Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ovisst kring Blackstenius: "Jag vet inte exakt"

Sverige (dam)

CHESTER. Landslaget har samlats i England för EM.
Under söndagen var Stina Blackstenius vid sidan på första träningen. 
- Det är väl någonting kopplat till någon känning, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson. 

Foto: Bildbyrån.

Svenska landslaget är nu på plats i England och tränade under söndagskvällen för första gången på Carden Park i Chester. Inför träningen kom besked om att spelarna skulle medverka utifrån individuell belastning, och då tränade samtliga utöver forwarden Stina Blackstenius och mittbacken Linda Sembrant.

Blackstenius klev även av träningar under förlägret i Båstad i förra veckan, men hoppade sedan in och gjorde mål mot Brasilien. Den här kvällen var hon dock alltså vid sidan och arbetade utifrån individuell plan. 

Efteråt vet förbundskaptenen Peter Gerhardsson inte så mycket om forwardens status.

ANNONS

- Jag vet inte. Hon var på träningen i dag, och de har haft individuella program i tre dagar. I dag fick de välja precis vad de ville ihop med det medicinska teamet och hon valde det och Sembrant valde att köra på gymmet, medan jag tror övriga var med. Det var kanske mer än vad vi trodde innan, och sedan stämmer vi av i kväll, så får vi se i morgon, säger Gerhardsson. 

På frågan vad Blackstenius problem är svarar förbundskaptenen:

- Det är väl någonting kopplat till någon känning eller något sådant. Vi får se hur det ser ut i morgon, säger han och fortsätter:

- Jag vet bara att hon inte skulle vara med på träningen, det är det vi stämt av. 

Gerhardsson vet inte exakt vad grundproblematiken är.

- Jag vet inte exakt. De håller på att kolla på det nu i kväll.

Gerhardsson vill vidare inte säga att han är orolig över Blackstenius inför premiären på lördag mot Nederländerna i gruppspelet. 

ANNONS

- Jag vill inte säga att jag är orolig, det är fel ord för mig. Jag är hela tiden på vad vi gör nu. Inför matchen mot Brasilien hade vi ett scenario kring hur mycket hon skulle spela. Skulle jag starta henne? Skulle hon spela 45? Då valde jag att ta henne utanför planen och ge henne ett inhopp på 30. Det var ett bra inhopp och Lina (Hurtig) startade, säger Gerhardsson och fortsätter:

- För mig är det en vardag, som jag är van vid, att inte alla 23 tränar fullt ut. Vi får se vad som händer. Jag tar en dag i taget, så får vi se i morgon. Tränar hon i morgon? Gör hon inte det? Hur många minuter finns det till lördag? Är det som senast, 45, eller 70-75? Då väljer man om en spelare ska starta eller slänga in den i matchen. 

Känner du ändå att det finns en viss osäkerhet kring Blackstenius som gör att ni väljer att vara extra försiktiga fram mot premiären?

ANNONS
- Vi är extra försiktiga med alla spelare, så det är ingen skillnad. Om någon har en känning tränar vi inte den. Det är ihop med spelarna och det medicinska teamet, att vara försiktiga och se till att vi balanserar det. Jag vill ha alla i 90 minuter mot Nederländerna, och det tror jag aldrig att jag haft, så då får man se var man är, säger han och fortsätter:

- Ibland händer det att spelare inte kan starta eller har en skada och då får man se. De håller på att kolla på det här nu, så förhoppningsvis kan vi ge ett svar i morgon kring exakt vad det är, eller om hon tränar i morgon. Det får vi se då. 

Sembrant, som stukade ena fotleden under förlägret i Båstad, körde i sin tur på hotellets gym. Mittbacken kom heller inte till spel i det senaste EM-genrepet. 

Sverige ställs på lördag mot Nederländerna i EM-premiären i Sheffield. 

ANNONS
Publicerad 2022-07-03 kl 21:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto