Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Eriksson hetast - ökad blågul tröjförsäljning

Sverige (dam)

CHESTER. Försäljningen av den svenska landslagströjan har ökat markant jämfört med tidigare år.
Då sticker sex spelare ut från resten av truppen.

2:36
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sverige-Brasilien i spelaren ovan.

Damfotbollens popularitet ökar i raketfart och blir bara större och större. EM i England väntas bli det största någonsin. Därmed väcktes också frågeställningarna - hur påverkas landslagströjornas försäljning av detta och vilka svenska stjärnor säljer flest tröjor?

Stefan Abelsted är gruppchef för sälj- och affärsutveckling på Svenska Fotbollförbundet och menar att han endast kan få ut siffror från den officiella supportershopen och inte från de andra kanalerna som säljer tröjan.

- Om man tittar på själva försäljningen med efternamnen på ryggen är det sex spelare som sticker ut. Men det man ska komma ihåg är att kanalen är väldigt liten i förhållande till den stora massan och det blir lite missvisande. Det är ingen statistik, men det kan kanske vara en fingervisning att de säljer mest, säger han. 

ANNONS

Magdalena Eriksson har sålt flest tröjor, tätt efterföljd av Fridolina Rolfö, Caroline Seger, Kosovare Asllani och Stina Blackstenius.

Abelsted menar vidare att man sett en ökning från tidigare år.

- Det är tydligt. Ökningen för försäljningen är en kurva uppåt. Och nu finns tröjan också i herrstorlekar, det gjorde den inte tidigare. Så nu kan män också köpa tröjan, säger han och fortsätter:

- 2019 tog tröjorna slut innan ens mästerskapet drog i gång. Nu har Adidas tagit höjd och säkrat upp volymer för vi vill att det ska finnas tröjor så att det inte ska hända igen, säger han.

Sveriges möte med Nederländerna börjar klockan 21.00 under lördagskvällen och sänds på TV4 och streamat på cmore.se. Studiostart är klockan 20.00. 

Publicerad 2022-07-08 kl 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto