Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Berg har blivit berörd av kritiken: ”Mycket snack om att man ska ha gjort mål på varje chans, det är ganska tufft"

Sverige (herr)

SOLNA. Marcus Berg har fått kritik för att inte ha gjort fler mål.
Något som han har blivit berörd av.
- Det har varit mycket snack om att man nästan ska ha gjort mål på varje chans, och det är ganska tufft, säger han.

Foto: Bildbyrån

Given i landslaget. Men utifrån har Marcus Berg fått en del kritik för att han inte gjort fler mål. Han gick mållös ur VM och när han gjorde 2-0 mot Ryssland i Nations League i höstas hade han gått ett år, en månad och tretton dagar utan mål i landslaget. Nu berättar Berg att han har påverkats av kritiken.

- Berörd tror jag att alla blir. Det är hur man hanterar det. Klart att det är svårt att stänga av helt. Man får försöka släppa det. Det som är viktigt är vad man själv tycker, och framför allt vad tränaren tycker, och sedan nära och kära, säger han.

- Men jag vet när jag gör bra grejer och mindre bra grejer. Jag har inte grävt ner mig utan krigat på. Jag har fått en del kritik som jag har släppt och i stället gjort min grej. Så på så sätt är jag glad och stolt över att ha släppt det, och jag har jobbat ganska mycket mentalt själv.

ANNONS

Hur har du jobbat mentalt?
- Det är själv. Mest att försöka stänga av. Jag vet när man gör bra och mindre bra grejer. Jag har spelat alla matcher i klubblaget och även här i landslaget. Det betyder ändå något även om jag kanske inte har fått dit varje chans som jag har haft. Sedan tycker jag att det har varit mycket snack också med att man nästan ska ha gjort mål på varje chans, och det är ganska tufft. Men det är klart att målkontot kanske skulle ha varit lite bättre. Men det är väl sådana grejer man får intala sig snäv med, att ta med sig grejerna man gör bra.

Vad är jobbigast att hantera av att inte göra mål eller att folk pratar om att man inte gör mål?
- Just att hantera själv att gör mål, det är enkelt för folk utifrån att sitta och säga så. Men det är många grejer som kan vara orsak till att det inte blir ett mål i just det läget. Jag tycker att det blir en orättvis bild ibland om att varje läge ska vara mål, om man inte har gjort mål på ett par matcher. Det är framför allt det, att det kan bli väl mycket snack. Men då får man gå tillbaka och se vad man har gjort bra och mindre bra.

ANNONS
Publicerad 2019-03-21 kl 15:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto