Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Khalili om framtiden i Hammarby - och finalstatusen: "Redo för 90 minuter"

Svenska Cupen

STOCKHOLM. Hammarby har gett besked om att man vill förlänga.
Nu ger Abdul Khalili sin syn på framtiden i klubben.
- Jag får se dag för dag, säger 29-åringen.

3:23
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från cupsemifinalen Hammarby-Elfsborg i spelaren ovan.

Under sensommaren i fjol blev Abdul Khalili knäskadad och det var nyligen som mittfältaren gjorde comeback. Hammarby-stjärnan har inför torsdagens cupfinal mot Malmö FF bara gjort två kortare inhopp i allsvenskan. Men Khalili har ändå en stark tro på sin egen fysiska förmåga.

- Mitt mål har varit den här matchen. Det känns som att jag är mer än redo för det här, säger Khalili.

Är du redo för att starta finalen?
- Att spela 90 minuter, eller 120 minuter som det kan bli, hade varit jättebra. Vad det än blir är jag redo för det. Det har känts bra på träningarna och senaste inhoppet kändes bra. Så just nu känns det jättebra.

ANNONS

Det tidigare Turkiet-proffset känner också att Bajen går in i mötet med ett starkt självförtroende, kopplat till klubbens utveckling de senaste åren.

- Vi har tagit ett steg och blivit mer av ett topplag. Med det så kommer vi in i den här matchen med en bekväm känsla. Innan kändes det som att vi inte visste hur vi kände. Nu är vi redo för det här. Med säsongen vi haft hittills känner vi oss väldigt starka som lag och grupp.

I sommar går Khalilis kontrakt ut och Hammarby har gett besked utåt om att man vill förlänga med honom. Hur han själv tänker? Mittfältaren säger:

- Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på det. Mitt mål har varit att hålla mig frisk och komma tillbaka i bra form. Sen får jag ta det efteråt. Nu är jag här och börjar komma i form. Det känns väldigt bra. Sen får jag se dag för dag. Mitt största fokus har legat på den här veckan.

ANNONS

Tränaren Marti Cifuentes är oavsett väldigt nöjd med Khalili och tycks vilja se honom i grönvitt även framöver.

- Han gör det väldigt bra i träning och vi vet att han kan vara en väldigt viktig spelare för oss. Vad som händer framåt är jag inte fokuserad på. Vi tar det dag för dag. Vi har en bra kontakt med honom, genom Jesper (Jansson, sportchef). Han är en väldigt viktig spelare för oss. Han gör det väldigt bra, säger Cifuentes.

Hammarby-Malmö har avspark klockan 15.00 under torsdagen. Matchen sänds i SVT men går att streama på cmore.se.

Publicerad 2022-05-25 kl 20:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto