Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

SvFF bekräftar: Häcken kan straffas för stenhårda domarkritiken

Svenska Cupen

Häcken gick hårt år domarteamet efter finalförlusten mot Rosengård.
Nu kan representanter för klubben komma att straffas.
- Det finns beteenden som lämnar en hel del övrigt att önska, säger Martin Fredman, säkerhetschef på SvFF.

1:34
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se det omdiskuterade målet i spelaren ovan.

Svenska cupen-finalen mellan FC Rosengård och BK Häcken fick en bitter eftersmak. Rosengård avgjorde matchen i förlängningen efter ett omdiskuterat mål, då domaren Sara Persson och hennes team valt att döma mål - även om det var tveksamt ifall bollen hade passerat mållinjen.

Efteråt fick domarteamat utstå hård kritik från Häcken-lägret.

- Om en boll är över linjen och man ser det, fine. Men om man inte vet, eftersom den inte är inne, så kan hon inte ha sett det. Och tycker jag det är ett tjänstefel att göra det, sa Häckens tränare Robert Vilahamn efter matchen.

- Sedan är det då samma linjedomare som gör exakt samma sak på våran straff förra matchen, som inte gav Stine (Larsen) en straff i den första matchen och tog bort Stines första mål som inte är offside - då blir det lite för många saker hon gör. Plus att hon visar ut mig, så då blir det väl så att det är första gången som jag faktiskt säger till att jag inte tycker den här linjedomaren är tillräckligt bra för att döma i damallsvenskan. Jag hoppas att hon aldrig mer dömer i damallsvenskan. 

ANNONS

Nu bekräftar Martin Fredman, säkerhetschef på Svenska Fotbollförbundet, att Häcken kan komma att straffas för hur man betedde sig mot domarna efter slutsignalen.

- Jag har ett visst ansvar för domarna från förbundet. Jag har pratat med Sara och hennes team under morgonen och kollat så att de är okej utifrån det som hände i går, samt huruvida vi behöver gå vidare med eventuella polisanmälningar. Vi är överens om att det inte är på den nivån, säger Fredman till Fotbollskanalen.

- Däremot finns det en del beteende från, vad jag förstår, både spelare och ledare på plats som lämnar en hel del övrigt att önska. Det får framgå både av domarrapport och matchdelegaten kring beteenden som kan vara bestraffningsbart utifrån idrottens regelverk och den processen får fortgå. I så fall får man titta på om något gått över gränserna, vilket det definitivt låter som.

ANNONS

Martin Fredman vill dock inte spekulera kring vilka bestraffningar som kan bli aktuella.

- Jag ska inte spekulera i vad det kan resultera i men däremot kan rapporter tas vidare som anmälningar och hamna hos disciplinnämnden, avslutar han.

I en intervju med Fotbollskanalen har Stefan Johannesson, elitansvarig för domargruppen, gett sin syn på det omdiskuterade domslutet.

- Det som är jobbigt för dem (domarna) är ju att det finns inga bevis för bu eller bä. Det är alltid skönare om man kan konstatera att antingen var det rätt eller fel. Men hon står ju på linjen och det är hon som kan avgöra det bäst såklart. Hon är ju säker där och då. Man kan inte säga att: "Det kan du inte säga". Hon tycker så och då är det så, sa Johannesson då.

Publicerad 2022-05-27 kl 17:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto