Mål i Belgien, Danmark, Förenade Arabemiraten, England och Grekland.
Åtta svenskar gjorde nätade och fem andra gjorde assist.
Här är veckans Svenskkollen.

I sommar är det dags för VM i Ryssland och från och med i dag synar Fotbollskanalen en gång varje vecka hur det går för våra svenska spelare ute i världen.

Svenskkollen är tillbaka på Fotbollskanalen och så här gick det i helgens matcher.

OBS! Siffrorna efter spelarnas namn och klubblag anger tävlingsmatcher(cup/liga) och antalet gjorda mål. För målvakter är det antalet hållna nollor istället för mål. För att vara med i Svenskkollen ska man spela i en högstaliga eller i en andraliga i England, Italien, Spanien eller Tyskland.

BELGIEN

Isaac Kiese Thelin, Waasland-Beveren (utlånad från Anderlecht) – 20/11

Seger 3-1 under nye tränaren Vermant. Kiese Thelin satte 3-1-målet på straff när han skickade målvakten åt andra hållet, vilket tog upp honom i ensam skytteligaledning. Den starka formen har gjort att Anderlecht frågat Waasland-Beveren om att bryta lånekontraktet, men de sa nej enligt Het Nieuwsblad.

Erdin Demir, Waasland-Beveren – 25/0
Fick precis som Kiese Thelin 90 minuter i nye tränarens första match. Slog inlägget till 1-0 som en försvarare tryckte in i eget mål, och ska ha fortsatt trenden för den här säsongen med ännu en stark insats. En av elva spelare (varav fem utespelare) som hittills spelat varenda minut i belgiska högstaligan.

Robin Söder, Lokeren – 20/5
Fick starta i derbyt mot Gent, där MFF-bekantingen Anders Christiansen debuterade men gick ut skadad innan halvtidsvilan. Söder hade det bästa läget för att göra 1-0, men missade och Lokeren förlorade med 3-0. Utbytt efter 70 minuter.

CYPERN

Christer Youssef, Aris Limassol – 16/3
Fick en ny start mot topplaget Apollon Limassol (förlust 0-1). Byttes ut efter en timme. Laget har bara fem matcher kvar på sig att klara sig kvar i högstadivisionen och poäng till säker mark.

John AlvbågeAC Omonia – 0/0
Blev klar för Omonia i veckan. Deras målvaktsstatus efter 21 matcher: cypriotiska landslagsmålvakten Konstantinos Panagi långtidsskadade sig, Piet Velthuizen från Nederländerna tog över, de testade sen cypriotiske U21-målvakten Andreas Christodoulou, och använder nu bulgariske landslagsmålvakten Nikolaj Mikhajlov. Kan Alvbåge bli startmålvakt nummer fem?

DANMARK

Joel Allansson, Randers FC – 10/0
Åter 45 minuter i en träningsmatch (1-1 mot Vejle). Danska ligan startar igen den 9:e februari.

Simon Kroon, Sönderjyske (utlånad från Midtjylland) – 0/0

Inte oväntat så återvände Kroon till Sönderjyske på lån. Han slog igenom där innan flytten till Midtjylland, där han dock inte använts under hösten. Förväntas bli startspelare.

Robin Olsen, FC Köpenhamn – 30/9 nollor
Har under veckan ryktats till Crystal Palace, men FCK verkar inte sälja i vinter såvida det inte kommer ett rejält stort bud. Spelade 45 minuter mot Vejle (0-0), och för Olsens del stod han dessvärre även i en annan träningsmatch, mot Zenit (0-5).

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn – 26/2
Fick 45 minuter mot Vejle, precis som Olsen och klubbens svenske U19-spelare Henrik Bellman (född 1999). Bellman är även med A-laget på träningslägret i Dubai som en av sex juniorer. Bengtsson hoppade också in mot Zenit (0-5).

Erik Johansson, FC Köpenhamn – 9/0
Har fortfarande så långt kvar innan han är skadefri att han inte ens följde med FCK på träningslägret.

Simon Tibbling, Bröndby – 17/3
Börjar Tibbling komma upp målmässigt i Bröndby? Ännu en gång målskytt i en träningsmatch, nu mot Guangzhou Evergrande (3-3) där han fick spela första halvlek. Har sin position som en av de två på mittfältet i en 4-1-2-1-2.

Johan Larsson, Bröndby – 23/2
Även Larsson fick första 45 minuterna mot kinesiska Guangzhou Evergrande (3-3).

Gustaf Nilsson, Silkeborg (utlånad från Bröndby) – 20/6
Tillbaka i Danmark efter januariturnén och spelade sista 35 i träningsmatchen mot Horsens (vinst 2-0). En mindre bra nyhet var att Nilssons ägande klubb Bröndby gjort klart med en annan anfallare, Mikael Uhre som anländer i sommar för en prislapp mellan 4-6,5 miljoner kronor. En av Nilssons främsta konkurrenter med start i sommar.

Rasmus Jönsson, Odense – 14/0

45 minuter i en träningsmatch mot Nyköbing (2-1).

Jacob Rinne, Ålborg BK – 15/5 nollor
90 minuter mot IFK Göteborg (3-1) där han släppte in ett mål via en frispark som gick igenom muren.

Niklas Backman, Århus – 10/0
Fick 45 minuter, ett mål mot Brabrand (2-0). Nickade in en frispark, Var däremot inte av de 20 i truppen mot Vendsyssel (2-4). Anledningen är oklar, men startelvan var reservbetonad.

Tobias Sana, Århus – 20/3
45 minuter mot Brabrand (2-0). Fick sista 30 minuterna och satte ett straffmål mot Vendsyssel (2-4).

Marko Mitrovic, Sönderjyske – 4/0
Så utfryst som man kan bli. Blev uttagen i reservlagets 13-mannatrupps träningsmatch mot Kölding (3-0), men fick inte ens hoppa in. En flytt i vinter är högst trolig.

Melvin Frithzell, Helsingör – 0/0

Fick en halvlek mot Falkenberg (3-1).

Simon Strand, Lyngby – 0/0
En vecka med oreda i Lyngby. Det finns ett konkurshot hängande över klubben, där det ryktas om att Premier League-klubben Brighton kan köpa upp danskarna som inte har råd att betala spelarnas löner. Till detta följdes 1-5 mot Ajax förra helgen upp med att ligga under med 0-6 mot Nordsjälland efter en timme i en träningsmatch den här helgen. Det enda positiva med Lyngbys vecka: inhopparen Simon Strands 3-6-reducering mot Nordsjälland. Efter stök på en hörna kom bollen ut till Strand, som bombade in från 20 meter.

Mohammed Saeid, Lyngby – 0/0
Startade mot Nordsjälland (3-6). Slog ett par riktigt slarviga passningar, bland annat till Nordsjällands 0-1, innan han blev utbytt i 0-5-underläge.

ENGLAND

Zlatan Ibrahimovic, Manchester United – 7/1
Det har varit tyst kring Ibrahimovic i veckan. Svensken jobbar fortfarande med rehaben.

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United – 19/0
Med flera försvarare tillbaka (Chris Smalling, Antonio Valencia, Ashley Young) och en pånyttfödd Luke Shaw, så fanns det tillräckligt med försvarsalternativ för José Mourinho. Nilsson Lindelöf var med i 20-mannatruppen, men inte på bänken mot Burnley (vinst 1-0).

Martin Olsson, Swansea – 26/0
Vilades i FA-cupen, men spelade hela matchen som vänster vingback i ligan mot Liverpool (1-0). Superb laginsats där Olsson varken föll ifrån positivt eller negativt. 6/10 i betyg av Wales Online, 7/10 av Daily Mirror. Bra och kvick arbetsinsats.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea – 5/2 nollor
Fick spela FA-cupomspelet mot Wolves (2-1). Var matchhjälte i första matchen, men sämre i andra. 5/10 i betyg av Wales Online och fortsatt reservmålvakt i ligan (1-0 mot Liverpool).

Erdal Rakip, Crystal Palace (utlånad från Benfica) – 0/0
En av vinterns mest oväntade överångar. Benfica värvade in Rakip och lånade direkt ut honom till Crystal Palace med en av Fotbollskanalen erfarar utköpsklausul på runt 100 miljoner kronor. Hur många matcher kommer han få chansen i av Roy Hodgson under våren?

Sebastian Larsson, Hull – 26/2
Var tillbaka hos sin forna klubb Sunderland (förlust 0-1). Fick den här gången gå ner i en mer defensiv roll som en av två centrala mittfältare i en 4-2-3-1. Dock en rakt igenom svag prestation av Hull, och Larssons 5/10 i betyg av Hull Daily Mail var ungefär som resten av Hull-laget.

Pontus Jansson, Leeds – 26/2
Kaosmatch mot Millwall (förlust 3-4). Leeds hamnade i slutet av första halvlek i 0-2-underläge med en man utvisad. Vände till 3-2, bara för att släppa in två sena mål. Janssons insats beskrevs som svag i första, bra i andra av Yorkshire Evening Post och Yorkshire Post, men betygen varierade i allt från 5/10 till 7/10. Fotbollskanalen skrev även tidigare i veckan om Southamptons intresse för Jansson då de letar efter Virgin Van Dijk-ersättare, men en flytt i januari kan bli svår.

Pawel Cibicki, Leeds – 9/0
Det positiva: Cibicki behövde inte missa någon match på grund av skadan som gjorde att han byttes ut matchen innan. Det negativa: kvar på bänken mot Millwall (3-4), där ett par av Cibickis främsta konkurrenter dessutom gjorde det riktigt bra.

Marcus Antonsson, Blackburn (utlånad från Leeds) – 24/8
Ännu inte tillgänglig för spel på grund av sin skada. Blackburn vann mot Fleetwood Town (2-1).

Joel Asoro, Sunderland – 14/1
För andra matchen i rad var Asoro bland de absolut bästa på plan för Sunderland. Målskytt och flera medier – bland annat Northern Echo och Sunderland Echo – gav honom höga 8/10 i betyg för sin fina prestation. Löpte sönder mycket av Hull City. Sunderland har fått en förbättring efter anställningen av Chris Coleman, tränaren som hittills har gett stort förtroende åt många av klubbens unga spelare.

Gustav Engvall, Bristol City – 2/0
Inget inhopp mot Derby. På en presskonferens inför matchen bekräftade Bristols tränare Lee Johnson att spelare var på väg att lämna, men gav inga namn. Fotbollskanalen avslöjade under måndagen att grekiska Panathinaikos vill låna anfallaren.

Niclas Eliasson, Bristol City – 14/1
Precis som Engvall blev Eliasson kvar på bänken i Bristol, som inte ens valde att göra alla tre byten trots att de behövde mål.

Marcus Olsson, Derby – 9/0
Är andraval som vänsterback, men som vanligt utanför matchtruppen mot Bristol City (0-0).

FINLAND

Gabriel Petrovic, IFK Mariehamn - 1/0
Startade i årets första tävlingsmatch i söndags, då Mariehamn besegrade Honkas akademilag med 4-0 i finska cupen på hemmaplan. Mittfältaren Petrovic byttes ut i den 76:e minuten.

Philip Sparrdal-Mantilla, IFK Mariehamn - 1/0
Mittbacken spelade hela matchen i 4-0-segern över Honkas akademilag.

Nicklas Maripuu, IFK Mariehamn - 1/0
Mittfältaren spelade hela matchen i 4-0-segern över Honkas akademilag.

Pontus Åsbrink, IFK Mariehamn - 1/0

Tatu Varmanen, Inter Åbo - 1/0
Startade i cuppremiären mot Ekenäs IF. Försvararen byttes ut i den 80:e minuten och Inter vann hemmamatchen med 3-0.

Kyle Konwea, SJK - 0/0
Utanför truppen i cuppremiären hemma mot PKKU, när SJK vann med 4-0.

Anders Bååth, SJK - 1/0
Mittfältaren spelade hela matchen när SJK slog PKKU med 4-0 i finska cuppremiären.

FRANKRIKE

Karl-Johan Johnsson, Guingamp - 23/9 nollor
Tung vecka för Guingamp, som först åkte på en 2-0-förlust hemma mot Lyon i onsdags i förra veckan och sedan föll med 3-1 borta mot Amiens i lördags. Johnsson stod i mål i båda matcherna.

Ola Toivonen, Touloue - 18/2
Inne i en period där han inte får mycket speltid. I 1-1-matchen mot Nantes i onsdags i förra veckan fick Toivonen hoppa in i den 63:e minuten och därefter saknades han helt i truppen till helgens 2-1-förlust borta mot Montpellier. Toulouse ligger på nedflyttningsplats och under måndagen sparkades tränaren Pascal Dupraz.

Jimmy Durmaz, Toulouse - 14/3
I onsdags i förra veckan gjorde han sin första ligastart sedan den 29 november (Durmaz har varit skadad), när Toulouse spelade 1-1 hemma mot Nantes. I helgmatchen mot Montpellier satt han dock på bänken under hela matchen. Toulouse ligger på nedflyttningsplats och under måndagen sparkades tränaren Pascal Dupraz.

Alexander Kacaniklic, Nantes - 6/0
Har tidigare ryktats vara på väg bort från Nantes men från ingenstans har han nu börjat få speltid. Mot Toulouse i onsdags i förra veckan fick yttermittfältaren hoppa in i paus och mot Bordeaux på hemmaplan i lördags (förlust 1-0) startade Kacaniklic. Han blev utbytt i den 62:a minuten.

FÖRENADE ARABEMIRATEN

Marcus Berg, Al Ain - 17/11
Stark vecka av Al Ain-stjärnan. Först satte han enda målet i cupsegern mot Al Dhafra i onsdags i förra veckan och därefter gjorde landslagsanfallaren två mål och en assist i 6-2-segern över Hatta i ligan i söndags. Båda gångerna blev Berg uttagen som en av tre alternativ att rösta på som "matchens spelare" av Al Ains officiella sociala medier-konton, dock utan att vinna omröstningen någon gång.

GREKLAND

Niklas Hult, Panathinaikos - 16/0
Har stämt klubben för utebliven lön. Aktuell för en flytt bort. Utanför truppen till ligamatchen mot Kerkyra i lördags.

Mathias Johansson, Panathinaikos - 12/0
Fick chansen från start och slog då till med sitt första mål i Panathinaikos-tröjan, i den viktiga 4-0-segern över Kerkyra på hemmaplan i ligan. Ytterbacken spelade hela matchen.

Oscar Hiljemark, Panathinaikos - 19/2
Mittfältaren spelade, precis som Johansson, hela matchen mot Kerkyra.

Guillermo Molins, Panathinaikos - 21/7
Skadade sig i en cupmatch mot Lamia nyligen och stod utanför truppen mot Kerkyra.

Jakob Johansson, AEK Aten - 17/1
Just nu korsbandsskadad, sedan play off-mötet med Italien i VM-kvalet. Hoppas kunna genomföra enklare fotbollsträning någon gång i februari.

Astrit Ajdarevic, AEK Aten - 19/1
Har inte startat i den grekiska ligan sedan den 27 november. Mot Larissa i lördags (0-0) fanns Ajdarevic inte ens med i truppen. På tisdagen skriver grekiska tidningen Ora att Ajdarevic inte längre ses som ett alternativ för att få spela, att han kan lämna klubben i januari och att det finns intresse från en klubb i Schweiz.

HOLLAND

Sam Larsson, Feyenoord - 22/5

Fick sitta på bänken under hela matchen borta mot Ajax (förlust 2-0). Resultatet innebär att Feyenoord halkar efter än mer och nu har man 17 poäng upp till ettan PSV.

Emil Hansson, Feyenoord - 1/0
Den 19-årige norsksvensken (son till tidigare Hammarby- och Kalmar FF-ledaren Patrik Hansson) har mest fått nöja sig med bänkplatser i den holländska ligan den här säsongen. Stod utanför truppen till matchen mot Ajax.

Simon Gustafson, Roda (utlånad från Feyenoord) - 22/6
Given i Roda och spelade hela matchen när Roda i lördags spelade 1-1 hemma mot Twente.

Kristoffer Peterson, Heracles - 22/5
Spelade hela matchen när ligan startade om mot PSV i söndags. Heracles föll dock med 2-1.

Erik Israelsson, Zwolle - 10/0
Satt på bänken under hela matchen mot NAC Breda i lördags (seger med 1-0). Långt ifrån startspelare i Zwolle och har kopplats ihop med en flytt hem till Kalmar FF.

Ramon Pascal Lundqvist, PSV Eindhoven - 0/0
Utanför truppen till matchen mot Heracles, men spelade med PSV:s andralag mot De Graafschap i andraligan. Mittfältaren fick 90 minuter och stod för assisten till det avgörande målet i 3-2-segern. Har inte gjort något framträdande för A-laget i tävlingssammanhang alls den här säsongen, på grund av en skada. Gjorde comeback i reservlaget sent i november.

IRLAND

Armin Aganovic, Derry City
Uppehåll. Ligan startar den 16 februari för Derry.

ISRAEL

Rasmus Sjöstedt, Hapoel Haifa - 23/0
Sjöstedt, som skolats om till defensiv mittfältare i Israel, spelade hela matchen när Hapoel Haifa föll med 2-0 hemma mot Ironi Kiryat i ligan i lördags. Sjöstedt varnades i den 54:e minuten. Förlusten gör att laget tappar något i toppen, men man har bara fem poäng upp till ettan Maccabi Tel Aviv.

ITALIEN

Samuel Armenteros, Benevento – 9/1
Den svenske anfallaren var utanför truppen, när laget förlorade med 0-3 mot Bologna på bortaplan i ligan. Har inte spelat i de fyra senaste omgångarna och ryktas bli utlånad till holländska Utrecht under vårsäsongen.

Filip Helander, Bologna – 17/0
Efter fem raka starter i Serie A, så fick Helander nöja sig med en plats på avbytarbänken i helgens 3-0-seger mot Benevento. Helander var dock inte ensam om att petas, då även mittbackskollegan Giancarlo Gonzalez bänkades till förmån för Domenico Maietta och Sebastian De Maio, som gjorde mål. Möjligen en reaktion efter att laget förlorade med 0-3 mot Torino för två veckor sedan.

Emil Krafth, Bologna – 9/0
Fick i förra omgången speltid i ligan för första gången sedan i slutet av november. I helgen var han däremot åter tillbaka på avbytarbänken, då konkurrenten Adam Masina var tillbaka i startelvan efter avstängning.

Marcus Rohdén, Crotone – 20/2
Den svenske mittfältaren petades för första gången på sex omgångar i helgens 3-0-seger mot Hellas Verona. Tränaren Walter Zenga bytte lite överraskande, enligt italiensk media, spelsystem från 4-4-2 till 4-3-3. Svensken fick sitta kvar på bänken under hela matchen.

Pa Konaté, SPAL – 2/0
Uppehåll i Serie A. Har dessutom opererat vänsterfoten för en fraktur och är först redo för spel om minst en månad.

Samuel Gustafson, Torino 5/0
Satt kvar på avbytarbänken under hela matchen, när laget spelade 1-1 mot Sassuolo på bortaplan. Fotbollskanalen har tidigare avslöjat att ett gäng Serie B-klubbar jagar svensken för ett lån, däribland Brescia, Empoli och Pro Vercelli.

Svante Ingelsson, Udinese – 3/0
Den unge smålänningen satt i helgen på bänken under hela matchen, när Udinese spelade 1-1 mot Spal på hemmaplan. Hoppade senast in den 10 december mot Benevento i Serie A.

MALTA

Alexander Nilsson, Hamrun Spartans - 6/0
Uppehåll i ligan. Nilsson debuterade förra helgen för Hamrun Spartans med ett inhopp, men får vänta på mer speltid till på söndag, då laget ställs mot serieledande Balzan på bortaplan. Hamrun Spartans ligger på åttondeplats i ligan.

NORGE

Amor Layouni, Bodö/Glimt - 0/0
Fick i fredags spela andra halvlek, när Bodö/Glimt inledde försäsongen med träningsmatch mot Mjölner och vann med 3-0. Premiärspelar i Tippeligaen den 11 mars mot Lilleström.

Liridon Kalludra, Kristiansund – 0/0
Premiärspelar i Tippeligaen den 12 mars mot Vålerenga.

Conny Månsson, Kristiansund – 0/0

Andreas Linde, Molde – 0/0
Fick inte speltid i årets första träningsmatch mot Seleccion AFC. Premiärspelar i Tippeligaen den 11 mars mot Sandefjord.

Mattias Moström, Molde – 0/0
Startade i årets första träningsmatch mot Seleccion AFC och imponerade med två assist till första och andra målet i 3-2-segern. Premiärspelar i Tippeligaen den 11 mars mot Sandefjord.

Isak Ssewankambo, Molde - 0/0
Startade och spelade hela träningsmatchen mot Seleccion AFC, där laget vann med 3-2. Premiärspelar i Tippeligaen den 11 mars mot Sandefjord.

Christopher Telo, Molde – 0/0

Martin Broberg, Odd – 0/0
Premiärspelar i Tippeligaen den 11 mars mot Haugesund.

Jonathan Levi, Rosenborg 0/0
Premiärspelar i Tippeligaen den 11 mars mot Sarpsborg. Spelade senast den 7 december mot Vardar Skopje i Europa League-gruppspelet, där Rosenborg kom trea i sin grupp.

William Kurtovic, Sandefjord – 0/0
Fick inte speltid i lagets träningsmatch mot Notodden, som Sandefjord vann med 2-1 på bortaplan. Premiärspelar i Tippeligaen den 11 mars mot Molde.

Kevin Kabran, Start – 0/0
Debuterade från start för nya klubben i en roll som offensiv innermittfältare i en träningsmatch mot Flöy, där laget föll med 1-2. Premiärspelar i Tippeligaen den 11 mars mot Tromsö.

Elliot Käck, Start – 0/0
Debuterade i likhet med Kabran från start mot Flöy som vänsterback, men hade ingen lyckosam dag, då laget förlorade med 1-2. Premiärspelar i Tippeligaen den 11 mars mot Tromsö.

Isac Lidberg, Start – 0/0
Fick hoppa in i andra halvlek mot Flöy, men lyckades inte förändra resultatet, vilket till slut blev en 1-2-förlust. Premiärspelar i Tippeligaen den 11 mars mot Tromsö.

Pontus Engblom, Strömsgodset – 0/0
Premiärspelar i Tippeligaen den 11 mars mot Stabaek.

Christian Rubio Sivodedov, Strömsgodset – 0/0

Marcus Sandberg, Vålerenga – 0/0
Fick inte speltid när laget träningsspelade mot CSKA Moskva i en match som slutade 0-0. Premiärspelar i Tippeligaen den 12 mars mot Kristiansund.

Valmir Berisha, Ålesund – 0/0
Premiärspelar i OBOS-ligaen den 3 april mot Sogndal.

POLEN

Nicklas Bärkroth, Lech Poznan – 20/0
Uppehåll i polska ligan. Ställs mot Arka Gydnia den 11 februari i ligan. Satt på bänken hela matchen senast i ligan, men fick utöver det speltid i de fem senaste ligamatcherna.

PORTUGAL

Robert Åhman-Persson, Belenenses- 8/0
Åhman-Persson har fortsatt svårt att få speltid i det portugisiska mittenlaget. Förra helgen blev det ett inhopp i den 94:e minuten och den här helgen fick han sitta kvar på bänken under hela matchen, när laget spelade 0-0 mot Marítmo på bortaplan.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – 28/6
Startade som anfallare i gårdagens träningsmatch mot danska Horsens, som slutade 2-2. Uppehåll i ligan fram till den 3 mars. Spelar nästa tävlingsmatch mot Röda Stjärnan den 21 februari på hemmaplan i sextondelsfinalen i Europa League.

Sebastian Holmén, Dynamo Moskva - 20/0
Uppehåll i ligan fram till den 4 mars. Holmén ställs då mot Ufa i ligan. Träningsspelade i torsdags mot rumänska Gaz Methan Medadeh och Holmén fick spela andra halvlek, när Dynamo vann med 1-0 efter ett sent straffmål.

Viktor Claesson, FC Krasnodar – 24/8

Andreas Granqvist, FC Krasnodar – 25/4
Fick spela en halvlek i gårdagens träningsmatch mot uzbekiska mästaren Lokomotiv Tashkent, som slutade med 2-1-vinst. Uppehåll i ligan fram till den 3 mars. Krasnodar ställs då mot Rostov i ligan. Träningsspelade i går mot uzbekiska mästaren Lokomotiv Tashkent

SCHWEIZ

Emil Bergström, Grasshoppers - 22/2
Två träningsmatcher på en vecka. Först spelade Bergström hela 2-0-segern mot SCR Altach, Österrike. Dagen efter blev det vila och bänken i 1-1-mötet med Viitorul Constanta, Rumänien. Ligan har uppehåll och drar igång den 3 februari. Bergström är given och har startat i samtliga 19 ligamatcher i Grasshopper som är sexa i ligan.

Nabil Bahoui, Grasshoppers - 14/2
Inte med i truppen i någon av veckans två träningsmatcher. Uppehåll. Ligan drar igång den 3 februari. Bahoui har gjort sju starter (senaste 30 september) och fem inhopp (senaste 3 december) i ligan.

Alexander Fransson, Lausanne (utlånad från FC Basel) – 16/0
Hoppade in och spelade i 30 minuter i Lausannes träningsmatch som slutade 1-1 mot Chongqing Lifan. Det var andra träningsmatchen på en vecka. Innan den startade Fransson och spelade i en halvlek när det blev 0-1 mot Malaga. Ligan har uppehåll och drar igång den 3 februari. Gjorde fyra starter och sex inhopp i Basel innan han lånades ut till Lausanne.

Alexander Gerndt, FC Lugano – 21/5
Spelade första halvleken i träningsmatchen mot Pescara som Lugano vann med 3-1. Har haft en känning efter matchen och därför fått specialträning under lagets träningsläger. Uppehåll och ligan drar igång den 3 februari. Femton starter och tre inhopp i Lugano som är sjua i ligan.

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic – 35/4
Gjorde två assist när Celtic besegrade Brechin City med 5-0 i FA-cupen. Lustig spelade hela matchen. Celtic leder ligan med åtta poäng före Aberdeen. Lustig är given i Celtic och har startat i 18 ligamatcher och gjort ett inhopp.

Viktor Noring, Hearts - 0/0
Utanför truppen i FA-cupen. Noring har inte fått någon speltid i Hearts.

SPANIEN

John Guidetti, Deportivo Alaves (utlånad från Celta Vigo) - 3/0
Först startade Guidetti i cupen mot Valencia och spelade i 62 minuter. Det stod 0-0 när svensken lämnade planen. Matchen slutade 2-1 till Valencia. Sedan var det så när att Guidetti blev hjälte i ligan. Svensken gjorde en assist och låg bakom båda sitt lags mål när det blev 2-2 mot Leganes. Motståndarnas kvittering kom i den sista minuten. Alaves ligger på 16:e plats och har tre poäng ner till strecket.

Markus Holgersson, Lorca – 10/0
Spelade hela matchen som mittback när hans Lorca förlorade med 2-3 mot serieledaren Huelsca. Lorca ligger näst sist, på lika många poäng som jumbon som är Sevillas andralag.

TURKIET

Johannes Hopf, Genclerbirligi - 19/5 nolllor
Bottenmöte i Turkiet och då vann Genclerbirligi mot jumbolaget Kardemir Karabukspor. Matchen slutade 2-0 och Hopf höll nollan. Genclerbirligi ligger fyra från slutet, lika många poäng som Antalyaspor som är under strecket.

Abbe Khalili, Genclerbirligi - 18/1
Startade och spelade i 59 minuter. Det stod 0-0 när Khalili lämnade planen och sedan vann hans lag med 2-0. Har startat i 14 matcher och hoppat in i en. Genclerbirligi ligger fyra från slutet.

Daniel Larsson, Akhisar - 12/1
Startade och spelade i 59 minuter. Lämnade planen när Siivaspor ledde med 1-0 men Larssons lag kom igen och matchen slutade 1-1. Larsson har startat i elva ligamatcher och hoppat in i en. Akhisar ligger tolva i ligan.

Patrik Carlgren, Konyaspor - 2/2

På bänken i 2-2-matchen mot Konyaspor. Carlgren har inte fått någon speltid, förutom i cupen, trots att det går tungt för laget som ligger näst sist.

Mattias Bjärsmyr, Sivasspor - 17/0
Spelade hela matchen när det blev 1-1 mot Akhisar. Given i Sivasspors backlinje. Laget ligger åtta i ligan.

Loret Sadiku, Kasimpasa - 17/0
Spelade hela matchen i 3-2-segern mot Alanyaspor. Given i Kasimpasa som ligger elva i ligan. Har startat i 17 av 18 ligamatcher.

Adam Ståhl, Kardemir Karabükspor - 0/0
Utanför truppen. Ingen speltid ännu för Ståhl i laget som är sist i ligan.

TYSKLAND

Branimir Hrgota, Frankfurt – 7/0
På bänken i hela 3-1-segern mot Wolfsburg. Hrgotas har gjort en ligastart och fyra inhopp. Frankfurt ligger sjua i Bundesliga.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach –  26/1

Spelade hela matchen i 2-0-segern mot Augsburg. Mönchengladbach ligger femma i ligan och Wendt har startat i samtliga 19 matcher.

Ludwig Augustinsson, Werder Bremen – 21/0
Spelade hela matchen när det blev 2-4 mot Bayern München. Augustinsson har startat i 18 ligamatcher och Werder Bremen ligger trea från slutet, vilket är på kvalplats.

Albin Ekdal, Hamburg - 11/0
Skadad. Hamburg är näst sist i Bundesliga och sparkade i veckan sin tränare.

Robin Quaison, Mainz – 12/2
Spelade hela matchen som anfallare i den viktiga 3-2-segern mot Stuttgart som är på på 14:eplats. Mainz är nu på 15:e plats, lika många poäng som Stuttgart. När till kvalplats är det fyra poäng. Sju starter och fyra inhopp har det blivit i ligan.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 18/4
Fortfarande skadad och inte med i truppen när Leipzig förlorade med 1-2 mot Freiburg. Nio starter och tre inhopp har det blivit för Forsberg i ligan.

Alexander Isak, Dortmund - 7/1
Fick hoppa in efter 67 minuter mot Hertha Berlin. Då stod det 0-1 och fyra minuter senare kvitterade Dortmund och matchen slutade 1-1. Dortmund är sexa i ligan. Isak har gjort en start och tre ligainhopp den här säsongen.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig - 12/3
Skadad och var inte med i veckans träningsmatch. Ligan drar igång den här veckan. Braunschweig kämpar och ligger på 14:e plats i 2. Bundesliga. Baffos senaste ligamatch var den 21 oktober.

Christoffer Nyman, Eintracht Braunschweig - 10/4
Har haft problem med en skada och var inte med i veckans träningsmatch. Ligan drar igång den här veckan. Braunschweig kämpar och ligger på 14:e plats i 2. Bundesliga. Nymans senaste ligamatch var den 21 oktober.

Simon Hedlund, Union Berlin - 19/5

Startade och spelade i 73 minuter när det blev 1-1 mot Ingolstadt i en träningsmatch. Ligan drar igång den här veckan. Svensken är given i startelvan och har startat i 16 matcher och hoppat in i en. Union Berlin ligger sexa och har sju poäng upp till kval.

Mikael Ishak, Nürnberg – 21/13
Startade och spelade första halvlek när det blev 2-1 i en träningsmatch mot Dukla Prag. Ligan drar igång den här veckan. Nürnberg ligger trea i ligan och en stor anledning till det är Mikael Ishak. Svensken har gjort tolv mål på arton matcher och toppar skytteligan i 2. Bundesliga.

Sebastian Andersson, Kaiserslautern - 15/6
Startade och spelade i 70 minuter när det blev 1-0 i en träningsmatch mot Midtjylland. Ligan drar igång i veckan. Kaiserslautern är sist i ligan. Andersson har gjort sex mål på fjorton matcher.

Richard Magyar, Greuther Fürth - 11/2
Hoppade in och spelade hela andra halvlek när det blev 2-2 i träningsmatch mot Darmstadt. Åtta starter och två inhopp har det blivit i 2. Bundesliga i laget som är näst sist.