Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
1:31

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se straffavgörandet i spelaren ovan.

Knudsen skickade MFF till final - efter forwardens straffmiss: "Den var för Isaac"

HÄLLEVIK. Malmö FF tog sig samman och vann straffläggningen mot Mjällby, trots att de missade en straff i förlängningens slutsekunder.
- Äntligen har vi marginaler med oss, säger Jonas Knudsen till Fotbollskanalen. 

Slutskedet av svenska cupens semifinal på Strandvallen blev dramatiskt. När förlängningen gick mot sitt slut med 0-0 på resultattavlan räddade Mjällbys Carljohan Eriksson ett öppet läge från Guillermo Molins med en benparad. Målvakten stod för en ny avgörande räddning lite senare. 

MFF tilldömdes en straff för hands i förlängningens sista minut - och Eriksson tippade Isaac Kiese Thelins skott till en hörna. Eriksson räddade också Foud Bachirous försök i straffläggningen, men det räckte inte för hemmalaget.

När Jonas Knudsen spikade slutresultatet 4-2 med en straff mitt i mål stod det klart att MFF var i final.

ANNONS

- Det är fantastiskt, härligt. Det var en jämn och svår match – men äntligen har vi marginaler med oss. Jag tycker att vi gör en bra match och skapar chanser som vi kanske inte gjorde mot Elfsborg senast. Det var riktigt positivt att se och viktigt för oss. En bra insats från många spelare.  

MFF-målvakten Johan Dahlins räddning på Mamudu Moros straff bäddade för Knudsens avgörande i den femte straffsparksomgången. 

- Jag visste inför straffen var jag vill lägga den, och beslutade för att det skulle bli i mitten av målet. Då ska målvakten vara duktig om han tar den, säger Jonas Knudsen.

Han säger att laget snabbt samlade sig efter Kiese Thelins straffmiss. 

- Alla kan missa en straff. Det ska vi inte glömma och han har varit lugn i många andra situationer. Vi är ett lag och man måste också ha stake för att ta straffen, så all respekt till honom. Jag sa det precis till honom: Den var för dig. Jag vet hur känslan är när man missar en straff. Glädjande nog är vi i final och det blev en lite längre övning för fansen. Jag vet att många satt och kollade på, och hur glada de är när de lägger sig ikväll.  

ANNONS

Två stora möten med Kamratklubbar väntar den här månaden. På måndag mot serieledande IFK Norrköping, och den 30 juli spelar MFF final i svenska cupen mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi.

- Johan gör det fantastiskt och gör att vi tar oss till finalen. Jag sa det här när jag kom till Malmö, att det är detta jag kom hit för. Att vi ska vinna titlar. Nu är vi i finalen och en ny viktig match väntar på måndag. Vi ska fortsätta på det här sättet för då kommer vi göra det svårt för Norrköping, säger Knudsen. 

Publicerad 2020-07-10 kl 07:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto