Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bekräftat: Även Spanien har drabbats av andra corona-fallet inför EM-premiären

Sverige (herr)

GÖTEBORG. Kaoset inför Sveriges EM-premiär fortsätter.
Nu har även Spanien drabbats av sitt andra corona-fall i truppen.
Mittbacken Diego Llorente har testat positivt för covid-19, bekräftar det spanska landslaget.

3:39
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sveriges EM-genrep i spelaren ovan.

På måndag ska Sverige spela sin EM-premiär, mot Spanien i Sevilla. Men uppladdningen inför matchen blir speciell för båda lagen.

I Blågult har två spelare, Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg, testat positivt för covid-19 - och nu har även Spanien drabbats av ett andra coronafall i sin trupp.

Sedan tidigare har Sergio Busquets testat positivt, och natten till onsdag meddelar det spanska fotbollsförbundet att mittbacken Diego Llorente smittats också.

Spanien har skapat en "reservbubbla" bestående av sex spelare som ska kunna bli en del av EM-truppen om de beslutar sig för att stryka covidsmittade spelare från mästerskapslaget.

ANNONS

Efter Busquets positiva test har Spanien inte tränat som vanligt, i stor grupp. Landslaget meddelar nu att man kommer fortsätta på det sättet när Llorente nu också drabbats.

Efter ett krismöte under tisdagskvällen presenterade Sverige sex åtgärder som man vidtar för att minimera risken att fler spelare ska smittas inför EM-starten. Man ställer bland annat in planerade gemensamma aktiviteter inomhus.

Publicerad 2021-06-09 kl 00:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto