Öster ledde med 2-0 och var på väg mot seger.
Då vaknade Gais sent och avgjorde i den 98:e minuten.
Boris Lumbana blev hjälte och skickade upp Gais i serietopp.
- Det är obeskrivligt, säger han till Discovery+.

Gais tog under tisdagskvällen emot Östers IF i superettan. Göteborgslaget var, precis som Smålandslaget, obesegrat inför matchen och därmed väntade ett toppmöte på Ullevi i Göteborg.

Gais inledde till en början bäst, medan Öster åt sig in i matchen och i slutändan tog ledningen i mitten av andra halvlek. Den rutinerade anfallaren James Keene höll sig, i den 62:a minuten, framme till 1-0 och bara tre minuter senare utökade anfallskollegan Nicolas Mortensen till 2-0. Öster hade därmed grepp om matchen, men i den 69:e minuten fick hemmalaget en chans att väcka liv i tillställningen igen.

Gais blev då tilldelat straff, men utan att lyckas reducera. Nikola Ladan klev fram till straffpunkten och fick se målvakten Damir Mehic rädda straffen. I den 83:e minuten reducerade i stället Adnan Maric, vilket också fick konsekvenser för Mehic, som tvingades lämna planen skadad och bli ersatt av Victor Stulic, 19. Gais tryckte därefter på för en kvittering och fick till slut fira igen. Adam Egnell satte i den 90:e minuten bollen i mål till 2-2. Där och då trodde nog många att dramatiken var över, men Gais ville mer.

Boris Lumbana klev, i den 98:e minuten, fram för Gais och nickade (med ryggen) in bollen i mål till seger med 3-2. Därefter var matchen över.

- Jag nickar med ryggen, in ska den i varje fall, säger Lumbana till Discovery+ och skrattar.

- Det är obeskrivligt, en fantastisk känsla. Det var en laginsats. Vi kämpade på när vi låg under med 2-0 och sedan vände vi. Det är ren glädje, fortsätter han.

Lumbana menar att det betyder mycket att laget lyckades vända på steken.

- Det är någonstans att man ligger under och kan visa mental styrka. Det visar att vi som grupp är väldigt starka. Vi lägger oss inte och man ser i dag att allt är möjligt. Vid 2-0 såg man att de började slappna av lite. Vi var ödmjuka nog och gjorde jobbet till slut. Jag är otroligt stolt över grabbarna.

Gais är därmed nu uppe i serieledning med tio poäng efter fyra spelade matcher i superettan. Öster är på fjärde plats med sju poäng efter lika många matcher.