Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Eriksson: "Där är jag absolut en dundernörd"

Sverige (dam)

BÅSTAD. Magdalena Eriksson tycker om att analysera.
Nu berättar landslagsstjärnan om sin nördighet kring att titta på klipp - både för att utvecklas själv och för att förbereda sig inför matcher.
- Det är otroligt roligt, säger Eriksson. 

2:36
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Sverige-Brasilien i spelaren ovan.

Svenska landslaget deltar i sommar i EM i England. Under förlägret i Båstad berättade den svenska backen Magdalena Eriksson, 28, om hur hon nördar ner sig i fotboll vid sidan av planen för att bli ännu bättre på planen. 

Eriksson berättar att hon bland annat tittar på mycket klipp från matcher för att se hur hon och laget kan bli bättre, samt för att ha koll på motståndare och motståndarlag.   

- Jag tycker att det är otroligt roligt. Jag älskar fotboll som sport och som vetenskap. Jag älskar att nörda ner mig i olika detaljer, både i det kollektiva och i det individuella, som mitt eget spel, att verkligen titta på allt jag gör och hela tiden försöka optimera, utveckla mig själv och se vad jag kan göra bättre. Där är jag väl absolut en dundernörd, säger hon och fortsätter:

Annons

- Det är även samma inför match, att veta vilket lag vi möter, hålla koll på dem, hålla koll på spelare som jag möter, veta deras styrkor och deras svagheter. Jag tycker att det är en jätteviktig del i mitt spel, att kunna vara förutseende och läsa av vilka jag möter.

Tar du vidare något till Peter Gerhardsson och diskuterar vidare?
- Det kan jag absolut göra - om jag hamnar i de situationerna, men det är inte något regelbundet veckomöte, där vi diskuterar grejer.

Eriksson får även sällskap av ytterbacken Hanna Glas i "nördigheten".

- Hanna Glas är också en "übernörd", vi klickar väldigt bra i det avseendet. Vi pratar generellt sett jättemycket fotboll och träningar och övningar. Vi kan gå igenom saker och nöta och nöta. Det tror jag också att vi ska bli bättre på ibland, att bara släppa det, och det är även något jag jobbat med under min karriär, att det inte ska bli för mycket, säger mittbacken.

Annons

- Det ska inte bli för självkritiskt och för höga krav på en själv, så man accepterar att det blir fel ibland. Det är något jag verkligen fått jobba med, fortsätter hon.  

Eriksson menar samtidigt att hon blivit bättre på att hantera lite sämre aktioner och prestationer, för att i stället gå vidare och blicka framåt. 

- Jag har nog fått jobba mest med mig själv med att släppa sämre prestationer, både i en match, att släppa en dålig aktion, en dålig passning eller ett misstag, men även på sikt. Om jag känner att jag haft en svag match får jag gå vidare och släppa det, säger Eriksson.

Hon fortsätter:

- Jag tycker samtidigt att det verkligen är något som jag blivit bättre på med åren. Det kommer också med erfarenhet och med ett större grundsjälvförtroende. Då blir det lättare att veta att mitt fotbollsspelande inte står och faller med en aktion eller en dålig match. Dit känner jag ändå att jag kommit i min karriär och det är jätteskönt.

Annons
Publicerad 2022-07-03 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto