Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Historiskt många svenskar till EM: "Skulle vilja stå på taken och skrika ut det"

Sverige (dam)

Runt hörnet väntar EM i England.
Ett mästerskap som lär bli historiskt när det kommer till närvarandet av svenska supportrar.
- Jag skulle vilja stå på taken och skrika ut hur många det är som köpt, säger Christoffer Lund, ansvarig för supportklubb och publikrekrytering på SvFF, till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån.

Det är lite mer än en månad kvar till EM-premiären i England och mästerskapet väntas bli det största inom damfotbollen i modern tid. Biljetterna till värdnationens samtliga gruppspelsmatcher är redan slutsålda - och finalen på Wembley likaså.  

Från svenskt håll väntas publiktrycket bli historiskt stort - men några siffror får Svenska Fotbollförbundet inte kommunicera ut ännu, då det är Uefa som "äger" siffrorna.  

- Det jag kan säga är att det kommer vara flera tusen på de första matcherna och vi kommer att ha ett jättebra följe med svenskar som kommer att vara på plats, säger Christoffer Lund, ansvarig för supporterklubb och publikrekrytering på Svenska Fotbollförbundet till Fotbollskanalen.

ANNONS

Han fortsätter:

- Jag har svårt att se att vi inte kommer att vara en av toppnationerna när det kommer till publik, om man bortser från England som är värdnationen.  

Inför EM har det blivit ett stort lyft då Uefa tillsammans med SvFF har gjort ett större arbete för att få folk till mästerskap. Under VM i Frankrike var det totalt 47 647 åskådare över Sveriges samtliga gruppspelsmatcher - men den största publiksiffran av svenskar på plats? Lite över 500 när Sverige ställdes mot USA i Le Havre.

Och inför mästerskapet i England har det skett en enorm ökning.  

- Det är historiskt stort. Det är flera hundra procent fler svenskar som köpt biljetter. Jag skulle verkligen vilja stå på taken och skrika ut hur många det är som köpt - men det får jag inte. Det kommer dock att synas på plats och det kommer att vara gult, säger han.  

ANNONS
Publicerad 2022-05-19 kl 16:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto