Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Andersson nervös på slutet: ”En obehaglig känsla"

Foto: SCANPIX

Försök igen

LUXEMBURG. Sverige hade 1-0 men Luxemburg jagade kvittering.
Plågsamt för Janne Andersson.
- Jag var helt lugn…nej, det var jag inte, säger han.

Sverige vann med 1-0 i VM-kvalet mot Luxemburg och Janne Andersson kunde andas ut efter sin första seger som förbundskapten. På slutet mådde han inte riktigt bra när Luxemburg gick fram och skapade några farliga möjligheter:

- Det blev en nick och sedan var det inspelet från kanten. Jag var helt lugn…nej, det var jag inte. Fotbollen kan vara hemsk, men vi hade fått skylla oss själva om de gjort mål. Visst hade jag en obehaglig känsla i den sista minuten. Men alla lag brukar få någon chans och då gäller det att man gjort fler mål, säger Janne Andersson.

Efter vinsten var förbundskaptenen Janne Andersson egentligen bara missnöjd med en sak. Den svenska bristen på effektivitet framför målet:

- Vi måste göra fler mål på de chanserna, den här matchen ska inte leva in i den 90:e minuten, det är obehagligt. I slutändan är det tre poäng och en seger men vi måste göra fler mål.

- Vi skapar en hel del, vi har 24 avslut och 13 på mål, och det är väldigt mycket. Vi kommer till avslut på distans, instick, inlägg och det finns variation i spelet. Som helhet är jag nöjd med prestationen men inte nöjd med resultatet.

Landslaget lade mer kraft i offensiven jämfört med mötet med Holland, men det är kanske inte konstigt med tanke på att Luxemburg är av en annan kvalitet.

- Ingången i den här matchen är helt annorlunda än mot Nederländerna. Två helt olika typer av matcher och vi håller på att bygga något, och då behövde vi lägga kraft på att försvara oss och nu behövde vi lägga kraften på att anfalla, säger Janne Andersson. 

Grinig match med många tuffa dueller, eller hur?
- Det blev rätt många sådana, vi kanske ska vara nöjda med något domslut och mindre nöjda med något annat men det blev onödigt grinigt men man ville och man gick in i duellerna. Positivt att det finns engagemang.

Oroad över att konkurrenterna Frankrike och Holland vinner med 4-1 och ni har svårt mot 145-rankade Luxemburg?
- Spelar ingen roll var de är rankade. Skapar man så många chanser i nästa match så gör vi fler mål, det stryker stolpar och forsätter vi att skapa så gör vi fler mål.

Blir det ändringar till på måndag?
- Jag får sova på det litegrann, jag ville använda Albin Ekdal och Martin Olsson när de är på väg tillbaka, och sedan får vi se vad det innebär för måndagens match.  

U21-landslaget har brist på ytterbackar inför sin viktiga match på måndag, ni har gott om det. Hur ser du på det?
- Vi måste utvärdera den här matchen. Vi kommunicerar kring detta. Vi tar det vidare och vi har också en viktig match. Högsta prioritet är A och sedan kommer U21.

Janne Andersson hyllade mittbacken från Benfica:

- Victor Nilsson Lindelöf är fantastisk fotbollspelare och att se honom spela det mogna spelet och han är även modig i försvarsspelet. Han är en väldigt, väldigt bra fotbollsspelare som ska bli kul att ha i landslaget.

Däremot ville inte Andersson peka ut någon som inte gjort en stark match:

- Var det det så kommer jag inte uttala det. De offensiva spelarna som är bra målskyttar, nästa gång får de gärna sätta chanserna. Marcus Berg gör det bra och framspelningen till Mikael Lustig är fin och det är ett snyggt mål.

Se Lustigs avgörande mål i sportsändningen ovan.

Publicerad 2016-10-07 kl 23:37
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER