Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Stenhård Häcken-kritik efter finalmålet: "Jag hoppas att hon aldrig mer dömer i damallsvenskan"

Svenska Cupen

MALMÖ. BK Häcken förlorade cupfinalen mot FC Rosengård efter ett kontroversiellt mål i förlängningen.
Missnöjet i Häcken-lägret är enormt efteråt.
- Alla är grovt besvikna, vi känner oss lurade, säger Filippa Curmark efter 1-2-förlusten.

1:34
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se det omdiskuterade målet i spelaren ovan.

1:34
Rosengård tar ledningen efter omdiskuterad situation
7:56
Höjdpunkter: Rosengård cupmästare - efter tveksamt segermål

En väldigt underhållande svenska cupen-final avgjordes på ett omdebatterat mål. FC Rosengårds inhoppare Stefanie Sanders sköt ett skott som målvakten Jennifer Falk räddade tio minuter in i förlängningen. 

Den assisterande domaren påkallade huvuddomaren Sara Perssons uppmärksamhet då hon sett att bollen var över mållinjen när Falk fångade upp den, och Persson pekade sedan för mål. På reprisbilderna är det väldigt svårt att se om hela bollen passerar mållinjen, vilket får Häcken-spelarna att rasa efter 1-2-förlusten.  

- Jag tycker att vi gör en bra första halvlek, sedan tappar vi matchen och Rosengård är ett bra lag. Det är svårt att säga nu efter så mycket känslor, men jag vill så klart alltid vinna - jag tycker bara att det inte var förtjänt att förlora på just det här sättet, säger Johanna Rytting Kaneryd.  

ANNONS

- Det är på en sådan skrattretande nivå så jag vet inte vad jag ska säga. Jag känner att vi ska behöva VAR eller så måste domarnivån helt enkelt upp, för det här håller inte, säger hon om domslutet. 

Både hon och landslagskollegan Filippa Curmark försökte få en förklaring från domarna. I Curmarks fall slutade det med att hon blev varnad för protest.  

- Jag vet inte vad jag sa, jag sa allt. Jag försökte få kontakt med henne och säga att det är för dåligt. Det är andra matchen i rad som det här så kallade domarteamet förstör för oss.  

- Jag tycker att det är ett jävla skämt om jag ska vara helt ärlig, säger Filippa Curmark.  

Mittfältaren syftar på en straffsituation från det senaste damallsvenska mötet lagen emellan, som slutade 2-2, och där samma domarteam dömde. Mot Häcken enligt Curmark. 

ANNONS

- Alla är grovt besvikna, vi känner oss lurade. Att man ska spela en cupfinal, man har laddat hela året och komma hit - så har man domaren emot sig ytterligare en gång och domaren avgör matchen. Så 2-0 till domaren i år, säger Curmark. 

Häckens tränare Robert Vilahamn engagerade sig vid sidlinjen och blev till slut utvisad tidigt under förlängningen, sedan han protesterat utanför sitt tekniska område. Inte heller han fick någon kontakt med domarteamet efteråt.  

- Jag har en vision att jag aldrig någonsin ska klaga på domare. Problemet blir att jag har svårt för människor som tar beslut utifrån något man gissar sig till. Om en boll är över linjen och man ser det, fine. Men om man inte vet, eftersom den inte är inne, så kan hon inte ha sett det. Och tycker jag det är ett tjänstefel att göra det, säger Vilahamn. 

ANNONS

Han fortsätter: 

- Sedan är det då samma linjedomare som gör exakt samma sak på våran straff förra matchen, som inte gav Stine (Larsen) en straff i den första matchen och tog bort Stines första mål som inte är offside - då blir det lite för många saker hon gör. Plus att hon visar ut mig, så då blir det väl så att det är första gången som jag faktiskt säger till att jag inte tycker den här linjedomaren är tillräckligt bra för att döma i damallsvenskan. Jag hoppas att hon aldrig mer dömer i damallsvenskan. 

Hur kommer man till rätta med det här problemet? 
- Om vi börjar med att ha bättre linjedomare så är det en bra sak. Det finns också verktyg man kan använda, men det kanske är lite dyrt. Men på något sätt så måste man bara höja nivån. Vi måste spela bättre fotboll, de måste döma bättre. 

ANNONS

Fotbollskanalen har bett kvällens domare om en kommentar, utan framgång.  

Publicerad 2022-05-26 kl 22:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto