Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blågult visade sitt stöd för Iran: "Vi har berörts - otroligt viktigt"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Kvinnorna i Iran protesterar just nu mot regimen.
Då visade Blågult sitt stöd.
- Det kändes väldigt rätt att kunna belysa det, säger Magdalena Eriksson.  

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Inför mötet med Frankrike höll Sverige upp en tröja där det stod: "We are playing for our girls in Iran" för att visa sitt stöd för de iranska kvinnorna som just nu protesterar mot regimen - efter att man mördad en kvinna för att hon haft på fel sätt burit sin huvudsjal.  

- Det var någonting som vi spelare har berörts av under veckan och har följt med i nyhetsrapporteringen. Vi ville göra något och visa vårt stöd och vi ville använda det här stora evenemanget till att belysa en fråga som vi rörs väldigt mycket av. Det blev väldigt bra och fint, jag är väldigt stolt att vi som lag brinner för sådana här frågor, säger Magdalena Eriksson.  

Annons

2016 ställdes Blågult mot Iran och året därpå bytte man ut efternamnen på tröjorna mot starka budskap i en kampanj tillsammans med Adidas. Erikssons budskap löd då: ”I am playing for the girls in Iran”.  

- Det var lite det vi resonerade kring i går, hur kan vi göra det på bästa sätt och vi kände att det blev en fin röd tråd med tanke på att vi mötte Iran här 2016. Jag hade min tröja 2017 och vi kunde fortsätta och bygga vidare på det vi startade för några år sedan. Det kändes väldigt fint och rätt att kunna belysa det.  

Kosovare Asllani:  

- Otroligt viktigt att kunna använda vår plattform till att ge ett sånt viktigt budskap. Det är otroligt viktigt att stå upp för mänskliga rättigheter och vi spelade ju mot de spelarna bara för några år sedan så, det är sorgligt att se det som sker där borta. Vi ville visa vart vi står.  

Annons

Hur självklart var det att göra det?
- Det är självklart. Sen är det speciellt viktigt att det kom från oss spelare och fint att vi kunde göra det i dag. 

Publicerad 2022-10-11 kl 21:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto