POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
47v

Sam Larssons bästa säsong i Feyenoord – hoppas på speltid i landslaget: ”Har kvaliteter som kan hjälpa"

Foto: Bildbyrån

SOLNA. Sam Larsson gör sin bästa säsong i Feyenoord.
Nu hoppas han på speltid i landslaget.
-  Jag tror att jag har kvaliteter som kan hjälpa laget i de här två matcherna, säger han.

Efter 26 omgångar ligger Feyenoord trea i ligan. Sam Larsson är given i startelvan och på väg mot sin bästa säsong i klubben, och har efter 22 matcher från start gjort fyra mål och sju assist (förra säsongen blev det fyra mål och fem assist). Nu har han tagit med sig den fina formen till landslaget och hoppas få speltid även där.

- Formen känns bra. Bättre än senast jag var här. Jag har haft en ganska fin vår, förutom målproduktionen som jag saknar lite. I övrigt känns det bra, säger han.

Vad är det som har fungerat bra?
- I spelet och skapat chanser. Spelat mitt spel och det har funkat bra.

- Vi har varit alldeles för ojämna. Men jag har försökt att hålla min nivå och det har gått helt okej.

Är du samma spelartyp som när du var i allsvenskan?
- Jag skulle väl säga att jag är mer direkt och mer kraftfull och värderar bättre. En klyscha när man är offensiv spelare att säga att man värderar bättre, men jag hoppas att det stämmer. Så jag har egentligen utvecklat allt. Det var ju längesedan jag var i allsvenskan och när jag tänker tillbaka så känns det som att jag var ett barn när jag var där.

Hur ser du på chanserna att få speltid mot Rumänien och Norge?
- Ganska tufft tror jag. Det gäller att göra sitt bästa på träning och visa. Jag tror att jag har kvaliteter som kan hjälpa laget i de här två matcherna. Sedan får vi se vad Janne väljer.

Sam Larsson är en kreativ och offensiv spelare. När han har fått spela i landslaget har det oftast varit i träningsmatcher med reserverna mot ganska bra motstånd. På frågan om det har varit problematiskt för honom när det kommer till att kunna visa sin rätta sida så svarar han:

- Jag kan väl tycka att jag får ut mer av mitt spel i Holland. Det är också upp till mig att sätta mig i bättre positioner i det här laget när jag är här. Men man måste vänja sig vid ett nytt spelsystem. Defensivt är det inga problem, men offensivt är det lite annorlunda med mer en centrerad roll här än vad jag har i Holland. Det är några fler meter till målet här än vad det brukar vara i Holland.

Förutom Sam Larsson är Emil Forsberg, Ken Sema och Jimmy Durmaz med i landslaget som yttrar, en position som även Viktor Claesson kan spela på, men som senast användes som anfallare.

Publicerad 2019-03-21 kl 14:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå