Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK blev omskakat av Öster - som fick mycket beröm: "De spelar skiten ur oss i första halvlek"

Allsvenskan

VÄXJÖ. Öster från superettan skakade om regerande SM-mästarna AIK i svenska cupen, åtminstone så länge de orkade i matchen.
- Jag är mycket imponerad av Öster, både individuellt då spelare och tränarna måste vara jävligt bra helt enkelt, sa Rikard Norling.  

3:19
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Det var nära, men ändå inte tillräckligt. Östers IF hade gjort det bra mot regerande AIK i cupkvarten, men släppte in en sen kvittering och förlorade sedan i förlängningen (2-4). Efter matchen handlade presskonferensen i mångt och mycket om vad Öster hade gjort bra. 

- Jag är mycket imponerad av Öster, både individuellt då spelare och tränarna måste vara jävligt bra helt enkelt. De spelar skiten ur oss i första halvlek, skulle jag vilja säga. Vi kom inte alls rätt och de bara fortsatte och fortsatte. Vi förtjänar knappt oavgjort i slutändan i första halvlek. Vi kom inte rätt på det alls, sa AIK:s tränare Rikard Norling. 

ANNONS

- Vi kom lite bättre på det i andra halvlek och får mer ut av allt hårt slit. 

- Det blev bättre i andra, men då gjorde vi si, och då gjorde Öster så. Det är bland annat det som straffen kommer på och ytterligare några chanser på vippen. 

På en fråga om vad som gjorde Öster bra i första halvlek svarade Norling: 

- Det är en kombination av metodik, systematik, och skicklighet i spelarna. De började att gå emot oss på vår högersida. De får ut väldigt mycket av fina rörelser och platsväxlingar och skicklighet, både med Oliver (Silverholt), Anton (Andreasson), och Calle (Johansson). Sedan har de en länk upp med (Dragan) Kapcevic. Då flyttar vi över, och då plötsligt går de på andra sidan.

- Täcket räcker inte till. Vi drar upp den för att det blir kallt för ansiktet, och då blir det kallt för fötterna.

ANNONS

- Men mycket på grund av att vi var passiva och tillät dem, men de klarade av det initialt vilket gjorde att vi började att falla. Det var det vi behövde bryta. När vi väl bröt det så blev det svårare för dem, men matchen kunde ha varit... Inte död, men två mål i baken i första halvlek. 

Östers tränare Christian Järdler påpekade att hans vinnarmentalitet gjorde att det kändes tungt, att han verkligen ville få laget att vinna, men han kände också en stolthet. 

- Vi gör det på vårt sätt. Vi spelar den fotbollen vi klarar av att spela mot den här typen av lag. 

- Att göra två mål mot AIK, skjuta en i ribban, och ha en chans i slutet. Det är inte många som gör. 

- Det här ger en enorm framtidstro för oss.  

Publicerad 2019-03-09 kl 21:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto