Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

La Liga-experten utesluter inte att Messi blir kvar: "Är det här verkligen definitivt?"

La Liga 2021-08-05 kl 21:10

Lionel Messi lämnar Barcelona, meddelar klubben.
C Mores La Liga-expert Marcelo Fernández utesluter dock inte att storstjärnan blir kvar.
- Det är något i mig som säger att sista ordet inte är sagt, säger Fernández.

0:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Olof Lundh prata om Messi-beskedet i spelaren.

Tidigare i kväll slog bomben ner: Barcelona bekräftade att Lionel Messi inte skulle bli kvar i klubben.

C Mores La Liga-expert Marcelo Fernández ser dock inte Barcelonas kommuniké som ett definitivt uppbrott mellan den katalanska storklubben och den argentinske superstjärnan.

- Det första jag tänkte var: Är verkligen det här definitivt? Transferfönstret stänger inte förrän i slutet av augusti. Är det här en förhalning? Presidenten och vicepresidenten i Barcelona kraschade ju med pappan, Jorge Messi, i dag. Är det här en fördröjning? Det är det första jag tänker, säger Fernández.

Han fortsätter:

- Vilka klubbar är det som kan ta in honom? Det är ju PSG och de brittiska klubbarna, som har pengarna för det. När jag läser Sport är det den ekonomiska situationen, att man inte har råd - Barcelona har inte lyckats göra sig av med såpass tunga löneposter att man kan skriva in Leo Messi. Det är av ekonomiska skäl. Och då hade han redan gått ner i lön. Det här blir en radikal förändring i planeringen för Barcelona.

ANNONS

Vad innebär det här för Barcelona?
- Barça kommer ju att fortsätta vara en storklubb. Man har tappat stora spelare förut, som Ronaldo, Rivaldo och Ronaldinho, man kan gå tillbaka ännu längre i tiden med Schuster, Stoitjkov och Romário - men ingen av dem har varit Leo Messi och haft nivån han har. Så det här ska bli sjukt spännande.

- Sedan vet jag inte om sista ordet är sagt här, varken från klubben eller spelaren. Jag vill gärna avvakta och se lite vad som händer de närmaste dagarna. Men intialt får man säga att det är alarmerande för Barcelonas del.

Hur stora tror du chanserna är att han stannar?
- Min magkänsla säger att det är ungefär 30 procent. Jag tolkar det som att man i dag inte kan skriva in honom, och då kan man inte godkänna hans avtal. De har fortfarande tre veckor på sig att bli av med spelare innan transferfönstret stänger. Det är helt beroende av det. Som jag har förstått det är det den ekonomiska situationen. Det är ett jättebakslag för Joan Laporta, den nya presidenten, som är pro-Messi.

ANNONS

Fernández tror att Messis avsked kommer att påverka Barcelona mycket på planen - på olika sätt.

- Någonstans är det klart att de kommer kunna gå vidare och kunna vara med och konkurrera om ligatiteln. Desto svårare i Europa. Det kan bli än tydligare att man inte enskilt söker Messi i alla situationer, anfallsbördan kommer hamna på fler spelare, som Ansu Fati, Griezmann, Depay... Jag tror att en sådan som Griezmann kan gynnas lite av det här, då han ofta söker liknande ytor som Messi. Men de tappar ju han som är genom tidernas bästa spelare - det är klart att det kommer att ha en effekt.

Var tror du att han hamnar?
- PSG eller City. Jag ser inte att det är så många fler klubbar som lockar för honom. PSG för att kunna spela med Neymar igen, och City för att spela under Guardiola. Men någonstans är det något i mig som säger att sista ordet inte är sagt. Det är den spontana känslan jag har.

ANNONS
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto