Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Danska mittfältaren har varit rädd för sig själv: "Jobbar väldigt mycket med det"

Sverige 2020-03-06 kl 15:40

ALBUFEIRA. Sanne Troelsgaard har varit rädd för sig själv på grund av sitt temperament - och har sett om VM-kvalförlusten mot Sverige tre gånger.
På lördag kan Sverige räkna med att möta en hetlevrad mittfältare som är ute efter revansch.
- Förlusten svider fortfarande, säger hon till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Sverige gjorde succé i VM och tog brons. Man tog sig till mästerskapet efter att ha slagit ut Danmark i den sista kvalmatchen. Det tog hårt på de danska spelarna att få sitta hemma i teve-soffan och tittade på när damfotbollen fick ett genombrott.

- Det gjorde jätteont. Det var en av de största förlusterna man varit med om. Jag har sett om den matchen tre gånger, säger Sanne Troelsgaard till Fotbollskanalen.

Du har sett om den tre gånger?
- Ja för jag var så missnöjd med hela prestationen. Vi kunde ha gjort så många saker annorlunda. Det är klart att vi mötte ett bra lag, men den förlusten svider fortfarande, att Sverige gick till VM och att vi fick stanna hemma.

ANNONS

- Vi missade ju också VM för fyra år sedan så jag har varit med om det tidigare. Men den här gången var det extra tufft på grund av den här konflikten som vi hade i Danmark som gjorde att vi missade tre poäng och att Sverige vann en match på skrivbordet. Det var tufft att sitta hemma och titta på hela VM.

På lördagen möts ni igen, blir den här matchen extra symbolisk för er med tanke på hur besvikna ni var?
- Ja det är klart, men vill ju så klart gå in i den här matchen och göra allt vi kan för att vinna. Men det är också en träningsturnering där nya spelare ska få chansen.

Sanne Troelsgaard har utvecklats till en av Rosengårds och det danska landslagets viktigaste spelare. Att hon har tagit så stora kliv har en del att göra med vilja och förmåga att kunna hantera sin ilska och vända den till något positivt. För ilska och temperament är något som har varit en stor del i mittfältarens karriär.

ANNONS

- Det har funnits situationer när jag varit jätterädd för mig själv och det är därför som jag jobbat med en mental coach de senaste ett och ett halvt åren. Jag vill få koll på vad det är som händer när jag får de där känslorna, sa hon till Sydsvenskan i oktober.

Då pratade mittfältaren också om att hon i unga år till och med kunde gå in för att skada medspelare på träningen.

- Det är som att jag är två personer. Utanför planen är jag en lugn person som bryr mig väldigt mycket om andra människor och vill att alla ska ha det bra, sa hon.

- I år har det blivit mycket bättre. Jag vet också att jag är en förebild för unga tjejer och vill inte att de ska bli rädda för hur jag är på planen. På träningen skjuter jag iväg en boll och har tio sekunder på mig att samla mig.

Ett kvitto på Troelsgaards fina utveckling kom när hon nyligen utsågs till Danmarks bästa spelare.

ANNONS

- Jag är jättetacksam för det, att man har sett att jag har haft en bra säsong i Rosengård. Det är bara att ta med sig det. Jag blev lite överraskad, men det var kul.

Om man får ett sådant pris före Pernille Harder så betyder det att man är väldigt bra?
- Ja det gör det. Men vi hade en annan ceremoni för årets spelare tidigare och då vann hon. Men det är klart att det var en bra känsla att vinna även att vi alla vet att Pernille är en av världens bästa spelare. Men det är så klart bara positivt att få en sådan utmärkelse.

Nathalie Björn spelar tillsammans med Troelsgaard i Rosengård och har fått känna på hennes temperament.

- Det har blivit väldigt bra, hon jobbar väldigt mycket med det. Det är något som hon har utvecklat under de här tre säsongerna som jag har varit i Rosengård. Det har väl inte undgått någon att hon spelar med ett temperament, men det är det som gör henne till en fotbollsspelare också, säger Björn till Fotbollskanalen.

ANNONS
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto