POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Flytt till Bulgarien sprack - nu ska Ødegaard övertyga AIK om långt avtal: "Känns fair"

Foto: Bildbyrån/Fotbollskanalen.

SOLNA. Ett ägarbyte satte stopp för en flytt till Bulgarien.
Istället hamnade Magnar Ødegaard i AIK.
- Det har gått fort, säger mittbacken till Fotbollskanalen.

Under AIK:s träningsläger skadade sig lagets mittback Joel Ekstrand och han blir nu borta en tid framöver. Därefter gjorde de svartgula klart med Magnar Ødegaard. Norrmannen har varit klubblös sedan hans avtal med Tromsø löpte ut i vinter. 25-åringen har gjort 163 matcher i norska högstaligan och 52 matcher i den norska andraligan, enligt Transfermarkt. 

Ødegaard är redan på plats i Stockholm och satt på bänken när AIK under lördagen slog Jönköpings Södra med 1-0 i svenska cupen.

- Det har varit bra första dagar, det är skönt att få komma i gång. Jag har gjort två träningar och fått vara med på en match, så det är härligt. Jag ser fram emot fortsättningen här. Jag har fått ett väldigt bra intryck av människorna i klubben, de är väldigt trevliga, och killarna i laget har tagit emot mig väl, säger han.

Varför blev det AIK för dig?
- För att det är en stor klubb och en klubb som vill slåss i toppen för att vinna titlar. Det är egentligen därför. Sen är det extra kul att supportrarna är så bra som de är. 

Sportchefen Björn Wesström har för Aftonbladet berättat att AIK var intresserat av Ødegaard tidigare under det här transferfönstret men att han då var "Inblandad i en större transfer". Den blev dock inte av och därför dök möjligheten att plocka in backen upp på nytt. Vilken klubb som var aktuell för norrmannen? Den bulgariska ligatrean Levski Sofia.

- Jag var på plats hos Levski Sofia i några veckor, men så blev det ett ägarskifte i den klubben så tränare och sportchef byttes ut. Två veckor efter det så hörde jag om AIK:s intresse och sen har det egentligen gått fort. Då var det bara att packa väskorna och komma överens.

Ødegaard och AIK har skrivit på ett kontrakt som löper fram till den 31 juli i år och i avtalet finns också en option om förlängning med 3,5 år. 

- Det känns fair. Går det som jag och AIK önskar så förlänger vi kontraktet, och presterar jag inte så måste man bara gå vidare. Så det är ett rimligt upplägg.

Vad vet du om AIK?
- Jag har ju sett lite på allsvenskan generellt och AIK tidigare, för matcherna har sänts i Norge också. Sen vet jag att AIK vann serien förra året och ska vara med och kämpa om titeln varje år. Och så har jag så klart koll på att supportrarna är väldigt bra.  

Den tidigare Molde-, Sarpsborg- och Lillestrøm-spelaren berättar att han siktat på att ta steget utomlands i vinter.

- Jag kände när säsongen i Norge var över att jag gärna skulle vilja testa något helt nytt. Så det var perfekt att AIK kom in i bilden, jag tror det här steget kommer passa mig väldigt bra. Jag ska fajtas för att ta mig in i laget och få speltid. 

Hur ser du på chanserna till speltid?
- De bästa spelarna ska spela. De tre (Robin Jansson, Per Karlsson och Daniel Granli) som spelade i den här matchen (mot J-Södra) gjorde en bra match. Jag ska bara in och fajtas om platserna. Det är en öppen kamp och 

den som gör det bäst på träning och generellt får säkert spela. Jag ser fram emot att ta mig an kampen. 

Ødegaard har spelat i en backlinje som består av tre mittbackar under en säsong i Norge, vilket gör att AIK:s system inte är särskilt främmande för honom. Han berättar att han skulle kunna spela på alla tre innerbackspositioner och även kunna agera ytterback om det krävs.

- Jag är lite all round i mina egenskaper. Jag har en okej fysik, en okej fart och en bra högerfot, beskriver han.

Nyförvärvet är också tydlig med att han är redo för spel redan nu.

- Formen är bra. Jag har varit i väg på två träningsläger så jag har fått spela en del matcher, och jag har tränat på bra.

Publicerad 2019-02-17 kl 11:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå