Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Pinas rasar efter Hammarbys bortdömda mål: "Ett skämt"

Svenska Cupen

HÄLLEVIK. Shaquille Pinas trodde att han kvitterat mot Mjällby i cupsemin.
Men målet dömdes bort, för att lagkamraten Nathaniel Adjei påverkat spelet från en offsideposition.
- Ett regelrätt mål till hundra procent. Jag kan inte förstå varför de dömde bort det, säger Pinas. 

1:13
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se det bortdömda målet i spelaren ovan.

Mjällby AIF hade en 1-0-ledning från den första halvleken i svenska cupens semifinal, när Hammarby började pressa i andra halvlek. Efter en timmes spel fick vänsterbacken Shaquille Pinas en praktträff på volley och satte bollen i nät. Men målet dömdes bort för en tidigare offside.  

Domarteamet hade bedömt att Nathaniel Adjei kommit från en offsideposition och påverkat spelet när bollen skickats mot honom, i momentet innan Pinas fick bollen. Pinas gestikulerade sitt missnöje mot domarna, som han pratade efteråt. Surinamesen säger att han inte kunde förstå beslutet.  

- Nej, verkligen inte. Har man det jobbet måste man tänka på fotbollen tycker jag, det var ett regelrätt mål till hundra procent. Jag kan inte förstå varför de dömde bort det. De började säga att Adjei var offside - jag tror att alla kunde se det, men de kunde inte. För mig är det ett skämt. Tar man det jobbet behöver man veta hur man handskas med situationer. Adjei tog inte ett kliv i det momentet. Det är känslor nu, men jag skulle säga exakt samma sak om två dagar: Att detta är ett skämt. De tänker bara på att han är offside och att flaggan måste upp då, säger han.  

ANNONS

Pinas fortsätter: 

- Detta är reglerna. Adjei stod i offsidepostion ja, men han var inte involverad i situationen. Bollen kom och han stod stilla som en stolpe och gjorde ingenting. Efteråt kom bollen tillbaka och jag sköt den i mål. Efter matchen frågade jag sedan om vad som hände. Då ville de (domarna) inte prata. Då vet man att det blivit fel. Bara berätta för mig att "Okej, jag hade fel i den stunden", så går vi vidare därifrån. Men kan man inte stå för ett eget misstag... Det smärtar ännu mer då.  

Alexander Johanssons mål blev matchens enda och Mjällby vann en match där Hammarby hade svårt att komma till målchanser.  

- Men först och främst måste vi kolla på oss själva. Vi presterade inte särskilt bra. Vi försökte hålla finalchansen levande och kämpade till slutet. Mjällby gjorde en kämpainsats och vi kunde inte handskas med situationen. Vi behöver gå vidare och i allsvenskan visa upp det vi har visat de senaste två åren, avslutar Pinas.  

ANNONS
Publicerad 2023-03-18 kl 18:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto