TV: J-Södra upp i serieledning - vann Smålandsderbyt

Sjätte raka segern mot Öster i Smålandsderbyt.
Nu är Jönköpings Södra ny serieledare i superettan.

Se höjdpunkterna från Smålandsderbyt i spelaren ovan.

Östers IF-Jönköpings Södra 0-2 (0-1)
Fem raka segrar i superettan följdes under eftermiddagen upp med ytterligare en när Jönköpings Södra segrade mot krislaget Öster på bortaplan. Och ledningen i matchen på straff, den tog man efter endast 24 spelade minuter. Den som sköt in straffen, och fixade så att gästerna kunde gå till pausvilan i ledning, var givetvis målsprutan Edin Hamidovic - som nu är ensam skytteligaledare med 13 mål. Väl i den andra akten höll bortalaget både undan, gjorde ytterligare ett mål när Jönköpings Södra, som tidigare nämnt, alltså inkasserade sjätte raka segern i superettan.

Syrianska FC-IK Frej 0-3 (0-1)
Precis som i det ovan nämnda mötet var det gästerna som tog ledningen i den första halvleken efter en straffspark från elva meter. Pedro Ribeiro steg upp för att ta hand om möjligheten för Frej - som krigar i botten av tabellen - genom att skicka in öppningsmålet på Södertälje Fotbollsarena. Sedan i den andra halvleken försökte givetvis Södertäljelaget att få till ett kvitteringsmål - men det försvårades kraftigt. IFK Göteborg-bekantingen Patrick Dyrestam drog nämligen på sig sitt andra gula kort och utvisades således. Om man ska spekulera i orsaker var nog utvisningen en betydande sådan när Frej till slut vann med slutresultatet 3-0. Värt att tillägga är att hemmalaget även fick en utvisning på mittbacken Diarra i matchens absoluta slutskede.

Örgryte IS-Trelleborgs FF (0-1 (0-1)