Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Camp Sweden på plats i England: "Kommer ha samlingar och marscher"

Sverige (dam)

Tusentals svenskar väntas inta England i sommar.
Camp Sweden kommer vara på plats och planerar nu inför EM.
- Vi kommer ha samlingar, marscher och följa damerna hela vägen, säger ordförande Susanne Petersson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Svenska landslaget spelar i sommar EM i England. Den 9 juli väntar premiär mot Nederländerna på Bramall Lane i Sheffield och sedan ställs landslaget mot Schweiz och Portugal i gruppspelet. Svenska Fotbollförbundet tror på tusentals svenskar på plats, vilket lär innebära en svensk publikfest.

Susanne Petersson, ordförande i Camp Sweden, berättar att Camp Sweden kommer vara på plats i England och att det blir samlingar och marscher inför landslagets matcher. 

- Våra planer är samma som för herrarna i mästerskap. Vi kommer ha samlingar, marscher och följa damerna hela vägen. Jag tror att det blir en fantastisk upplevelse i sommar. Vi håller på att rekar med samlingsplatser och marschvägar, då det inte varit så stort under damernas mästerskap tidigare, men vi tror att det kommer bli riktigt mäktigt, säger Petersson till Fotbollskanalen.

ANNONS

Hon fortsätter:

- Jag vet att det är ett enormt intresse. Man kan inte jämföra med herrarna, då damerna inte kommit dit än, men i jämförelse med 2019 är det ett jättestort intresse.

Däremot kommer Camp Sweden inte ordna en gemensam "camp" för svenska supportrar.

- Vi kommer inte ha en "camp", och vi hade inte heller det i Ryssland 2018. Vi tittade lite på möjligheterna, men eftersom att vi är en ideell förening och det är mycket som ska till för att rodda ihop det kände vi att det är ganska enkelt att åka till England och ta sig runt, så jag tror att man kommer bo lite utspritt och sedan åker man på matcherna. Om man gör det är det för att underlätta för supportrarna, men det är ganska enkelt att ta sig runt och hitta boende som fungerar i England, säger hon. 

Gula väggen kommer i sin tur inte ha "landarrangemang" på plats i England, men har representanter som åker på mästerskapet. Andreas Richt, som är vd för Gula väggen, berättar att Gula väggen backar Camp Sweden fullt ut från hemmaplan.

ANNONS

- Vi har fått massor med förfrågningar och hänvisar alla till att gå in på Camp Swedens sociala medier och följa vad som händer där, då de styr damernas EM. Vi supportrar Camp Sweden och stöttar dem rakt igenom, säger han till Fotbollskanalen.

Supportergruppen Soft Hooligans har ännu inte kommit så långt i planeringen, men kommer vara på plats under mästerskapet i England.

- Man får väl ändå säga att vi ska marschera och samlas innan, men vi har inte riktigt kommit dit ännu i planeringen. Vi hoppas på att många i gruppen kommer att komma, då det verkar vara väldigt mycket pepp. Vi har ju ingen medlemsregistrering, så vi vet inte hur många som kommer eller hur många som identifierar sig med oss, säger Soft Hooligans Estrid Kjellman till Fotbollskanalen.

Publicerad 2022-05-19 kl 16:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto