Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

SPELARBETYG: Elin Rubensson - bäst på planen mot Frankrike

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Sverige besegrade Frankrike med klara 3-0.
Här är Fotbollskanalens Amanda Zaza och Olof Lundhs betyg. 

0:52
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Mia Eriksson.

FOTO: MIA ERIKSSON.

0:52
Janogy sätter dit 3-0 för Sverige
0:53
Ilestedt nickar in 2-0 mot Frankrike
1:12
Angeldahl ger Sverige drömstart

5 - Världsklass 
4 - Väldigt bra 
3 - Bra 
2 - Godkänd  
1 - Underkänd 

-

Amanda Ilestedt 
Väldigt stabil i defensiven men hade kunnat ställa till det med en svag passning tillbaka till Musovic. Stark i dueller med Cascarino och följsa. Räddade upp Björns tabbe och gjorde sedan 2-0-målet på hörna.  

Nathalie Björn 
Stod för en stabil insats i backlinjen och bidrog med den trygghet och speed som Sverige saknade mot Frankrike. Kunde ha ställt till det i en situation med en supertabbe men räddade upp med sitt följsamma försvarsspel.

Filippa Angeldahl 
UT 61. Det tog endast 25 sekunder för Angedahl att presentera sig själv inför ett fullsatt Gamla Ullevi. Mittfältaren visade på styrka i duellspelet och vann en hel del bollar - var följsam och stressade de franska spelarna. En svag fyra.  

Annons

Elin Rubensson
Sveriges bästa spelare på plan - visade på en stor trygghet på mittfältet. Vann mycket dueller, trygg i passningsspelet och visade på mod med boll. Satte sina medspelare i bra situationer och har verkligen tagit chansen.  

Zecira Musovic 
Ställdes inte på ett allt för stort prov - men var pigg i de ingripandena som hon gjorde. Räddade upp en felpass som hade kunnat sluta illa. 

Jonna Andersson 
Inledde piggt - låg bakom passningen som hamnade vid Filippa Angeldahl till öppningsmålet. Var med i både anfallsspelet och var stabil i backlinjen. En stark trea.  

Magdalena Eriksson 
Stabil i defensiven och stark i luftrummet. Inte den försvarare som syntes mest men gjorde jobbet och bidrog med en stabilitet i backlinjen.  

Olivia Schough 

Annons
UT 75. Löpstark och visade att hon ville ha boll. Stod bra emot den franska defensiven. Kom runt flera gånger och fick in bollen i straffområdet - spelade in flera bollar som Sverige inte lyckades avsluta.  

Stina Blackstenius
UT 75. 
Inledde piggt och var bra i djupledsspelet och ställde till det en del för fransyskorna. Kombinerade snyggt med Asllani. Såg även till att Aïssatou Tounkara fick syna det röda när Sverige fick en frispark i ett drömläge.  

Fridolina Rolfö 
IN 61. 
Kom in som en frisk fläkt och var aktiv i både defensiven och offensiven. Stod för en otroligt viktig brytning när Frankrike jagade ett reduceringsmål.  

Julia Zigiotti Olme 
IN 61. 
Även Zigiotti Olme kom in som en frisk fläkt och var stark på mittfältet. Hittade fint till Schough vid ett tillfälle. Verkligen tagit vara på chansen i Blågult efter ett års frånvaro. 

Annons

Kosovare Asllani 
UT 75
. Gick inte riktigt att känna igen - slarvig med avsluten och lyckades inte hitta rätt med sina passningar. Ordnade dock hörnan som utökade Blågults ledning. Ett starkt kollektiv ger Asllani en tvåa.   

Lina Hurtig 
UT 61. 
Nästintill osynlig. Hade problem i duellspelet och kom inte till något avslut som ställde till det för motståndarna. 

-
Spelade för kort tid för att betygsättas: Madelen Janogy (IN 75), Johanna Rytting Kaneryd (IN 75), Rebecka Blomqvist (IN 75) 

Publicerad 2022-10-11 kl 20:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto