Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Schelins stenhårda kritik: "Det är ett hån - jag vill se en revolution"

Spanien

15 spelare i Spaniens landslag strejkar.
Nu går Lotta Schelin hårt åt landslagsledningens agerande.
- Det är så dyrköpt för alla som ställer sig på barrikaderna och försöker förändra något, säger hon i C Mores sändning.

4:53
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela inslaget från C Mores sändning i spelaren ovan.

Konflikten mellan Spaniens fotbollsförbund och landslagsspelarna har varit omskriven. Enligt spanska rapporter började det hela redan i augusti då ett handfull spelare ska ha vänt sig till förbundspresidenten Luis Rubiales för att få förbundskapten Jorge Vilda sparkad. Något som splittrade landslaget i två läger.

På en presskonferens senare berättade Irene Paredes att man inte ville få Vilda sparkad, utan i stället förmedla sin syn på hur man kan förbättra förutsättningarna för landslaget. Något förbundskaptenen svarade på:

- Jag är otroligt sårad över hur spelarna har uppfört sig. De har gått långt över linjen när det kommer till omklädningsrumskodexen. Det som händer i ett omklädningsrum ska stanna där och lösas där, sa han då.

ANNONS

Därefter valde 15 landslagsspelare att skicka ett öppet brev till den spanska landslagsledningen med budskapet att man inte vill spela i landslaget längre. Förbundet svarade med att gå ut offentligt och ta avstånd från spelarnas agerande och stötta förbundskaptenen.

När Spanien på fredagskvällen tar emot Sverige i en träningslandskamp saknas nämnda 15 spelare, de flesta tillhörande storklubben Barcelona. I stället kryllar startelvan av Real Madrid-spelare.

- Real Madrid står traditionellt sätt lite närmare förbundet. Barcelona har blivit ett av världens bästa lag och har bättre förutsättningar, då är det klart att man förväntar sig det i landslaget också och där har landslaget inte hängt med. Det är alltid känsligt att påpeka den här typen av saker. Det är ofta gubbar som sitter och styr, och som inte gillar att höra vad som är fel. Då åker man emellanåt ut, säger Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh i C Mores sändning.

ANNONS

C More-experten Lotta Schelin går hårt åt spanska fotbollsförbundet och hur landslagsledningen har hanterat frågan.

- Det är så dyrköpt för alla som ställer sig på barrikaderna och försöker förändra något, göra något. Så hamnar man i en situation där man får munkavle och åker ut. Det skickar signaler till resten. Det är 15 spelare som har skickat ett mejl och i dag bojkottar landslaget, och svaret är att fortsätta? Säger Schelin i sändningen.

- Det är ett hån mot damfotbollen i Spanien, Europa och världen. Jag vill se en revolution från alla spelare om det här fortgår. Det ska inte bara kunna fortgå.

LÄS ÄVEN: Krisen i det spanska landslaget - detta har hänt

Se hela inslaget från C Mores sändning i spelaren ovan.

Publicerad 2022-10-07 kl 20:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto