POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Norling: "Fysiskt är det här Obasis bästa start i AIK"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

SOLNA. Chinedu Obasi är tillbaka i AIK.
Hans form? Den bådar gott, enligt Rikard Norling.
- Fysiologiskt är det här hans bästa start i AIK, säger tränaren.

Chinedu Obasi har representerat AIK i två olika omgångar tidigare. Nu är han tillbaka en tredje gång. Och efter en höst i Elfsborg har han nu kickat i gång året med "Gnaget" på ett bra sätt, enligt tränaren Rikard Norling. Under lördagen spelade 32-åringen en halvtimme i cupmötet med Jönköpings Södra (seger med 1-0).

- Fysiologiskt är det här hans bästa start om man ser till alla hans tre inledningar här. Det bådar gott. Sen ska vi inte stressa med honom. Vi har tre riktigt bra forwards, som vi behöver hålla i gång. Det ämnar jag att göra, säger Norling.

Obasi själv känner sig också starkare än tidigare när han anlänt till klubben.

- Det var härligt att vara tillbaka. Det gick helt okej för mig, säger nigerianen.

Hur är formen?
- Den är bra. Men det är alltid svårt att komma in i den här typen av matcher.

Håller du med Rikard om det han säger?
- Ja. Jag har jobbat väldigt hårt för att se till att vara i den bästa formen som jag kan. Nu får jag en försäsong med laget för första gången och jag ser fram emot att få visa upp mig från början. Jag känner en nyfikenhet kring hur säsongen kommer bli för mig och laget.

Ett annat nyförvärv, Anton Salétros (lån från Rostov fram till sommaren), gjorde annars comeback mot J-Södra och Norling är nöjd med mittfältarens insats.

- Han var bra. Det som är så härligt med Anton är att man vet vad man får. Han blir bara bättre och bättre ju äldre han blir. Varje gång han varit ute så har han sedan varit en bättre spelare när han kommit hem. Fysiskt har han tagit ytterligare ett steg. Det är spännande att han och Sebastian (Larsson) är ganska lika i sina spelstilar och att vi då har Saku (Ylätupa) som är en total motsats till de två. Han var sjuk i dag. Men det har vi med oss framöver, att det faktiskt är möjligt för oss att göra ett vägval före och under en match där och nyansskillnaderna då blir ganska stora, säger AIK-tränaren.

Publicerad 2019-02-17 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå