PROFFSKOLLEN: Mål mot storlaget - tre månaders torka över

Proffskollen

En nästan tre månader lång måltorka tog slut för Marcus Rosenberg i helgen. Läs mer om hans mål mot Bayern München i veckans proffskoll.

DANMARK
Bröndby avslutade 2011 med att spela 1-1 borta mot Köge. Nilsson fanns med under samtliga 90 minuter.

Max von Schlebrügge, Bröndby 1/1

Alltjämt borta på grund av skada.

Mikael Nilsson, Bröndby 14/0

Johan Wiland, FC Köpenhamn 18/0, 8 hållna nollor
Wiland fick avsluta höstsäsongen med att hålla nollan. Han gjorde det i en inte allt för välspelad 0-0-match mot AGF Århus.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 15/0

Bengtsson, som var ordinarie under inledningen av säsongen har tappat sin plats under Roland Nilsson ledning av laget. Bengtsson fick avsluta höstdelen av säsongen med att nöta bänk för tredje matchen i följd.

Peter Larsson, FC Köpenhamn 4/0

Nej, någon speltid blev det inte heller i den sista matchen för 2011 för Larsson. Han fick göra precis som han gjort större delen av tiden i FCK, sitta på avbytarbänken under hela matchen.

Rawez Lawan, Nordsjälland 18/1

Lawan fick återigen sitta på bänken från matchstart. Denna gång när Nordsjälland spelade 0-0 mot Midtjylland. I den 65:e minuten fick han hoppa in.

Andreas Johansson, Odense 15/1
Tillbaka från avstängning fick Johansson finna sig i att vara bänkad i bortamatchen mot Sönderjyske (seger 4-0) men han fick ändå känna lite på planen, då han byttes in med fyra minuter kvar.

Louay Chanko, Ålborg 6/0
Ingen Chanko synlig matchtruppen borta mot Silkeborg (förlust 2-4)

Dino Avdic, Köge 0/0

Får alltjämt vänta på sin chans hos Köge.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn, 2/0

AB Köpenhamn har gått på vintervila i den danska andraligan och nästa match spelas 5 april.

Ken Fagerberg, Viborg 12/10(Utlånad från Midtjylland)
Viborg har gått på vintervila. Fagerberg återfinns från efter nyår i Horsens.

Valentino Lai, Viborg, 12/0
Viborg har gått på vintervila. Lai har sagt upp kontraktet med Viborg från och med nyår.

Mikael Rynell, Vejle 11/5
Vejle har gått på vintervila i den danska andraligan.

HOLLAND

Förlorade mötet med brodern Viktor när Alkmaar föll tungt med 1-5 borta mot Heerenveen. Elm var betydligt mer anonym i matchen än vad hans bror var. Inget betyg hos goal.com.

Rasmus Elm, AZ Alkmaar, 14/8

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, 12/2
Avstängd mot Heerenveen på grund av det gula kortet senast.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 13/0, 4 hållna nollor

Isaksson fick plocka fram några räddningar ur den högre skolan när PSV förlorade med 0-2 borta mot Feyenoord. Målen som han släppte in var dock inte allt för avancerade och borde ha tagit minst ett av dem. Tillsammans med mittfältaren Georginio Wijnaldum fick han högst betyg, 6,5/10 av alla spelare hos PSV av goal.com.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 14/8
Tung eftermiddag för Toivonen som körde fast rejält mot Feyenoords försvar. Byttes ut redan i den 57:e minuten och utsågs till matchens flopp av goal.com med betyget 5/10.

John Guidetti, Feyenoord 10/7 (Utlånad från Manchester City 0/0)
Guidetti fortsätter att göra storartade insatser för Feyenoord. Han var i allra högsta grad inblandad i Feyenoords seger mot PSV. Inte minst var hans framspelning till Seiku Cissé och dennes 1-0-mål riktigt snygg. Byttes ut i den 74:e minuten och fick fina betyget 7/10 av goal.com.

Petter Andersson, Groningen, 14/4

Fortsätter få förtroendet från start hos Groningen. I 3-3-matchen mot NEC blev det dessutom spel i nästan hela matchen. Han byttes ut i den 84:e minuten. Försökte men förmådde inte att komma med i målprotokollet.

Emil Johansson, Groningen, 2/0

Skadeproblem stör Johansson för tillfället, vilket gjorde att han missade matchen mot NEC (oavgjort 3-3).

Viktor Elm, Heerenveen, 14/0

Viktor vann brödramatchen mot Rasmus och noterades också för en målgivande passning när han serverade Nasringh för dennes mål som betydde 5-1. Inget betyg hos goal.com.

Samuel Armenteros, Heracles 14/2
Andra målet för säsongen för Armenteros när han fastställde 7-0-resultatet mot VVV Venlo i den 82:a minuten. Han började dock matchen på avbytarbänken och fick hoppa in i den 73:e minuten på hans älsklingsposition som anfallare. Han har tidigare under säsongen spelat högerytter - en position som han inte trivts speciellt bra på och bad nu själv om att få börja på bänken om han inte fick spela anfallare från start. Och det slog alltså väl ut, då han förutom målet också stod för en målgivande passning. Inget betyg hos goal.com.

Emir Bajrami, Twente, 11/2
Sex mål av Twente när laget vann borta mot Utrecht med 6-2. Men Bajrami som spelade från start i matchen höll sig utanför målprotokollet. Däremot spelade han fram till ett av lagets mål. Byttes ut i den 78:e minuten och tilldelades betyget 6/10 av goal.com.

Rasmus Bengtsson, Twente, 3/0
Bengtsson fortsätter sitta bort sin karriär på avbytarbänken. 90 nya minuter på densamma mot Utrecht i helgen.

Alexander Gerndt, Utrecht, 8/1

Gerndt var återigen utan för Utrecht matchtrupp när laget förlorade med 2-6 mot Twente.

Johan Mårtensson, Utrecht, 13/1
Mårtensson fortsätter att få förtroendet från start hos Utrecht. Utmärkte sig dock inte nämnvärt i 2-6-förlusten mot Twente. 6/10 valde goal.com att sätta i betyg.

Marcus Nilsson, Utrecht, 11/0
Inledde matchen mot Twente på bänken men fick äran att hoppa in i den 79:e minuten. För kort speltid för att betygsättas av goal.com.

Faton Trstena, Fortuna Sittard 1/0
Trstena fanns inte med när Fortuna Sittard spelade 2-2 mot Veendam på bortaplan.

BELGIEN

En korsbandsskada håller Molins borta från spel till efter nyår.

Behrang Safari, Anderlecht, 11/0

Avstängd mot OH Leuven (oavgjort 0-0) efter det gula kortet senast.

Guillermo Molins, Anderlecht, 0/0

Fredrik Stenman, Club Brügge, 0/0

Michael Almebäck, Club Brügge, 15/0

Återigen en närmast prickfri insats av Almebäck när Club Brügge vann med 1-0 borta mot Westerlo.

Marcus Andreasson, Lierse, 0/0
Ingen Andreasson i matchtruppen mot Mechelen (oavgjort 2-2).

Patrick Amoah, Oud-Heverlee Leuven, 9/1

Tillbaka i matchtruppen mot Anderlecht (oavgjort 0-0) men mer än en plats på avbytarbänken utan att få hoppa in blev det inte denna gång.

ENGLAND
Skadan i baksidan av ena låret stoppade Olsson från spel också mot Swansea (seger 4-2)

Sebastian Larsson, Sunderland 12/4

Oj, vilken stökig match det blev för den svenske landslagsmittfältaren i matchen mot Wolverhampton (förlust 1-2). Vid ledning 1-0 filmade Larsson till sig en straffspark men någorlunda rättvisa skipades ändå när Larsson brände straffen. I anfallet efter gick i stället Wolverhampton upp och gjorde 1-1. Larsson stod dock för ett par fina brytningar tidigare i matchen och det såg ut som att det skulle bli en av hans bättre insatser för säsongen. 7/10 i betyg av Skysports och omdömet: "Ett hot under hela matchen"

Martin Olsson, Blackburn 10/0

Jonas Olsson, West Bromwich 13/1
West Bromwich spelade 1-1 mot Queens Park Rangers. Olsson spelade stabilt hela matchen utan att sätta några större avtryck i matchbilden. 7/10 i betyg hos Skysports som också satte omdömet "Lade in sin sedvanliga hängivenhet och gav aldrig upp".

Alexander Kacaniklic, Fulham 0/0
Är mycket nära att ta en plats hos Fulham. Var sjuk och missade matchen senast mot Arsenal och då han också var sjuk i början av veckan ställdes han också över Liverpool i helgen, för vilkas ungdomslag han spelat.

Samuel Adjei, Newcastle, 0/0

Får alltjämt vänta på sin chans i A-truppen.

Ole Söderberg, Newcastle 0/0, 0 hållna nollor
(tidigare utlånad till Chesterfield 2/0, 0 hållna nollor och utlånad till Darlington 6/0, 3 hållna nollor).
Tillbaka hos Newcastle efter utlåningen till Chesterfield.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0, 0 hållna nollor

Väntar alltjämt på sin chans hos "Spurs" eller att bli utlånad till en annan klubb.

Bojan Djordjic, Blackpool 0/0
Blackpool mötte Leicester i tisdags och Reading i helgen. Djordjic utanför matchtruppen i båda dessa matcher.

SKOTTLAND

Majstorovic spelade hela matchen utan att utmärka sig nämnvärt när Celtic besegrade Dundee United på bortaplan med 1-0. För tidigare AIK-anfallaren Mohamed Bangura blev det 90 minuter på avbytarbänken.

Billy Berntsson, Kilmarnock, 0/0

Alltjämt utanför Kilmarnocks matchtrupp.

Daniel Majstorovic, Celtic, 12/0

ITALIEN
Antonsson fanns med från start mot Siena (seger 1-0) i helgen men fick en smäll tidigt i matchen och utgick redan i den 17:e matchminuten.

Mikael Antonsson, Bologna, 6/0

Andreas Granqvist, Genoa, 6/0
Spelade hela matchen mot Milan och fick tampas med bland annat Zlatan. Genoa förlorade med 0-2 och Granqvist hann också med att bli varnad i den 31:a minuten. 5/10 i betyg hos goal.com. "Den robuste försvararen var lite klumpig i tacklingarna och reagerade långsamt vid vissa situationer, däribland situationen som föregick straffsparken. Hans positionsspel lämnade mycket i övrigt att önska också" uttryckte sig i goal.com i sitt omdöme om svensken.

David Stevic, Genoa 0/0
Får vänta ett tag till på sin debut för Genoa.

Albin Ekdal, Cagliari 6/0
Ekdal spelade hela matchen när Cagliari vann borta mot Catania med 1-0. Okej insats utan att glänsa. Det avspeglade sig också i betyget hos goal.com som valde att sätta fullt godkända 6/10.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0

Eriksson får vänta på debuten hos Cagliari.

Tibor Cica, Cesena 0/0
Får vänta ett tag till på sin debut.

Carlos Garcia, Juventus 0/0
Ännu inte riktigt aktuell för spel i A-laget.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 10/8
Zlatan fortsätter göra mål för Milan. Mot Genoa (seger 2-0) inledde han lagets målskytte i den 56:e minuten när han distinkt tryckte in en straffspark. 7/10 i betyg hos goal.com och utsedd till matchens klart bäste spelare. "Den store svensken föregick med gott exempel när han skapade ytor och möjligheter för sina lagkamrater. Gjorde mål på en bra straffspark då han gav laget ledningen).

Agon Mehmeti, Palermo 0/0
Är spelklar för Sicilien-klubben från och med 1 januari 2012.

David Löfquist, Parma 0/0

Är spelklar för Parma från och med 1 januari 2012.

Joel Ekstrand, Udinese, 5/0
Det blev inte många sekunder för Ekstrand på planen när Udinese mötte Inter på bortaplan och vann med 1-0. Han satt större delen av matchtiden på bänken och fick vara med om ett så kallat "psykologiskt" byte i den sista matchminuten.

Linus Hallenius, Padova, 2/0 (utlånad från Genoa)

Padova skulle ha spelat mot Torino men matchen blev uppskjuten.

André Möllestam, Lumezzane, 1/0

Lumezzane mötte klassiska klubben Foggia och vann med 2-0. Möllestam fortsätter nöta bänk utan att få hoppa in.

TYSKLAND
Återigen fick Wendt agera avbytare utan att få hoppa in. Denna gång i 1-1-matchen mot Dortmund på hemmaplan.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, 3/0

Marcus Berg, Hamburg SV, 4/0
För andra matchen i följd var Berg utanför Hamburgs matchtrupp.

Per Nilsson, Nürnberg, 0/0
Nilsson får vänta ett tag till på säsongsdebuten för Nürnberg. Inte heller mot Hamburg SV i helgen fanns han med i matchtruppen.

Denni Avdic, Werder Bremen, 0/0
Utanför matchtruppen hos Werder Bremen.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 14/4

Rosenberg hade inte gjort mål sedan i slutet av augusti när han slog till i helgens match borta mot Bayern München. Rosenberg gjorde lagets enda mål i matchen när han i den 52:a minuten kvitterade till 1-1 där han fick en möjlighet i straffområdet och avslutade mycket fint genom att skjuta bollen mellan målvakten och stolpen. Rosenberg fick dock starta matchen på avbytarbänken och byttes dessutom ut med sex minuter kvar. 7/10 i betyg hos goal.com. "Kom in i halvtid och tog tillbaka hans lag in i matchen när han satte en mycket välplacerad boll i mål. Såg väldigt lite av bollen i övrigt men var väldigt effektivt när han väl fick chansen."

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 7/0
Jönsson inledde 2-2-matchen mot Mainz på avbytarbänken. I den 78:e minuten fick han hoppa in men hann inte göra något speciellt bestående intryck under den tid han var inne på planen. För kort tid för betyg av goal.com.

Andreas Dahlén, FSV Frankfurt 1/0, FSV Frankfurt II 9/0
Fanns inte med i matchtruppen hos varken A-laget i 2.Bundesliga eller i andralaget i Regionalliga Süd (fjärdedivisionen).

Matias Concha, Bochum 0/0
Skadeproblem hindrar alltjämt Concha från spel.

Andreas Johansson, Bochum 9/0
Fick starta på avbytarbänken mot Erzgebirge Aue (seger 6-0). Hoppade in i den 78:e minuten.

FRANKRIKE
Källström fortsätter spela fram lagkamrater till mål. I helgen var det Burkina Faso-mittfältaren Koné som blev serverad till Källström i den 39:e minuten, så att denne kunde göra 1-0. Lyon vann matchen med 3-2 till slut. Fick högst betyg av alla spelare i Lyon, 7/10 av goal.com.

Kim Källström, Lyon, 14/0

Petter Hansson, Monaco, 11/0
Hansson fanns med från start när Monaco på nytt inkasserade en förlust - denna gång med 0-2 mot Metz. Hansson byttes ut i den 64:e minuten mot mer offensiva krafter.

SPANIEN
Bakircioglu kan på grund av skadekänning fortfarande inte spela för Santander. I helgen blev det seger med 1-0 mot Villarreal.

Kennedy Bakircioglu, Racing Santander, 1/0

Henok Goitom, Almeria, 15/1
Goitom fick äntligen förtroendet från start efter att ha varit bänkad från start i några matcher den senaste tiden. Mot Hercules spelade han hela matchen men lämnade planen utan tillverkat mål.

GREKLAND

Jonsson fanns med från start när Panionios spelade 0-0 mot Levadiakos. Speciellt lång speltid blev det dock inte för den tidigare AIK- och Öster-försvararen som blev utbytt redan i den 24:e minuten.

Olof Mellberg, Olympiakos, 8/1

Olympiakos spelade mot sena nykomlingen Doxa Dramas i onsdags. Laget vann med 6-0 men någon skymt av Mellberg var det inte i matchtruppen. Inte heller mot Panaitolikos i helgen blev det spel för Mellberg.

TURKIET

Svensson var tillbaka i matchtruppen mot Eskisehirspor men inte mer än på avbytarbänken från start. Han fick dock hoppa in i den 61:a minuten. Tidigare AIK-anfallaren Teteh Bangura spelade hela matchen men lämnade planen mållös, precis som övriga spelare i Bursaspor, då det blev förlust med 0-1.

Markus Jonsson, Panionios, 8/0

Gustav Svensson, Bursaspor, 3/0

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 10/0
Zengin var förpassad till avbytarbänken när Eskisehirspor vann med 1-0 borta mot Bursaspor. Zening byttes in i den 82:a minuten.

Johan Elmander, Galatasaray, 11/4
Ingen Elmander i Galatsarays matchtrupp borta mot Genclerbirligi (seger 1-0) och anledningen är den avstängning han fick efter den fula stämplingen i förra helgens match.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi, 4/0
Utanför matchtruppen mot Galatasaray i helgen.

Samuel Holmén, Istanbul BB, 13/3
Spelade från start och i hela matchen när Istanbul förlorade borta mot Kayserispor med 0-1.

Emir Kujovic, Kayserispor, 1/0
Ingen Kujovic synlig i matchtruppen när Kayserispor vann med 1-0 mot Galatasaray.

KROATIEN
Ingen Atta i matchtruppen i 0-0-matchen borta mot Inter Zapresic förra helgen. Den senaste helgen blev det 2-2 mot Cibalia på bortaplan. Vi hoppas kunna redovisa i nästa vecka huruvida Atta deltog eller ej.

Luka Mijaljevic, Istra 6/1

Inget deltagande för Mijaljevic i matchen mot Karlovac förra helgen. I helgen blev det 1-2 mot Osijek. Ingen uppgift i skrivande stund om Miljaljevic deltagande i matchen.

BULGARIEN

Efter 15 omgångar har den bulgariska ligan tagit vinteruppehåll.

Walid Atta, Dinamo Zagreb, 0/0

Fredrik Risp, Levski Sofia, 3/0

RUMÄNIEN
Lukanovic fortsätter få förtroendet från start hos Vointa Sibiu. I helgen blev det 0-0 mot Universitateta Cluj och Lukanovic byttes ut i den 72:a minuten.

SCHWEIZ
Young Boys spelade 1-1 mot Sion. Farnerud fanns med på planen under samtliga 90 minuter.

Darko Lukanovic, Vointa Sibiu 5/0

Alexander Farnerud, Young Boys 16/4

Dusan Djuric, FC Zürich 12/3
Skadekänning gjorde att Djuric inte fanns med mot Servette i helgen (seger 1-0).

Benjamin Kibebe, Kriens 2/0

Kibebe utanför Kriens matchtrupp mot Etoile Carouge (oavgjort 1-1).

ÖSTERRIKE
Fortsatt bänkad och lär vara det så länge ersättaren Walke håller nollan. Han höll nu nollan för andra matchen i följd när laget spelade 0-0 mot Wiener Neustadt.

Rasmus Lindgren, Salzburg 8/0
Utanför matchtruppen mot Wiener Neustadt.

JAPAN

Sista omgången i den japanska ligan spelades i helgen men någon Ljungberg fanns inte med för Shimizu S-Pulse när laget förlorade med 1-3 mot Gamba Osaka.

AZERBAJDZJAN

Utanför matchtruppen för tredje matchen i följd när Revan denna gång spelade 1-2 mot Kapaz.

Eddie Gustafsson, Salzburg 15/0, 5 hållna nollor

Fredrik Ljungberg, Shimizu S-Pulse 8/0

John Pelu, FK Revan Baku, 9/2

IRAN
Ingen Mourad synlig i matchtruppen när Mes Kerman förlorade med 0-2 mot Mes Sarcheschme.

George Mourad, Mes Kerman, 5/1

QATAR
Al Ahli såg ut att gå mot en förlust mot Al-Wakra, då laget låg under med 0-2 efter 90 spelade minuter. Men Al Ahli kunde via två mål på stopptid greja en poäng. "Chippen" spelade hela matchen och drog också på sig ett gult kort i den 40:e minuter.

Christian Wilhelmsson, Al Ahli, 9/0 (utlånad från Al Hilal i Saudiarabien)

Publicerad 2011-12-06 kl 16:42