Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Kalldusch för Sverige - tappade ledning sent mot Spanien

Sverige (dam)

CORDOBA. Rebecka Blomqvist såg ut att skjuta segern till Sverige.
Men i slutskedet svarade Spanien - och kvitterade.
- Vi fick inte riktigt tag på dem, säger Blomqvist till TV4.

4:32
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sverige-Spanien i spelaren ovan.

4:32
Höjdpunkter: Sverige kryssade mot Spanien
1:16
Blomqvist gör 1-0 mot Spanien
2:49
Spanien kvitterar till 1-1
2:44
Gerhardsson: "Vill att det ska svänga mer åt vårt håll"
1:22
Blocmqvist: "1-1 är ett okej resultat"
2:06
Musovic: "Känns som att jag har gjort debut på nytt"

På fredagskvällen spelade Sverige en träningslandskamp mot Spanien på Estadio Nuevo El Arcangel i Cordoba. Spanjorskorna kom då till spel utan hela 15 spelare, varav flera tongivande, som sedan tidigare ligger i konflikt med det inhemska fotbollsförbundet.

Blågults förbundskapten Peter Gerhardsson valde att ruska om i startelvan. Bland annat fick Rebecka Blomqvist chansen från start, Zecira Mušović tog plats mellan stolparna, Elin Rubensson startade på det centrala mittfältet och Amanda Nildén fick förtroendet som vänster wingback.

Drag som till en början föll väl ut.

Sverige fick nämligen en drömstart på matchen. Knappa kvarten var spelad när Kosvare Asllani löpte sig fri i djupled och serverade Rebecka Blomqvist, som fri framför mål kyligt kunde placera in 0-1.

ANNONS

- Vackert svenskt mål och signifikativt för det svenska spelet med snabba omställningar, där man vinner bollen och spelar rakt igenom lagdelar. Det kan vi njuta av, säger C Mores expertkommentator Hanna Marklund i sändningen.

Kort därefter hade Kosovare Asllani ett gyllene läge att utöka ledningen när hon fick bollen ensam i straffområdet och kunde vända upp, men Milan-stjärnan fick inte ordning på avslutet.

- Hon såg inte riktigt beredd ut och det upplevdes inte som att hon riktigt förstod hur bra chans det faktiskt var, hur ensam hon var där, säger C Mores kommentator Lena Sundqvist.

Efter dryga halvtimmen var Spanien nära att kvittera. Alba Redondo nådde högst på en hörna, men nicken gick precis utanför den bortre stolpen. Inget mål där, och Blågults ledning stod sig halvleken ut.

ANNONS

Direkt efter paus skapade Spanien en dubbelchans. Först nickade Alba Redondo ett inlägg i stolpen, varpå Athenea del Castillo bara minuter senare Zecira Mušović till en kvalificerad räddning.

Spanjorskorna kopplade ett grepp om matchen i andra halvlek och radade upp chanser. Bland annat fick Esther González på ett tungt skott i offensivt straffområde, men Mušović  stod återigen i vägen. Men till slut kunde inte Blågult stå emot längre.

I 83:e minuten hamnade bollen framför fötterna på inhopparen Marta Cardona, som efter en hörna kunde stöta in 1-1 från nära håll.

- Spanien har skapat chanser både på fasta situationer och inspel. Här blir Sverige lite bolltittande och flera spelare går upp i samma duell, säger Hanna Marklund i sändningen.

Sverige hade chans att återta ledningen efter kvitteringsmålet, då både Lina Hurtig och Stina Blackstenius hade farliga lägen. Utdelningen uteblev dock och träningslandskampen slutade 1-1.

ANNONS

- Starten är jättebra. Första 20-25 sätter vi bra press, har bra omställningar och hittar fina ytor. Sen kommer Spanien in i matchen och vi får inte riktigt tag på dem, säger Rebecka Blomqvist till TV4.

- Spanien är ett skickligt fotbollslag och spelar sig ur vår press på ett skickligt sätt. Jag tycker att vi har problem från 25:e minuten. Sen har de lägen på slutet och vi har lägen, så det kan sluta hur som helst. Så 1-1 är ett okej resultat.

Vad kan ni ta med er från matchen?
- Vi tar med oss starten. Sen får vi även ta med oss de negativa delarna också och titta på hur vi kan störa Spanien ännu mer.

Förbundskapten Peter Gerhardsson om 1-1-matchen:

- Jag vet inte hur många matcher… Var man än tittar ser fotbollen ut så här: Det är väldigt svängigt. Men jag vill helt ärligt att det ska svänga mer åt vårt håll. Att våra kontringar är bättre. Vi visste om innan att Spanien är ett passningsskickligt lag, så vi hamnar ibland lite lägre och får försvara lågt, säger Gerhardsson till TV4.

ANNONS

- Men en bra match för oss att få mot den här typen av motstånd. Spanien är lite speciellt, tycker vi, i det här att det är väldigt skickliga i passningsspelet.

Känslan är att du inte är jättenöjd med insatsen?
- Jag vill alltid vinna fotbollsmatcher. Jag hade varit gladare om vi hade satt läget vi hade på slutet, så är det alltid. Vi gör en del bra saker och en del som vi måste förbättra. Det är hela tiden en fas där man aldrig blir klar.

Sverige ställs härnäst mot Frankrike i en träningslandskamp.

Spanien: Misa Rodriguez - Oihane, Olga Carmona (75' Nuria Rábano), Rocio Gálve, Ivana Andrés - Irene Guerrero, Claudia Zornoza, Teresa Abelleira (63' Maite Oroz) - Athenea del Castillo, Esther González, Alba Redondo (75' Marta Cardona).

Sverige: Zecira Mušović - Amanda Ilestedt, Linda Sembrant, Magdalena Eriksson - Johanna Rytting Kaneryd, Hanna Bennison (90' Nathalie Björn), Elin Rubensson (73' Julia Zigiotti Olme), Amanda Nildén (62' Jonna Andersson) - Kosovare Asllani (73' Lina Hurtig), Rebecka Blomqvist (62' Stina Blackstenius), Fridolina Rolfö (62' Sofia Jakobsson). 

ANNONS

ALI REZA

Publicerad 2022-10-07 kl 22:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto