Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sverige räknar med att äga matchen mot Slovakien: "Förväntar att vi har mer boll"

Sverige (Herr)

S:T PETERSBURG. Sverige räknar med att äga matchen och att Slovakien ska falla hem och satsa på kontringar.
- Jag förväntar mig att vi kommer att ha mer boll och att vi kanske får driva matchen, säger Janne Andersson till Fotbollskanalen.

0:42
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas ett klipp där Albin Ekdal pratar om att möta Marek Hamsik.

Sverige fick försvara sig i 0-0-mötet med Spanien och hade inte så mycket boll. Nu räknar Blågult med en helt annan matchbild. Slovakien vann sin öppningsmatch med 2-1 mot Polen. Men det var inte så att man förde spelet.

- Slovakien har ju spelat ganska tydligt i ett antal matcher nu, så vår analys är väl att det inte är något Spanien-spel som vi kommer att möta. Det blir en annan typ av match. Sen kan Slovakien överraska och göra något annat. Men jag förväntar mig att vi kommer att ha mer boll och att vi kanske får driva matchen mer och att Slovakien kommer att ligga lite lägre, man är ju väldigt duktiga i sina kontringar och har löpstarka spelare som gärna vill ha sådana här situationer. Så jag skulle tro att matchbilden blir att Slovakien kommer att gå hem lite, men man kan inte veta säkert, säger Janne Andersson till Fotbollskanalen.

ANNONS

Albin Ekdal håller med Janne Andersson och tror också på en helt annan matchbild nu jämfört med hur det var mot Spanien.

- Det lilla jag såg i deras öppningsmatch var att man kontrade mycket, hade några duktiga spelare i en mot en offensivt som var luriga. Så där måste vi vara vaksamma och hjälpa försvararna när vi sätts i en mot en-situationer, säger Ekdal.

Mot Polen spelade Slovakien med en ”falsk nia”, men när Ekdal får en en fråga om vad det kan betyda för honom på det centrala mittfältet, då vill han inte svara på det  - utan vill mest tänka på offensiven.

- Vi kommer att fokusera mer på vi ska göra när vi har bollen. Vi vet att det defensiva sitter perfekt, det såg vi mot Spanien. Det här uppoffrande spelet är vi bland de bästa i världen på, att alla tar varje centimeter för varandra. Så vi måste höja oss när vi har bollen och gör vi det så har vi goda chanser, säger Ekdal och fortsätter:

ANNONS

- Vi vet att Slovakien inte har samma possession och tålamod och kvalitet som Spanien, så då är det dags för oss att visa att vi är ett bra fotbollslag också. Nu har vi satt oss i ett väldigt bra läge inför de två sista matcherna.

Publicerad 2021-06-18 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto