TV: Sverige krossade Frankrike på Gamla Ullevi: "Vilken uppvisning"

Sverige (dam)

Inför ett utsålt Gamla Ullevi spelade Sverige ut och besegrade Frankrike.
Slutsiffrorna skrevs till 3-0.
- Det känns fantastiskt kul, säger en av målskyttarna, Amanda Ilestedt till TV4 och C More efter matchen.

Se målen från matchen i spelaren ovan.

0:53
Ilestedt nickar in 2-0 mot Frankrike
1:12
Angeldahl ger Sverige drömstart

Sverige tog under tisdagskvällen emot Frankrike i ett träningsmöte inför ett utsålt Gamla Ullevi.

När startelvorna släpptes stod det klart att Peter Gerhardsson gjorde sex förändringar sedan krysset mot Spanien senast. Bland annat bänkades Fridolina Rolfö och Lina Hurtig tog hennes plats.

Rebecka Blomqvist som gjorde mål senast fick lämna plats i startelvan för Arsenal-stjärnan Stina Blackstenuis längst fram.

Sverige fick sedan en drömstart på matchen, inte ens minuten var spelad när Filippa Angeldahl såg till att Sverige tog ledningen med ett skott utanför straffområdet.

Frankrike misslyckades med att nicka undan bollen längre än till den svenska mittfältaren som inte tvekade i avslutet.

Frankrike växte in i matchen, dock utan att skapa några stora målchanser och Sverige kunde behålla 1-0-ledningen in i paus.

- Frankrike ser ut som vilket mellanlag som helst, säger TV4 och C Mores expert Lotta Schelin i sändningen efter 45 minuters spel.

I upptakten av den andra halvleken fick Sverige ett fint läge för att utöka ledningen. Olivia Scough spelade in bollen längs gräset men Stina Blackstenius fick inte träff på bollen som fortsatte längs hela straffområdet.

Men det svenska 2-0-målet skulle komma, en kvart in i den andra halvleken nickade Amanda Ilestedt in bollen bakom Peyraud-Magnin i det franska målet.

- Starkt av Ilestedt och hon är bra i huvudspelet, sa TV4 och C Mores expert Hanna Marklund i samband med målet.

Med lite mer än en kvart kvar att spela löpte sig Stina Blackstenius fri mot det franska målet, men något avslut hann hon aldrig komma till. Frankrike-försvararen Aissatou Tounkara fällde den svenska anfallaren och fick för det syna det röda kortet.

Inte långt efter det röda kortet skulle Sveriges tredje mål komma. Rytting Kaneryd tog sig runt längs kanten och hittade in till Madelen Janogy som i ett nästintill öppet mål satte dit 3-0.

- Vilken uppvisning av Sverige!, säger Hanna Marklund i TV4 och C More samband med 3-0-målet.

Amanda Ilestedt var efter matchen nöjd med segern:

- Det känns fantastiskt kul, jag tycker vi får till vårt presspel och vi får dem dit vi vill i den här matchen. säger hon till TV4 och C More efter matchen.

Sverige: Musovic - Ilestedt, Björn, Eriksson - Scough, Angeldahl, Rubensson, Andersson - Asllani, Blackstenius, Hurtig.

Frankrike: Peyraud-Magnin - Perisset, Tounkara, Renard, Bacha - Dali, Bilbault, Geyoro - Diani, Sarr, Cascarino.

Matchen började klockan 18.30 och sänds på Sportkanalen och streamat på cmore.se.

Publicerad 2022-10-11 kl 20:18