Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sundgren med viktigt straffmål i sin 100:e AIK-match: "Jag får göra det i klubben jag älskar"

Allsvenskan

VÄXJÖ. En missad straff hade kanske fått AIK att åka ur cupen. Daniel Sundgren behöll dock lugnet och fixade kvittering sent i matchen mot Öster. 
- Jag tänkte inte så mycket. Jag var ganska säker på att jag skulle sätta den.

1:24
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Sundgrens straffmål i spelaren ovan.

Minut 85, underläge mot Öster i kvartsfinalen i cupen. Då fick AIK straff. Daniel Sundgren klev fram och satte kvitteringen, som gav förlängning och senare AIK-seger. Ett viktigt mål, både för laget men även för 28-åringen personligen. 

- Jag tänkte inte så mycket. Jag var ganska säker på att jag skulle sätta den. Det enda som ploppade upp var att jag i dag gjorde min 100:e match i AIK, så jag ville verkligen sätta den. 

- Det är inte många som gör 100 matcher för en förening, och jag får göra det i klubben jag älskar. Det är fantastiskt. 

På sina 100 matcher i AIK har ytterbacken/vingbacken gjort elva mål och drygt lika många assist. Det här straffmålet kom i en match där AIK inte kom upp i normal standard utan fick förlita sig på Chinedu Obasis inhopp (två mål och fixad straff). 

ANNONS

- Det är väl lite det som det handlar om. Man ska gå vidare och det gjorde vi. Att det krävdes en Chinedu Obasi för det, så ska det inte behöva vara, men alla lag måste ha någon som fixar straff och gör två mål ibland. Vi har 1-0 och exakt den starten vi ville ha, men vi går ner oss. Det ska inte få hända. De tog över matchen helt i första halvlek och satte press på oss och vi fick ingen press på dem. De fick slå inlägg mot sex-sju man. Det var jobbigt, vi fick slå ifrån oss hela tiden. Sedan i halvtid fick vi ett par utskällningar som gjorde att laget vaknade till lite och det blev lite bättre.

Lite ovanlig AIK-match, ni släpper till en del och gör även fyra mål framåt?
- Ja, det är lite ovanligt. Mattan spelar sin roll, motståndet spelar sin roll. De går upp med mycket folk. De har två bra targets, där en går i djupet hela tiden. De skapar via det. Vi har kontringslägen, men får inte till de där passningarna så det lossnar. Vi tvingades slå längre, och det var lösningen i dag. 

ANNONS

AIK får möta antingen AFC Eskilstuna eller Halmstads BK i semifinalen. Kvartsfinalen mellan de två lagen spelas i dag.

Publicerad 2019-03-10 kl 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto