Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
0:48

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Olof Lundh prata om Messi-beskedet i spelaren.

Lundh om Barças Messi-besked: "Chockartat - på något sätt tvingas han lämna"

17v

Lionel Messi blir inte kvar i Barcelona.
Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh menar att det är ett mycket tungt tapp för FC Barcelona.
- Det är ett enormt tapp, säger Lundh.

Det har pratats om att Lionel Messi har varit på väg att skriva på ett nytt femårskontrakt med Barcelona - men tidigare i kväll kom beskedet att argentinaren lämnar klubben efter att hans kontrakt gått ut.

Ett besked som förvånar, menar Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh.

- Det är lite chockartat med tanke på att parterna har kommunicerat att man varit överens, vilket också framkommer i Barcelonas pressmeddelande nu. På något sätt tvingas han lämna klubben, trots att man har gjort alla försök att härbärgera hans lön, säger Lundh.

På frågan på anledningen till varför Messi lämnar Barça svarar Lundh:

ANNONS

- Något måste ha inträffat, för det började komma ut information några timmar innan det här officiella meddelandet om att Messi och Barcelona inte är överens. Dels kom det från Marca, vilket är en Madrid-tidning, vilket gjorde att man blev lite misstänksam, men sedan kom det även från lite andra aktörer. Då förstod man att något har hänt på vägen. Sedan är det uppenbart att Barcelona försökt sälja och byta bort spelare för att sänka sin lönebudget. La Ligas regelverk och de ekonomiska realiteterna sätter nog lite stopp. Sedan är det klart att det inte är ett Barcelona från förr, och det måste Lionel Messi också inse. Kanske är det därför han trycker på och inte vill gå ner ännu mer i lön.

Hur stort tapp är det här för Barcelona?
- Det är ett enormt tapp. Dels rent sportsligt, eftersom han var bästa spelaren förra säsongen. Man har ändå förstärkt lite med Depay, det kändes lite mer hoppfullt, så sportsligt är det ett tapp inför säsongsstarten - men sedan är det ett enormt tapp i sportslig status och allt kring klubben. Lionel Messi har varit klubben sedan han var 13 år och burit den sedan han var 20, i princip. Det har varit ideliga framgångar, och sedan försvinner han - och på det här sättet... Det är ovärdigt och väldigt tråkigt, och ett slag för hela Barcelona. Det kan inte bli lätt att återsamla sig med bara några veckor kvar till säsongsstarten.

ANNONS

Var hamnar han nu?
- Det är oerhört intressant att se var han hamnar, för hade det här skett lite tidigare hade man kunnat tänka sig Manchester City, med alla dess Barcelona-kopplingar både på vd-sidan men även med Pep Guardiola. Men med tanke på att de verkar lägga mycket pengar på andra spelare, det talas ju om Grealish och även Harry Kane, då är det svårt. Då känns det bara som att det nästan bara kan bli Paris Saint-Germain - om han inte själv kan tänka sig att gå ner i lön och vill ha något äventyr av något annat slag. Det är ju inte så att han behöver pengarna. Det är en otrolig spets till silly season att Lionel Messi är både utan kontrakt och utan klubb.

Publicerad 2021-08-05 kl 20:27
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto