POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PRIMERA DIVISIÓN FEMENINA
1v

Asllani övertygad om Reals satsning: ”Då kan jag lova att det kommer ramla in titlar"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Asllani i spelaren ovan.

GÖTEBORG. Real Madrids projekt har börjat knackigt.
Men Kosovare Asllani är övertygad om att hon spelar i ett kommande världslag.
- När vi haft något eller några år tillsammans så kan jag lova att det kommer ramla in titlar, säger hon till Fotbollskanalen.

Kosovare Asllani blev Real Madrids första ”Galactica” då hon värvades till CD Tacón, laget som spelar med Real Madrids emblem på bröstet nästa säsong, tidigare i år. Men starten har varit knackig (bara en seger på fyra omgångar och förlust mot Barcelona i premiären med hela 9-1) och då Fotbollskanalen talade med lagkamraten Sofia Jakobson inför mötet med Ungern på bortaplan senast menade hon att tålamod är nyckeln.

- Jag visste vad jag gav mig in på, det är ett nytt lag som tagit sig upp, vi har många nya spelare och haft en del skador i början. Det känns som att det kommer att ta en tid, men det känns mycket, mycket bättre nu och jag förväntar mig att det blir bättre resultat också framöver, sa Jakobsson då.

Kosovare Asllani är inte ett dugg oroad över att satsningen ska misslyckas. Lösningen stavas tid.

- Man får se det i det långa loppet. Det är en process och vi håller på att bygga ett lag som kommer att bli ett världslag så man kan inte räkna med att man ska vinna ligan direkt. Det kommer att ta tid. Men när vi haft något eller några år tillsammans så kan jag lova att det kommer ramla in titlar, säger hon till Fotbollskanalen.

Har det gått sämre än vad du förväntat dig?
Lite som man förväntade sig, även om man kanske inte förväntar sig att förlora matcher, men man får också vara realistisk kring att det är ett helt nytt lag som ska sättas ihop och vi har fått in några väldigt bra spelare nu, men det handlar om att få ihop laget. Jag visste att jag skulle vara en av hörnstenarna i lagbygget men det handlar om att ha tålamod och känna att vi är på rätt väg. Det här laget kommer att bli ett värdslag och det här är bara början.

Härnäst väntar Slovakien på hemmaplan EM-kvalet. Asllani menar att Slovakien förmodligen är ett något tuffare motstånd än både Lettland och Ungern, två lag som Sverige besegrat med 4-1 respektive 5-0.

- Jag tror att de är snäppet bättre än både Ungern och Lettland. Det ett fysiskt spelande lag och ett målsnålt lag. De kommer att göra det trångt för oss och stänga centralt. Så vi tror att ytorna i morgon kommer att vara på kanterna.

Du tror att du kommer att få ta en del stryk i mitten?
- Ja men det får jag alltid så det vore inget nytt, säger hon och skrattar.  

Hur är det att vara tillbaka i Göteborg?
Väldigt skönt att äntligen få spela på hemmaplan och inför vår hemmapublik. Det är just känslan av att vara tillbaka i Sverige och den här arenan har jag väldigt många bra minnen från, vi trivs väldigt bra i Göteborg.

I somras stod Sverige som bekant för ett succéartat VM-slutspel och tog brons efter seger mot England i den sista matchen. Nu handlar det om att dels kvala in till EM - och dels börja gnugga på detaljer inför OS i Tokyo nästa år.

Asllani har klart för sig vad hon menar att laget behöver utveckla för att ta nästa steg.

- Vi har jobbat på det men det handlar bara om att fortsätta nöta in det: Att spela förbi lagdelar snabbare, ge mer tid till varandra, sluta upp med sidledspass för det hör inte hemma på en fotbollsplan, tänkte jag säga. Men mycket diagonalt och att man får momentum i spelet. Sedan handlar det så klart alltid om vilket motstånd vi har, vi anpassar oss och fokuserar på de ytor som kommer vara öppna. De ytor som fanns mot Ungern kanske inte kommer finnas mot Slovakien, så det handlar mest om att anpassa oss och att hitta rytm i vårt anfallsspel.

Sveriges EM-kvalmöte med Slovakien visas på TV12, C More Fotboll och stremas på cmore.se, med start 18.30 på tisdagen.

Publicerad 2019-10-07 kl 19:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå