Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter landslagsavskedet - Fischer hyllades på Gamla Ullevi

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Nilla Fischer avslutade i september sin landslagskarriär.
Inför Sveriges möte med Frankrike hyllades mittbacken. 

4:57
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Mia Eriksson.

Se när Nilla Fischer tackades av i spelaren ovan.

Nilla Fischer meddelade i slutet av september att hon väljer att avsluta sin landslagskarriär efter 21 år. Totalt blev det 189 landskamper och 23 mål för försvararen som även varit med och tagit två VM-brons och ett OS-silver.

När Blågult under tisdagseftermiddagen tog emot Frankrike inför rekordpublik på Gamla Ullevi hyllades 38-åringen för sin fina landslagskarriär.

- Fantastiskt att få ta emot publikens jubel och att få vara här på plats ikväll, och även från förbundets sida att genomföra det här. Jag är väldigt tacksam, glad och stolt över tiden med landslaget och kommer minnas den för evigt, säger Nilla Fischer och fortsätter:

Annons
- Även fast det är ett sorgligt moment i sig, att tackas av, så kommer det här bli ett av de största minnena jag kommer ha, med publiken på plats här idag.

Och känslan att få ha med familjen här?
- Det betyder jättemycket för mig. Familjen är så klart en stor del av mitt liv och har stöttat mig och följt mig överallt. Att familjen får vara med här idag betyder jättemycket och i alla fall den äldsta kommer minnas det här för evigt, det hoppas jag.
Efter 45 minuters spel kom Nilla Fischer till TV4 och C Mores studio för att prata om avtackningen: 
- Det var fantastiskt, det har varit jättekänslosamt ända sedan jag tog beslutet, idag kände jag att det handlade mycket om att gråta med äran i behåll, snoret skulle inte rinna i hela ansiktet. Fansen är helt otroliga och så oerhört glad och tacksam att dem var här idag och att få den här avtackningen av förbundet betyder jättemycket. 
Annons
Hon berättar också om anledningen till att hon lägger av i landslaget:
- Redan efter sista landskampen förra året så visste jag inte hur jag skulle få ihop familjelivet och fotbollen och allt. Men sedan kände jag att jag ville fundera på det mer, men sedan efter EM kände jag att: 'vi får inte riktigt ihop det' och även att min kropp inte har landslagsbelastning på ett år har jag ändå problem och det bidrog till landslaget. 
Publicerad 2022-10-11 kl 18:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto