Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Därför kommer inte Sverige punktmarkera Hamsik: "Helt misslyckat när jag gjort det"

Sverige (Herr)

S:T PETERSBURG. Sverige pekar ut Marek Hamsik som Slovakiens nyckelspelare.
Men glöm punktmarkering.
- Jag har kört det en gång och det blev helt misslyckat, säger Janne Andersson till Fotbollskanalen.

1:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Hör Janne Andersson och Sebastian Larsson kommentera Marek Hamsik i spelaren ovan.

Efter 0-0 mot Spanien i EM-premiären är det nu dags för den andra gruppspelsmatchen för Sverige. Under fredagen väntar Slovakien, som slog Polen med 2-1 i sin första match, i S:t Petersburg.

Då ställs Blågult mot den tidigare IFK Göteborg-stjärnan Marek Hamsik, som under våren spelade i allsvenskan men nu lämnat för turkiska Trabzonspor.

På det centrala mittfältet lär Hamsik, som är Slovakiens kapten, ställas mot Albin Ekdal och Kristoffer Olsson. Och de två svenskarna ser fram emot att möta Napoli-ikonen.

- Det blir kul. En duktig spelare. Jag har mött honom många gånger i Serie A. Han var en av Napolis bästa spelare i många år så han besitter en otrolig kvalitet, säger Sampdoria-spelaren Albin Ekdal.

ANNONS

- Jag såg lite av deras första match mot Polen och tycker att han var duktig. Man ser hans kvalitet. Det blir en tuff motståndare.

Är han lika bra som förr i tiden?
- Det kanske han inte är, men han är fortfarande en väldigt duktig spelare, säger Ekdal.

- Men han har en otrolig blick för spelet, en bra passningsfot, han är smart, jobbig att möta och tappar sällan bollen.

Han fortsätter:

- Men jag tycker att vi som lag, Sverige, är vassare än Slovakien. Vi ska kunna besegra Slovakien oavsett om de har en bra Hamsik eller inte.

Kristoffer Olsson stämmer in i hyllningskören vad det gäller Hamsik.

- En jättefin spelare som haft en otrolig karriär. Han är kanske inte i sina bästa år nu, men man ser att det finns kvaliteter. Han är en av spelarna vi måste ligga tajt på. Vi ska inte låta honom ha för mycket boll. Men de har flera bra spelare, säger Olsson och utvecklar:

ANNONS

- Hamsik är en klasspelare. Jag har inte sett honom så mycket senaste tiden men jag vet vad han kan och vad han har gjort tidigare i sin karriär. Det ska bli kul att mäta sig med honom. Vi får hålla koll på honom.

Sverige har möjligtvis ett övertag på Hamsik tack vare sjukgymnasten Fredrik Larsson. Han jobbar nämligen både för Blågult och IFK Göteborg, vilket gör att han har stenkoll på slovakens fysiska status och hur de svenska spelarna kan utnyttja hans svaga delar i spelet.

- Vi går inte in för att försöka skada en motståndare, men vi får väl försöka luska lite om vad han har för eventuella svagheter på planen, säger Albin Ekdal.

Janne Andersson, Blågults förbundskapten, följer allsvenskan nära och tycker inte att Hamsik levererade under hela sin tid i Blåvitt.

- Han kändes ju lite ringrostig ett tag, men visade ju ett antal kvaliteter i flera matcher som är av högsta klass, och när vi har tittat på Slovakien så är han ju en väldigt viktig spelare för deras lag. En av de absolut viktigaste, säger Andersson.

ANNONS

När en motståndare har en sådan spelare med så bra offensiva egenskaper, lägger ni extra fokus på honom då?
- Nej, inte mer än att nu när vi presenterar Slovakien för spelarna så visar vi ju var han vill vara på planen och att det då är viktigt hur vi ska jobba. Men det är inte så att man säger att vi möter ett lag som har en spelare… det har jag aldrig gjort i alla fall… eller jo, det har jag faktiskt gjort en gång. Att jag har försökt punktmarkera en motståndare. 

- Men annars när man spelar positionsförsvar så som vi gör, då bryr man sig inte om motståndaren konkret på det sättet utan då gäller det mer att hålla ihop vårt lag på bästa sätt, och sedan får man ta den spelaren som är närmast när det börjar hända grejer.

Vem var det som du punktmarkerade?
- Hahaha, det släpper jag inte nu. Men det jag kan säga är att det blev helt misslyckat. Så därför säger jag inte det, säger Andersson.

ANNONS

Hamsik själv tror att Sverige blir en tuff nöt att knäcka för Slovakien.

- De har spelat tillsammans väldigt länge och de spelar som ett lag. För tre år sedan möttes vi i en vänskapsmatch och inte mycket har förändrats sedan dess. De känner varandra jättebra, de har riktigt bra spelare och de har erfarenhet i truppen, säger 33-åringen.

Publicerad 2021-06-18 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto