Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Krismöte väntar Blågult - ska överväga förändringar i EM-bubblan

Sverige (Herr)

GÖTEBORG. Två spelare i Sveriges EM-trupp har testat positivt för covid-19.
Nu ska landslagsledningen sätta sig i ett möte under tisdagskvällen.
- För att fundera på om vi behöver förändra något i vårt upplägg, säger presschefen Jakob Kakembo Andersson till Fotbollskanalen.

0:36
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när Janne Andersson kommenterar att Dejan Kulusevski smittats av covid-19 i spelaren ovan.

På tisdagen inledde landslaget sin samling i Göteborg med en presskonferens där det bekräftades att Dejan Kulusevski testat positivt för covid, och att han är kvar i Stockholm, och missar EM-matchen mot Spanien.

Efter Juventus-spelarens provsvar har landslaget haft extra koll på fyra spelare som har varit nära Kulusevski och senare under tisdagen kom besked om att även Mattias Svanberg testat positivt för covid-19.

Situationen skakar om Blågult bara dagar innan EM-premiären mot Spanien på måndag. Och efter beskedet om Svanberg väntar krismöte för landslagsledningen.

När Fotbollskanalen frågar presschefen Jakob Kakembo Andersson om någon ersättare till Svanberg kommer kallas in svarar han att inget beslut om det är fattat än. Men han berättar att ledningen ska se över situationen efter tisdagens träning.

ANNONS

- De ska sätta sig ner och fundera kring läget och om vi behöver förändra något i vårt upplägg, säger Kakembo Andersson.

De spelare som testat negativt tränade som vanligt tillsammans under tisdagen.

Kakembo Andersson berättar vidare att Svanberg ska testas på nytt för att utesluta att hans första provsvar är felaktigt.

De övriga spelarna som bedöms ha varit i närkontakt med Kulusevski har testat negativt.

Om en spelare ersätts på grund av covid-19 stryks den spelaren ur truppen och kan inte återansluta senare under EM-turneringen.

Om hur landslaget följer spelarna som varit nära Juventus-forwarden sa läkaren Anders Valentin följande innan Svanbergs provsvar kom:

- Vi har identifierat de som har varit närmast honom, de som suttit och ätit med honom och varit nära honom i bussen. Det är fyra stycken. De personerna har inga symptom. De är testade i dag och vi får svar på dem ganska snart. Men om de har blivit smittade har det sannolikt hänt i går, och då kommer det ge positivt utslag senare i veckan.

ANNONS

Har ni övervägt att isolera de spelare som varit i nära kontakt med honom?
- Vi följer de spelarna extra noga och kommer att göra nya tester på dem om tre dagar. Skulle de ha blivit smittade nu så kommer det ändå inte visa sig förrän om några dagar. De kan heller inte föra smittan vidare förrän om några dagar.

Vilka spelare rör det sig om?
- Vi vill inte säga det av integritetsskäl, men vi har bra koll på de här spelarna.

Får de här spelarna vara med och träna med laget?
- Vi ska hålla ihop dem. Utomhus kan de här spelarna träna med gruppen så länge man inte har symptom. Men inte inne. Och vi kommer att snabbtesta de här spelarna varje dag.

- Vi har stämt av med smittskydd Göteborg och även med Uefa, båda tycker att vi har gjort det bra.

- Till alla våra spelare försöker vi påminna hela tiden om detta med att hålla avstånd, vara i mindre grupper och sitta på samma platser.

ANNONS
Publicerad 2021-06-08 kl 18:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto