Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Scanpix

PROFFSKOLLEN: Efter två års skadehelvete – nu gör han succé

Patrik Ingelstens karriär har varit i fara - nu är den förra allsvenske skyttekungen tillbaka på allvar i Norge. Läs mer i veckans proffskoll.

NORGE

ANNONS

Erdin Demir, Brann 9/0 Demir har två raka 90-minutersmatcher efter EM-uppehållet – först Stabaek hemma förra lördagen. Demir stod för en stark insats i 2-1-segern och 6/10 i betyg av VG. Tyngre i lördags borta mot Hönefoss, förlust 2-1, ett gult kort och 4/10 i betyg av VG.

Markus Jonsson, Brann 7/0 Jonsson är tillbaka efter skadeproblemen och precis som Demir har AIK:s förre guldhjälte två raka 90-minutare – två raka 5/10 i betyg av VG för Jonsson för insatserna mot Stabaek och Hönefoss.

Andreas Landgren, Fredrikstad 14/1 Ex-HIF:aren är omskolad till högerback och given startspelare på den positionen i Fredrikstad. Nästjumbon tog en blytung seger i bottenstriden mot Sogndal den 30 juni – 3-1, 90 minuter för Landgren och 5/10 i betyg av VG. Sedan förlust igen i målkalas mot Lilleström i går – 3-4 – Landgren spelade fram till Fredrikstads 1-2-reducering och fick 4/10 i betyg av VG.

ANNONS

Maic Sema, Haugesund 14/2 Två matcher från start för Sema – först i 1-1-matchen hemma mot Tromsö den 30 juni. Ex-bajaren byttes ut efter 83 minuter och fick 5/10 i betyg av VG. Sedan 90 minuter mot i söndags mot Odd Grenland. 1-2-torsk för Haugesund men Sema var pigg och låg bakom flera farligheter. 6/10 i betyg av VG.

Jesper Westerberg, Lilleström 10/0 Westerberg utanför laget i omstarten mot Sandnes Ulf den 30 juni. Tillbaka i truppen men hela matchen bänken mot Fredrikstad i går.

Johan Andersson, Lilleström 14/1 Lilleström har haft det tufft och förlust 1-3 direkt i omstarten mot Sandnes Ulf. Då fick Andersson 83 minuter men bara 3/10 i betyg av VG. Likadant mot Fredrikstad i går, 90 minuter men 3/10 i betyg i 4-3-segern.

Fredrik Stoor, Lilleström 10/0 (utlånad från Vålerengen) I dag öppnade han för Hammarby – men Fredrik Stoor har samtidigt skakat av sig skadeproblemen och nu gjort två raka 90-minutare efter EM-uppehållet. 4/10 av VG för insatsen mot Sandnes Ulf och sedan 5/10 av VG för den mot Fredrikstad – en blytung 4-3-seger för bottenkämpande Lilleström.

ANNONS

Mattias Moström, Molde 13/4 Moström spelade 90 minuter mot såväl Odd Grenland som Rosenborg – i den förstnämna matchen låg han bakom 1-0-målet efter en snygg raid på kanten och inspel till Jo Inge Berget. 3-1 till Molde och 6/10 i betyg av VG för Moström. Sedan i söndags mot Rosenborg en tystare match från ex-AIK:aren och 5/10 av VG när Molde torskade 0-1.

Ole Söderberg, Molde 1/0, 0 hållna nollor Söderberg fick chansen från start mot Odd Grenland förra lördagen, detta utan att ha spelat en minut sedan ankomsten i april. Söderberg var ytterst nära att få med sig en nolla direkt men fick släppa in ett mål på övertid i 3-1-segern. Inte mycket att göra utöver det och 5/10 i betyg av VG. Mot Rosenborg i söndags var han tillbaka på bänken.

Mattias Andersson, Odd Grenland 5/0 Andersson fick en dryg halvtimmes inhopp mot Molde (1-3-förlust). 4/10 i betyg av VG. I söndags mot Haugesund fick han dock chansen från start för första gången denna säsong – fick kliva av med en halvtimme kvar, men en stark insats av Andersson som belönades med 7/10 i betyg av VG.

ANNONS

Daniel Örlund, Rosenborg 14/0, 4 hållna nollor Det blir ingen fortsättning i Rosenborg för Örlund, och i bortasegern mot Odd Grenland tabbade han sig med en svag utboxning som bäddade för 1-1. Rosenborg tog nu hem segern med 4-1 men bara 4/10 i betyg av VG för Örlund. Revansch i söndags: i toppmötet hemma mot Molde stod den förre AIK-keepern för ett par klassräddningar, och en ny nolla – 1-0-seger och Rosenborg är uppe på tredjeplats i tabellen. 6/10 i betyg av VG.

Mikael Dorsin, Rosenborg 13/2 Dorsin är bergfast på vänsterbacken i Rosenborg och spelade 90 minuter mot såväl Viking som Molde. 5/10 i betyg av VG i bägge matcherna.

Rade Prica, Rosenborg 12/4 Prica firade sin 32-årsdag förra söndagen med att sätta dit 4-1-bollen på övertid mot Viking. Ex-HIF:aren spelade från start och kvitterade ut 5/10 i betyg av VG för insatsen. I söndags fick han börja på bänken Molde men kom in med knappa kvarten kvar. För kort tid för att få något betyg av VG.

ANNONS

Edier Frejd, Sandnes Ulf 13/0 Sandnes Ulf är en stor överraskning i årets Tippeliga och en svensk imponerar i försvaret. I 3-1-segern mot Lilleström kvitterade Frejd ut 7/10 i betyg av VG och utsågs till matchens lirare. Tyngre för Sandnes i söndags mot Vålerenga (0-2-förlust hemma) och 5/10 i betyg av VG till Frejd.

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 11/1 Raskaj har fått en fotledsfraktur och blir borta i tre månader.

Benny Lekström, Tromsö 10/0, 4 hållna nollor Det är kamp mellan Lekström och Marcu Sahlman om målvaktsplatsen i Tromsö. Efter EM-uppehållet två raka matcher på bänken för Lekström, i 1-1-matcherna mot Haugesund och Sogndal.

Marcus Sahlman, Tromsö 5/0, 2 hållna nollor Sahlman har fått stå bägge matcherna efter uppehållet och var ytterst nära att hålla nollan mot Sogndal – 1-1-målet kom på övertid efter strul i Tromsöförsvaret. Mot Haugesund var han chanslös när motståndaren kvitterade. 5/10 i betyg av VG för bägge insatserna.

ANNONS

Fredrik Björck, Tromsö 14/0 90 minuter för Björck i Tromsöförsvaret mot Haugesund (30 juni) och Sogndal i lördags. Inget höjdarbetyg för förstnämnda match; 3/10 av VG. Sedan 5/10 för insatsen mot Sogndal.

Björn Andersson, Viking Stavanger 6/1 Ex-Gaisaren stod för två mål när Stavanger cupslog Åsane, och Andersson har liksom i Gais spelats i en forwardsroll – men ingen större framgång i de två Tippeligamatcher som spelats efter uppehållet. Först 90 minuter men inga mål mot Rosengborg, 4/10 i betyg av VG. Och mot Ålesund utbytt i halvtid, 3/10 i betyg av VG.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 3/0 Ingelsten är tillbaka efter ett skadehelvete som hållt honom borta från spel mer eller mindre konstant sedan augusti 2010. Först fick Kalmars förre skyttekung ett 22-minutersinhopp i 1-4-torsken mot Rosenborg. Sedan inhopp halvtid i söndags mot Ålesund och i slutminuterna sköt Ingelsten ett skott som gav retur och 1-0. Dock kvitterades ledningen bara minuten efteråt.

ANNONS

Daniel Arnefjord, Ålesund 13/5 Arnefjords målsuccé bara fortsätter – mot Viking i söndags kvitterade han i slutminuten efter en nick från nära håll. 7/10 i betyg av VG fick han för det och som grädde på moset utsedd till matchens lirare. Inga mål dock mot Vålerenga förra måndagen – den matchen slutade 0-0 och 5/10 från VG till ex-AIK:aren.

Samuel Dirscher, Alta, 1/0, 0 hållna nollor Dirscher kvar på bänken hela matchen mot HamKam den 30 juni (förlust 0-3).

Jacob Nilsson, Alta 10/0 Nilsson spelade samtliga 90 minuter i 0-3-förlusten mot HamKam. Ny match i morgon mot Strømmen och en viktig sådan för Alta som ligger näst sist i tabellen.

Peter Magnusson, Sandefjord 7/0 90 minuter på bänken för Magnusson när Sandefjord torskade 1-2 hemma mot Tromsdalen den 30 juni. I söndags ett sex-minutersinhopp då man bortaslog Bryne.

ANNONS

Panajotis Dimitriadis, Sandefjord 12/0 Dimitriadis gjorde 90 minuter på Sandefjords mittfält mot såväl Tromsdalen som Bryne.

Peter Rosendal, FK Mjölner 10/0, 3 hållna nollor Uppehåll fram till 14 juli då Mjölner möter Senja hemma.

Alban Shipshani, Asker 8/2 Uppehåll fram till 14 juli då Asker möter Mo hemma.

FINLAND

Simon Nurme, IFK Mariehamn 15/0, 5 hållna nollor Mariehamn har tre raka utan förlust – 1-0 hemma mot Haka, 2-2 borta mot Honka och i lördags 0-0 hemma mot VPS. Nurme har stått samtliga och därmed två nya nollor för keepern – Mariehamn trea i tabellen.

Ludwig Bergström, IFK Mariehamn 1/0, 0 hållna nollor Bergström på bänken i tre raka matcher.

Marcus Olofsson, IFK Mariehamn 15/0 Olofsson fick två raka 90-minutersmatcher mot Haka och Honka, därefter ett inhopp efter 58 minuter mot VPS.

ANNONS

Mattias Wiklöf, IFK Mariehamn 11/1 Wiklöf har varit skadad och var utanför matchtruppen mot Haka och Honka. Därefter ett inhopp på sex minuter mot VPS.

ISLAND

Mikael Eklund, Grindavik 8/1 Eklunds Grindavik har det tufft och en ny förlust inkasserades mot KR förra söndagen. Men tabelljumbon lyckades sedan i torsdags ta säsongens första seger, 2-0 hemma mot Valur. 90 minuter för Eklund i bägge matcherna.

Robin Strömberg, Thor 7/3 Thor fick 0-0 borta mot Fjölnir i går och Strömberg gjorde 90 minuter.

ESTLAND

Ola Hagberg, Levadia Tallinn II 12/2 Spelledigt för Levadia II fram till på söndag, då man möter Tallinna Infonet.

IRLAND

Oscar Jansson, Shamrock Rovers 15/0, 4 hållna nollor (utlånad från Tottenham 0/0, 0 hållna nollor) Jansson fick se cupmatchen mot St Patricks på bänken, men i ligan mot Bohemians borta 29 juni var han tillbaka i kassen – 0-4-förlust. Jansson fick dock förnyat förtroende mot St Patricks i ligan i söndags, 1-1 slutade den matchen.

ANNONS

USA

Markus Holgersson, New York Red Bulls 14/1 Holgersson är inte tillbaka från skadan och var utanför matchtruppen mot både Toronto den 1 juli (1-1) och New England i går (2-0-seger).

Adam Johansson, Seattle Sounders 8/0
Johansson har nu gjort comeback för Seattle och startat två matcher; mot New England den 1 juli (2-2) och mot Colorado i söndags (seger 2-1).

Björn Runström, New England Revolution 3/0 För en tid sedan gjorde New England klart att de gör sig av med Runström, som stannar på tre matcher för klubben.

Publicerad 2012-07-10 kl 12:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto