Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blackstenius redo för spel - men lär inte starta: "Finns tillgänglig"

Sverige (dam)

SHEFFIELD. Linda Sembrant och Stina Blackstenius har varit osäkra inför Nederländerna.
Nu berättar Peter Gerhardsson att Blackstenius kan spela, och troligen hoppar in.
- Hon finns tillgänglig och kan hoppa in, säger förbundskaptenen.

37:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Sveriges presskonferens inför Nederländerna här.

Sverige ställs under lördagen mot Nederländerna på Bramall Lane i EM-premiären. Inför matchen har mittbacken Linda Sembrant och forwarden Stina Blackstenius varit osäkra till spel, då de inte tränat fullt under delar av veckan. Samtidigt har de uttalat sig om att de är hoppfulla om spel, men landslagsledningen har väntat med att ge ett definitivt besked.  

Nu ger förbundskaptenen Peter Gerhardsson besked om hur det ligger till med Blackstenius inför Nederländerna. Han berättar att hon kan spela, men menar att hon kanske inte startar. 

- Jag tror inte det (att Blackstenius startar), säger han och fortsätter:

ANNONS

- Det har varit en väldigt bra stegring på henne. Hon hade en full träning i går, såg väldigt pigg ut, och kommer nu träna en timme här . En framgångsfaktor i VM och OS har varit det medicinska teamet, och de ger mig minuter kring hur mycket hon kan spela, vilket kommer att bestämmas i kväll efter den här träningen. 

- Vi har också alternativ, och Stinas inhopp senast mot Brasilien var väldigt bra. Om jag skulle säga att hon startar kommer ingen tro på mig ändå. Det är lika bra jag säger att hon finns tillgänglig och kan hoppa in. Det kan också vara lite oroväckande för Nederländerna, när kommer hon in och vad kan hon ställa till med. Allt har varit perfekt i stegringen som hon gjort den här veckan. 

Samtidigt menar Gerhardsson att han kan ändra sig snabbt gällande huruvida Blackstenius startar eller börjar på bänken mot Nederländerna. 

ANNONS

- Om det medicinska teamet säger att hon kan starta och hon säger att hon kan starta, så ja. Då skulle det kunna vara så. Jag är expert på att ändra mig, säger förbundskaptenen.

Vidare berättar även Gerhardsson att Linda Sembrant är uttagningsbar till matchen. 

- Hon är spelbar, men sedan ska hon genomföra den här träningen fullt ut. Det innebär att hon finns tillgänglig. Det är klart att det är färre minuter i Linda Sembrant än i Stina, men jag har också varit med om att det kan komma in spelare i sista delen, som Amanda Ilestedt som kom in i bronsmatchen och stängde till i resultatet mot England, säger han. 

Sveriges möte med Nederländerna börjar klockan 21.00 under lördagskvällen och sänds på TV4 och streamat på cmore.se. Studiostart är klockan 20.00. 

Publicerad 2022-07-08 kl 17:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto