Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jansson förklarar Lahdo-fördröjning - och bekräftar bud på Swedberg: "Väldigt bra nivåer"

Svenska Cupen

STOCKHOLM. Mayckel Lahdos svar till Hammarby dröjer.
Och bud har tickat in på Williot Swedberg.
Det berättar Bajens sportchef Jesper Jansson i en intervju med Fotbollskanalen inför torsdagens cupfinal.

3:23
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Hammarbys seger mot Elfsborg i svenska cupen i spelaren ovan.

En samlad men laddad Jesper Jansson möter Fotbollskanalen inför torsdagens final av svenska cupen. Den här gången ställs hans Hammarby mot Malmö FF på ett fullsatt Tele2 Arena efter fjolårets finaltriumf mot Häcken på en coronatom arena.

- Det är ännu större i år i och med att supportrarna får vara på plats. Det var helt magiskt i fjol men att de ska få uppleva en cupfinal på plats nu… det är kul, säger Jansson.

Snart är vårsäsongen över för Bajen, som ser ut att kunna summera en väldigt lyckad inledning för nye tränaren Marti Cifuentes. Laget är alltså framme i cupfinal och leder dessutom allsvenskan just nu.

ANNONS

Men Jansson, som säger att han är "oerhört nöjd" med Cifuentes, säger sig trots all framgång inte vara särskilt förvånad.

- Vi ska inte glömma att vi tog flest poäng av alla lag de sista 15-16 omgångarna i fjol, samtidigt som vi spelade i Europa och var en straffläggning ifrån att gå till gruppspel där. Så vi är bra, liksom. Sen har Martis idéer gjort oss ännu tydligare i vår filosofi. Det har hackat in väldigt bra i vad Hammarby vill.

- Han är en väldigt bra arbetsledare. Han är tydlig med sin personal. Han är väldigt noggrann och detaljstyrd men också en väldigt bra arbetsledare för sin stab. Han har lite hela paketet.

Sportchefen arbetar nu inför sommarens transferfönster och när det är dags för ett månadslångt allsvenskt uppehåll i nästa vecka lär olika processer som han har igång spetsas till.

ANNONS

En sak som Bajen jobbat med den senaste tiden är att förlänga med lagkaptenen och mittbacken Richard Magyar. Hans avtal löper ut i sommar. Men Jansson känner sig trygg med att Magyar kommer skriva på ett nytt kontrakt.

- Jag räknar med det. Vi har haft den dialogen länge. Jag ser honom i Hammarby på längre sikt.

Vad gäller mittfältaren Abdul Khalili, vars kontrakt också går ut i sommar, är läget annorlunda. Han kom nyligen tillbaka från skada.

- Jag ska föra den dialogen nu. Han har bara varit fokuserad på att bli frisk. 

Kring fallet Khalili kommer Jansson in på det faktum att Bajens trupp är bred just nu.

- Vi har en väldigt bred och stark trupp. Förhoppningsvis har vi ett Europa-spel senare i år och då blir det lättare att parera det, både ur ett ekonomiskt perspektiv men också konkurrensmässigt.

ANNONS

- Det är etablerade killar och riktiga kvalitetsspelare som inte får speltid varje match. Men det är där vi vill vara också.

Även vänsterbacken Dennis Widgren har ett avtal som tar slut i sommar. Han har inte fått mycket speltid i år men Jansson förklarar att det inte bara har handlat om skador som gjort situationen strulig, utan att Widgren även varit borta på grund av privata skäl.

På frågan om Hammarby vill förlänga med Widgren svarar Jansson:

- Det är alltid två parter men där har vi också känt att vi låter de här vårmatcherna gå först och sen tar vi tag i det.

Bajen har annars försökt skriva ett nytt avtal med ytterforwarden Mayckel Lahdo, 19, under en tid - utan att lyckas. Status just nu? Hammarby väntar på besked från en avvaktande Lahdo.

- Lahdo har haft ett kontraktsförslag hos sig länge. Jag hoppas att han skriver på det när som helst. Men sen är det så, vill man inte spela i Hammarby så får man spela någon annanstans. 

ANNONS

- Men jag tycker att han är på en väldigt bra plats och har en väldigt bra utveckling så jag ser definitivt anledning till varför han skulle vara någon annanstans.

Är du orolig att han hoppar på något annat?
- Nej, orolig är jag inte. Det handlar om fria val. Men vi vill gärna ha honom kvar. Det vet han om.

I sommar är det också aktuellt med ytterligare en stor spelarförsäljning för Hammarby. 18-årige mittfältaren Williot Swedberg är stekhet på marknaden.

- Intresset är ju oerhört stort. Men vi har ju inget behov av att sälja Williot. Sen har vi en spelare som sitter på andra sidan och vi vet vår plats i hierarkin i fotbollsvärlden. Sen höjer vi nivån hela tiden. Det ska till bra klubbar och bra bud, säger Jansson.

Har ni redan bud inne på honom?
- Ja, det finns det.

- De (buden) ligger på väldigt bra nivåer. Men vi är inte drivande i frågan.

ANNONS

Jansson fortsätter:

- Sen finns det många parametrar i det här. Vinner vi matchen mot Malmö så har vi ett Europa-spel senare i år och som spelare vill man utvecklas hela tiden. Ju bättre vi blir desto mer kan spelarna utvecklas hos oss.

Kring Swedberg lär saker och ting klarna mer när vårsäsongen är över.

- Speciellt med Williot har vi velat fokusera på våra matcher och hans spel. Det är det som är viktigt. Nu har vi två matcher innan ett litet uppehåll.

Hammarby-Malmö har avspark klockan 15.00 under torsdagen. Matchen sänds i SVT men går att streama på cmore.se.

Publicerad 2022-05-26 kl 09:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto