PROFFSKOLLEN: Fortsatt mörker för Djordjic

Proffskollen

Tillvaron fortsätter vara allt annat än angenäm för Bojan Djordjic i Ungern. Läs mer om honom och övriga svenska utlandsproffs i veckans proffskoll.

NORGE

Emil Johansson, Molde 1/0

Förlust i premiären för Molde med 0-3 borta mot nykomlingen Sarpsborg. Johansson hade en av matchens första stora chanser att göra mål, då han i den elfte minuten kom forsande vid den bortre stolpen i samband med en hörna men skyfflade bollen utanför. Byttes ut i den 81:a minuten mot Mattias Moström. Johansson fick nöja sig med måttliga betyget 4/10 av den norska tidningen Verdens Gang (VG).

Mattias Moström, Molde 1/0
Började på bänken borta mot Sarpsborg (förlust 0-3). Bytte med Emil Johansson i den 81:a minuten. Hann inte skapa något av värde under sin tid på planen. För kort speltid för betyg hos VG.

Mattias Andersson, Odd Grenland 1/0
Spelade från start när Odd förlorade i premiären på hemmaplan med 0-2. Fick matchens första stora chans redan i den fjärde minuten när han i ett friläge lade bollen utanför bortre stolpen. I 16:e minuten slog han en frispark som via den uppställda försvarsmuren slår i stolpen. Kom därefter bort allt mer ur matchbilden och byttes ut i den 71:a minuten. 6/10 satte VG i betyg.

Mattias Bjärsmyr, Rosenborg 1/0 (lån från Panathinaikos under 2011)
Rosenborg inledde den nya säsongen med en förlust, 1-2 borta mot Brann. Bjärsmyr spelade hela matchen i försvaret. Utmärkte sig inte nämnvärt och tilldelades blygsamma betyget 3/10 av VG.

Mikael Dorsin, Rosenborg 1/0
Dorsin fanns självklart med i Rosenborgs startelva i premiären mot Brann. Hade en bra möjlighet i den sjunde minuten som han brände. Därefter allt mer anonym. VG gav honom betyget 5/10.

Mikael Lustig, Rosenborg 1/0

Lustig hade några fina offensiva initiativ och hade i den 15:e minuten en jättechans att utjämna den ledning med 1-0 som Brann ryckt åt sig i den elfte minuten. Men Branns anfallare Björnar Holmvik var längst bak och slängde sig och täckte ut bollen till hörna. Även Lustig fick betyget 5/10 av VG.

Rade Prica, Rosenborg 1/0
Prica blev effektiv borttagen av Branns försvar i den första halvleken och kunde därför inte skapa en enda målchans. Efter en timmes spel hamnade han i en duell med Branns målvakt Håkon Opdal som var utanför sitt straffområde för att rensa bort bollen. Prica föll i duellen med Opdal men domaren valde inte att beivra förseelsen, utan lät spelet fortgå. Skapade inte en enda rejäl målchans på hela matchen. 4/10 i betyg av VG.

Daniel Örlund, Rosenborg 1/0, 0 hållna nollor

Ingen bländande säsongsstart av Örlund när Rosenborg förlorade med 1-2 mot Brann. Brann hade ytterligare en boll i mål men det dömdes bort på grund av hands. Blandade fina reflexräddningar med mer osäkra ingripanden och fick också se bollen ramma målställningen ett par gånger. VG ansåg Örlund inte vara värd mer än 3/10 i betyg.

Johan Andersson, Stabaek 1/0
Stabaek inledde säsongen med en brakförlust, 0-7 (!) mot Lilleström. Andersson spelade från start och hade kunnat ta sitt lag in i matchen i den 31:a minuten när han nickade i stolpen, då ledde Lilleström med 2-0. Det var i stort sett allt Andersson producerade av saker värda att nämna och byttes ut i den 73:e minuten av nye tränaren Jörgen Lennartsson. Andersson tilldelades ej godkända 3/10 av VG.

Pontus Farnerud, Stabaek 1/0

Spelade från start och i hela matchen i den nesliga förlusten mot Lilleström. Pigg inledningsvis men kom helt bort i den andra halvleken. 4/10 i betyg hos VG.

Fredrik Björck, Tromsö 1/0
Fredrik Björck spelade hela matchen mot Haugesund utan att utmärka sig nämnvärt. Stabil insats som belönades med betyget 5/10 av VG.

Marcus Sahlman, Tromsö 1/0, 1 hållen nolla
Visade i premiären att han är redo att möta konkurrensen från nyförvärvet Robin Malmkvist. Höll nollan mot Haugesund men var på väg att göra en riktig blunder i den 28:e minuten, då han fick felträff i samband med en undanrensning och Haugesunds nigerian Anyora drämde till med en bicykleta men även nigerianen fick felträff och Sahlman kunde ta bollen i skopan till slut. Gjorde sedan ett par stabila ingripanden i den andra halvleken. VG var dock inte imponerade av svensken som fick nöja sig med måttliga betyget 4/10.

Robin Malmkvist, Tromsö 0/0
Målvakten från Halmstad hann inte bli spelklar till premiären.

Björn Andersson, Viking Stavanger 1/0
Nyförvärvet från Gais fick finna sig i en plats avbytarbänken från start när Viking förlorade hemma mot Vålerengen med 0-2. Andersson fick hoppa in som ytterback i den 76:e minuten men hann inte uträtta någon nämnvärt. För kort speltid för betyg hos VG.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 0/0
Kvar på avbytarbänken under hela matchen när Viking föll med 0-2 mot Vålerengen.

Fredrik Stoor, Vålerengen 1/0
Ingen imponerande debut hos Vålerengen. Men fick spela från start i segermatchen mot Viking (2-0). Drog ned stort jubel i den 21:a minuten när han rensade bort bollen över läktartaket. Drog på sig ett gult kort i den 82:a minuten och fick nöja sig med knappt godkända 5/10 i betyg hos VG.

Daniel Arnefjord, Ålesund 1/0

Ålesund förlorade premiären hemma mot Fredrikstad med 1-2. Men oj så nära det var att Arnefjord blivit poängräddare för Ålesund. Med fyra minuter kvar av matchen styrde han en nick av finländaren Ville Jalasto mot Fredrikstads mål men Lasse Staw i Fredrikstadsmålet hinner precis reagera och styr upp bollen på nättaket till hörna. 5/10 satte VG i betyg på svensken.

DANMARK

Max von Schlebrügge, Bröndby, 17/0
Skadekänning gjorde att försvarskuggen missade prestigederbyt mot FC Köpenhamn (förlust 1-3).

Mikael Nilsson, Bröndby, 22/1

Spelade hela derbyt mot FCK (förlust 1-3) utan att utmärka sig nämnvärt. Byttes ut i den 78:e minuten.

Martin Fribrock, Esbjerg, 0/0
Ännu inte återställd efter de skadeproblem han haft.

Johan Persson, Esbjerg 1/0

Äntligen säsongsdebut för nyförvärvet från Landskrona. Men mer än spel i tio minuter blev det inte för Persson, då han hoppade in i den 80:e minuten i segermatchen mot Nordsjälland (seger 2-1).

Fredrik Risp, Esbjerg 17/0
Fick finna sig i en plats på avbytarbänken under hela matchen mot Nordsjälland.

Johan Wiland, FC Köpenhamn, 22/0

Fick släppa in ett mål i den första halvleken mot Bröndby men spelade stabilt i övrigt och i den andra halvleken ingav han det förtroende som krävdes för att FCK skulle vända underläge 0-1 till seger med 3-1.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 20/0

Antonsson spelade från start och under hela matchen mot Bröndby. Skapade upprörda känslor på Bröndbyläktaren redan i den första minuten, då han gjorde ner Nicolai Agger i straffområdet men domaren valde att låta spelet fortsätta.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 3/0 (Nordsjälland, 19/0)

Med Wendt tillbaka i startelvan blev det en bänkplats från start för Bengtsson mot Bröndby. Byttes in med två minuter kvar mot brasilianske mittfältaren Claudemir för att säkra upp den 2-1-ledning laget hade vid tiden för bytet.

Oscar Wendt, FC Köpenhamn, 20/1
Tillbaka i startelvan efter sin skada lagom till derbyt mot Bröndby. Stabil insats i försvaret utan att glänsa.

Ken Fagerberg, Midtjylland, 5/1

Fagerberg har haft en tynande tillvaro hos Midtjylland. Mot Sönderjyske i helgen (förlust 1-2) startade han matchen på avbytarbänken men hoppade in i den 79:e minuten.

Rawez Lawan, Nordsjälland, 14/1

Tillbaka i matchtruppen men fick sitta på avbytarbänken i 90 minuter när Nordsjälland förlorade med 1-2 hemma mot Esbjerg.

Andreas Johansson, Odense, 20/1

Odense mötte Silkeborg på bortaplan och spelade 1-1. Johansson fick finna sig i att tillbringa hela matchen på avbytarbänken.

Erton Fejzullahu, Randers 3/0 (utlånad från NEC Nijmegen 7/0)
Spelade från start när Randers mötte Horsens borta och spelade 0-0. Byttes ut redan i den 57:e minuten på grund av skadekänning.

Louay Chanko, Ålborg, 22/0
Åter förpassad till avbytarbänken när Ålborg mötte Lyngby (seger 2-1). Fick inte många sekunder på planen, då han fick med om ett taktiskt byte på fem minuters tilläggstid.

Valentino Lai, Vejle 13/2

Lai behövde bara en minut på sig för att göra sitt andra mål för säsongen och det första för Vejle under 2011. Det kom till på en straffspark. Två minuter senare blev han dessutom varnad. Spelade hela matchen Nästved (oavgjort 1-1).

Mikael Rynell, Vejle 13/6 (Utlånad från Esbjerg, 1/0)
Spelade hela matchen mot Nästved. Hade en riktigt bra chans att göra mål i den tolfte minuten och i matchens sista minut, då både han och Valentino Lai fick chansen efter varandra men matchen slutade 1-1.

Eldin Karisik, Viborg 16/1
Har aviserat att han vill bort från Viborg och gärna hem till allsvenskan igen. I omstarten av säsongen i den danska andraligan mötte Viborg Roskilde och förlorade med 0-1. Karisik började på avbytarbänken och fick hoppa in med fyra minuter kvar.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn 0/0
Omstarten av säsongen blev uppskjuten. AB skulle ha mött Kolding.

HOLLAND

Rasmus Lindgren, Ajax 16/1
Lindgren har fastnat på avbytarbänken hos Ajax. 90 nya bänkminuter när Ajax föll med 2-3 mot ADO den Haag.

Rasmus Elm, AZ Alkmaar 22/4

Elm låg bakom Alkmaars vändning när laget vann hemma mot Vitesse med 3-1. Två fina och väl avvägda inlägg låg bakom både 1-1 och 2-1 för Alkmaar. 6,5/10 i betyg av goal.com.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar 21/4
Fjärde målet för säsongen för Wernbloom var ett faktum när han utjämnade till 1-1 mot Vitesse i den 63:e minuten. Rasmus Elm slog ett inlägg som förlängdes av islänningen Kolbeinn Sigthorsson och där dök Wernbloom upp och sköt ett lågt skott från tolv meters håll. Tilldelades högst betyg, 7/10 av alla spelare på planen av goal.com.

Andreas Granqvist, Groningen 27/10
Vilken säsong han gör, Andreas Granqvist. Tionde målet från försvararens sida kom i lagets segermatch mot NAC Breda, där han gjorde matchens enda mål. Han hängde med upp i ett anfall, fick bollen i straffområdet, skapade yta för sig själv genom att röra sig bort från försvararen och sedan med ett mycket kraftfullt skott skickade han in segermålet. Med nio minuter kvar pekade domaren dessutom på straffpunkten. Granqvist, som brukar lägga straffarna, fick denna gång se Dusan Tadic ta hand om möjligheten från elvameterspunkten men denne slog den inte bättre än att Jelle ten Rouwelaar i Bredas mål kunde rädda. 7/10 i betyg av goal.com, vilket var bäst betyg av alla hos goal.com.

Fredrik Stenman, Groningen 26/1
Även Fredrik Stenman var på vippen att skriva in sig i målprotokollet mot Breda, då han i den 15:e minuten nickade mot Bredas mål i ett ypperligt läge men målvakten Jelle ten Rouwelaar fick händerna på bollen och styrde bollen tätt utanför stolpen. 6,5/10 i betyg hos goal.com.

Petter Andersson, Groningen 12/2

Skadekänning höll Andersson utanför matchtruppen mot Breda (seger 1-0).

Philip Haglund, Heerenveen 8/1
Haglund har haft en tynande tillvaro i Heerenveen. Men i helgen fick han chansen på allvar – och tog den rejält. Det slutade med att han skrev in sig i målprotokollet mot Heracles (förlust 2-4). Haglund började sin vana trogen som avbytare men när Michal Sevc fick skadekänning i den 39:e minuten fick Haglund hoppa in. Och i den 67:e minuten sköt han ett stenhårt skott i krysset från 20 meters håll och visade att han är värd en bättre behandling av lagledningen än vad han har fått den senaste tiden. Fick fina betyget 7/10 av goal.com.

Viktor Elm, Heerenveen 25/3

Inte ens på avbytarbänken i helgen (förlust mot Heracles med 2-4).

Samuel Armenteros, Heracles 26/7
Armenteros fortsätter briljera för sitt Heracles. Mot Heerenveen gjorde han ännu ett mål, då han höll sig framme på en målvaktsretur i den 44:e minuten. Målet betydde 2-1. Goal.com gillade svenskens insats och utsåg honom till planens bäste spelare med höga betyget 7,5/10.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven 28/0

Efter ett par bökiga matcher för Isaksson blev det betydligt lugnare mot Utrecht på hemmaplan (seger 1-0). Utrecht satsade mest på försvar och kom bara upp i ett par sporadiska anfall. 6,5/10 i betyg av goal.com.

Marcus Berg, PSV Eindhoven 20/6 (utlånad från Hamburg)

Berg agerade stor målsumpare hos Eindhoven mot Utrecht. Under den första halvtimmen hade han en handfull chanser att göra mål på men missade samtliga. Den allra bästa fick han efter en halvtimmes spel och då fick han också bollen förbi målvakten Michel Worm i Utrecht-buren men då slog bollen i stället i målställningen. Byttes ut efter 71 minuters spel. 6,5/10 i betyg hos goal.com.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 22/13

Alltjämt avstängd och missade segermatchen mot Utrecht.

Rasmus Bengtsson, Twente 7/0

För andra matchen i följd fick Bengtsson förmånen att spela 90 minuter i Twentes backlinje. Hjälpte sitt lag att hålla nollan, då det blev seger med 2-0 borta mot Excelsior. 6,5/10 i betyg av goal.com.

Emir Bajrami, Twente 16/1

Bajrami fick på nytt chansen från start för Twente. Han fick spela praktiskt taget hela matchen och byttes ut i ett så kallat taktiskt byte på övertid. 5,5/10 i betyg hos goal.com.

Andreas Landgren, Willem II 10/2 (Utlånad från Udinese)

Landgren fortsätter missa matcher på grund av skada. I helgen mot VVV Venlo (oavgjort 0-0).

BELGIEN

Patrick Amoah, White Star Woluwé 23/17
Amoah spelade från start förra helgen när White Star Woluwé vann med 4-1 borta mot URS Centre. Amoah inledde målskyttet i den 37:e minuten. I 57:e minuten var han inblandad i en incident som gjorde att han direkt blev visad det röda kortet. Det gjorde att han var avstängd i helgen när White Star Woluwé förlorade med 0-2 mot Bocholt.

ENGLAND

Sebastian Larsson, Birmingham 26/1
Birmingham förlorade med 1-2 mot Wigan men det hade kunnat bli 2-2 av just Sebastian Larsson men ribban var det som förhindrade svensken att rädda en poäng åt sitt lag. 7/10 i betyg av Skysports och omdömet: ”Farlig på fasta situationer”.

Martin Olsson, Blackburn 20/1

Blackburn spelade 2-2 mot Blackpool. Men resultatet hade mycket väl kunnat sluta med en hemmaseger med Martin Olsson som hjälte för hemmalaget. Han hade en rungande avslutning i stolpen efter drygt 50 minuters spel. 6/10 blev betyget från Skysports och omdömet: ”Hårt jobb”.

Johan Elmander, Bolton 28/9
Det vill sig inte alls för Elmander i jakten på det tionde målet för säsongen. Mot Manchester United i helgen (förlust 0-1) avfyrade han ett hårt skott i bra läge men bollen gick rakt på Patrice Evra. 7/10 i betyg av Skysports och omdömet: ”Gjorde så att Boltons anfall fortsatte snurra”

Jonas Olsson, West Bromwich 16/1

Gedigen insats av Olsson i West Bromwich försvar när WBA spelade 2-2 hemma mot Arsenal. Olsson spelade hela matchen och vid ett tillfälle läste han spelet ypperligt och nickade bort bollen i exakt rätt ögonblick och förhindrade att Aaron Ramsey skulle fått bollen i ett riktigt bra läge. 7/10 i betyg av Skysports och omdömet: ”West Bromiwich klippa i försvaret”.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0 (Northampton 4/0)
Söker ny klubb att bli utlånad till för att få spela matcher.

Ole Söderberg, Newcastle 0/0
Tillbaka i B-laget, då Newcastles båda ordinarie målvakter är disponibla.

John Guidetti, Manchester C 0/0 (Burnley 5/1)

Konkurrensen och steget upp till A-truppen är alltjämt för stort för den kvicke anfallaren.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic 23/1

Celtic har inte spelat någon ligamatch sedan i början av mars. I helgen var det ligacupmatch mot Glasgow Rangers och där blev det förlust med 1-2 efter förlängning. Majstorovic var utanför laget på grund av skadekänning.

Fredrik Ljungberg, Celtic 4/0
Ljungberg fanns inte med i helgens ligacupmatch mot Glasgow Rangers.

Billy Berntsson, Kilmarnock 3/0
Berntsson fick för andra matchen i följd tillbringa 90 minuter på avbytarbänken. Senaste helgen mot Motherwell (seger 3-1).

TYSKLAND
Per Nilsson, Nürnberg 17/1
Trots att han blev stor matchhjälte förra helgen var han tillbaka på avbytarbänken från start när Nürnberg mötte Werder Bremen på hemmaplan (förlust 1-3). Ett inhopp på tre minuter blev det denna gång, dock var han inte lika lyckosam som senast.

Denni Avdic, Werder Bremen 5/0

Även Denni Avdic fick tillbringa större delen av matchen mellan Nürnberg och Werder Bremen på avbytarbänken. Han kunde dock glädja sig åt seger med 3-1. I den sista matchminuten fick han dessutom vara med om ett taktiskt inhopp.

Andreas Dahlén, FSV Frankfurt 13/0

Dahlén saknas alltjämt hos Frankfurt.

Matias Concha, Bochum 10/0
Fotskadad och borta till ungefär månadsskiftet april-maj 2011.

Andreas Johansson, Bochum 19/0

Bochum vann på måndagskvällen med 1-0 mot Energie Cottbus. Johansson spelade sin vana trogen numera från start. Han blev dock utbytt i 66:e minuten och den spelare han bytte med, Giovanni Federico behövde bara fyra minuter på sig för att göra matchens enda mål. Ingen betygsättning på matchen från kicker.de.

Oscar Lewicki, Bayern München II 20/0

Spelade hela matchen mot Stuttgarts andralag i lördags (oavgjort 0-0). Fick fint betyg, 3,5/6 av kicker.de (omvänd betygsskala där 1 är bäst och 6 är sämst).

ITALIEN

Albin Ekdal, Bologna 15/1
Ekdal saknades också mot Genoa (oavgjort 1-1) i helgen på grund av skadekänning.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 27/14 (utlånad från Barcelona)

Avstängd när Milan mötte Palermo i lördags (förlust 0-1).

Joel Ekstrand, Udinese 0/0

Ekstrand fanns heller inte med mot Catania i helgen (seger 2-0). Han verkar behöva längre tid på sig för att få chansen i Serie A.

Jonatan Berg, Taranto 0/0

Oj. Oj. Oj. Nu händer det saker för Berg i Taranto. En svensk flagga synlig i matchtruppen och därefter namnet Berg. Detta för första gången sedan Berg flyttade ned till Italien. Dock blev det 90 minuter på bänken mot tredjejumbon Barletta. Taranto ligger femma i tabellen.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon 25/2
Från startelvan till avbytarbänken. Tillvaron svänger snabbt för ”Kongo-Kim”. Mot Rennes i helgen blev det ett åtta minuter långt inhopp.

Petter Hansson, Monaco 18/0
Tillbaka i Monacos matchtrupp och det blev även lite speltid när Monaco förlorade hemma med 0-1 mot Nancy. Byttes in i den 71:a minuten.

SPANIEN

Henok Goitom, Almeria 22/1
Goitom var ännu en svensk i helgen som inte hade marginalerna med sig. Mot Sporting Gijon (förlust 0-1) spelade han från start och skapade en hel del lägen. Bland annat fick han ett mål bortdömt från offside i den första halvleken. I den andra fick han ett fint läge, där han lobbade bort motståndarmålvakten men bollen smet utanför målramen. Fick betyget 4,5/10 av goal.com och utsågs till matchens flopp av nämnda mediaföretag.

Kennedy Bakircioglü, Racing Santander 27/3

Tredje målet för säsongen för Bakircioglü som i den 43:e minuten lade grunden till 2-1-segern mot Real Sociedad. Den forne Assyriska och Hammarbyspelaren skruvade från 20 meters håll mycket snyggt in bollen i nätmaskorna. Han byttes ut med fem minuter kvar av matchen efter välförtjänt dagsverke. Fick också fina betyget 7,5/10 av goal.com.

Marcus Rosenberg, Racing Santander 22/6 (Utlånad från Werder Bremen)
Skapade ett par bra lägen i den första halvleken men hade inte det rätta flytet i spelet och byttes ut redan i paus. Goal.com var inte speciellt nöjd med svenskens insats och betyget blev 5/10.

Emra Tahirovic, Deportivo Castellón 6/0 (Utlånad från FC Zürich)
Castellón mötte Alicante på bortaplan och i helgen och vann med 1-0. Tyvärr har det i skrivande stund inte gå att få fram hur mycket och om Tahirovic medverkade i matchen överhuvudtaget. Vi hoppas kunna redovisa det i nästa veckas proffskoll.

PORTUGAL

George Mourad, Portimonense 2/0
Portimonense vann med 2-1 mot Vitoria Guimaraes. Mourad fick finna sig i en plats på avbytarbänken under samtliga 90 minuter.

GREKLAND
Med tre omgångar kvar av den grekiska ligan är det nu klart att Olympiakos tar hem ligatiteln. Detta efter att laget vunnit med klara 6-0 mot AEK Aten. Med sex mål gjorda framåt kunde inte Mellberg undgå att hamna i målprotokollet. Han gjorde 2-0-målet redan i den sjunde minuten.

Markus Jonsson, Panionios 11/0

Tillbaka i matchtruppen och spel från start mot Iraklis. Men den senaste skadan gjorde sig tidigt påmind och redan i den 23:e minuten var det färdigspelat för Jonsson för denna gång.

Olof Mellberg, Olympiakos 20/2

TURKIET

Gustav Svensson, Bursaspor 13/0
Bursaspor mötte Anakaragücü och spelade 0-0. Svensson satt hela matchen på avbytarbänken.

Erkan Zengin, Eskisehirspor 24/0
Zengin fortsätter få förtroendet från start hos Eskisehirspor. I helgens segermatch mot Karabükspor (seger 1-0) blev det spel i 75 minuter innan han byttes ut. Ingen betygssättning på matchen av fanatik.tr.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi 14/0
Inte med i matchtruppen mot Trabzonspor (förlust 1-2)

Samuel Holmén, Istanbul B.B. 22/4
Holmén stod utanför matchtruppen när Istanbul BB förlorade med 1-4 borta mot Gaziantepspor.

Emir Kujovic, Kayserispor 9/4
Har mattats efter drömstarten i den turkiska ligan. I helgen borta mot Besiktas (förlust 2-4) blev det avbytarbänken från start men ändå ett relativt tidigt inhopp då han löste av Marcelo Zalayeta redan i den 57:e minuten. Betyget hos fanatik.tr blev 1/5.

UNGERNIngen Djordjic i matchtruppen varken hos förstalaget eller andralaget i helgen för Videoton.

KROATIEN

Walid Atta, Lokomotiv Zagreb 3/0 (utlånad från Dynamo Zagreb)
Atta fortsätter få förtroendet från start för sitt Lokomotiv Zagreb. I helgen blev det dock bara 65 minuters spel borta mot Zadar (förlust 0-1) innan han byttes ut.

SCHWEIZ

Bojan Djordjic, Videoton 5/0 (Videoton II 3/1)

Behrang Safari, FC Basel, 19/0
Har brutit ett ledband i foten och väntas vara tillbaka i början av april.

Andres Vasquez, Grasshoppers 2/0 (utlånad från FC Zürich)

Fanns inte med i truppen mot Basel (förlust 1-2), på grund av skada.

Dusan Djuric, FC Zürich, 18/4
Tillbaka från avstängning och rakt in startelvan när Zürich vann med 2-1 borta mot Neuchatel Xamax. 4,5/6 i betyg hos sport.ch.

Benjamin Kibebe, FC Luzern 9/1

Tillbaka i startelvan när Luzern förlorade med 1-3 mot Young Boys. Spelade hela matchen. 5/6 i betyg av sport.ch.

Alexander Farnerud, Young Boys 7/4
Glänste rejält när Young Boys vann med 3-1 hemma mot Luzern. Farnerud blev stor matchhjälte, då han gjorde hemmalagets ledningsmål till 2-1 och avrundade med att fastställa slutresultatet till 3-1. Maxbetyg, 6/6 av sport.ch.

Linus Hallenius, Lugano 0/0 (utlånad från Genoa)
Alltjämt skadad och missade Luganos match i helgen mot tidigare Gefle-spelaren Mathias Woxlins gamla klubb Locarno (seger 2-1).

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg, 4/0
Eddie fick hålla nollan i 51 minuter mot Austria Wien. Därefter fick han vittja nätet men det blev bara vid ett tillfälle, då matchen slutade 1-1.

USA

Erik Friberg, Seattle 1/0
Seattle var första lag ut tillsammans med Los Angeles Galaxy i årets säsong av MLS. Friberg tog en plats i startelvan och gjorde en fullt godkänd insats. Ådrog sig ett gult kort i den 44:e minuten.

SAUDIARABIENAl-Hilal spelade 0-0 mot Al Ittihad. “Chippen” spelade hela matchen.