TV: Jeremejeff hjälte för Häcken - klart för final i svenska cupen

Svenska Cupen

Häcken är klart för final i svenska cupen.
I hemmamötet med Västerås blev Alexander Jeremejeff stor hjälte med två mål.
- Det känns kul, säger forwarden till C More.

Häcken vann sin grupp i svenska cupen och i kvartsfinalen slog man tillbaka IFK Norrköping på bortaplan. Under lördagen ställdes man hemma mot Västerås som skrällt sig vidare till semifinal där man bland annat slagit ut Malmö FF, Halsmtads BK och Degerfors på vägen.

Häcken tog ledningen i matchen efter drygt 30 minuters spel då Alexander Jeremejeff serverades i djupled och satte dit bollen bakom Anton Fagerström i VSK:s mål.

Och i början av andra skulle samme man utöka för Hisingenlaget.

Efter ett inlägg från höger kunde Jeremejeff hålla sig framme på en målvaktsretur och från nära håll tryckte forwarden dit 2-0.

Med tio minuter kvar av matchen utökade också Häcken. Detta då ett inspel från Ali Youssef stöttes in i eget mål av VSK:s Gustaf Lagerbielke.

Matchen bjöd inte på några fler mål och Häcken är därmed klart för final i svenska cupen. Där ställs man mot antingen Djurgården, Hammarby eller Trelleborg där de två sistnämnda lagen ställs mot varandra i kvartsfinal och där vinnaren möter Djurgården i semifinal.

Jeremejeff till C More:

- Det känns kul. Vi får se vem vi möter i final och nu får vi njuta av den här vinsten, säger Jeremejeff till C More efter matchen.

Jeremejeff var annars missnöjd med hur Häcken inledde matchen, men tycker att matchen utvecklades sig väl.

- Jag tycker att det kändes bättre i slutet av första halvlek. 3-0 i en semifinal och det kändes tryggt, säger han och fortsätter:

- Jag vet inte om vi inte om det var så att vi inte tände till. Det kändes som det tog lite tid för oss att komma in i det.

BK Häcken: Dahlberg - Toivio, Hammar, Lindgren, Sverrisson - Falsetas, Berggren - Traore, Heintz, Bengtsson - Jeremejeff

Västerås SK: Fagerström - Lagerbielke, Engström, Ribeiro - Sörman, Johansson, Custovic, Salmon, Sporrong - Tronet, Prodell