POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Fabege om Friends Arena: ”Inte ställt ut löfte att täcka alla förluster”

Foto: Bildbyrån.

Under lördagens årsmöte förklarade Sune Hellströmer att Fabege skulle ta SvFF:s framtida förluster för Friends Arena.
Nu förtydligar bolaget det beskedet:
- Vi kommer att hjälpa till men vi har inte ställt ut löfte om att täcka alla förluster, säger Christian Hermelin, vd för Fabege.

Under lördagens årsmöte för Svenska Fotbollförbundet så höll Sune Hellströmer, arenaansvarig från förbundets sida, en dragning om det ekonomiska läget kring nationalarenan.

Bland annat förklarade han att storägaren Fabege utlovat att man ska täcka SvFF:s förluster även framöver så att den löpande verksamheten inom förbundet inte påverkas. 

- Det finns ingen begränsning i tid men som alltid är Fabege ett börsbolag som jobbar med utveckling, men vi är överens om förlusterna inte ska drabba förbundets löpande verksamhet, sa Sune Hellströmer när han redogjorde för läget.

Efter att Fotbollskanalen sökt Fabege för deras kommentar under måndagen så återkommer vd:n Christian Hermelin och säger att han först måste tala med Hellströmer och därefter ska han lämna Fabeges syn. Några timmar senare ringer Hermelin tillbaka igen:

- Vi är beredda att hjälpa Svenska Fotbollförbundet och det har vi redan gjort, men vi har inte ställt ut något löfte om att täcka alla förluster, säger Christian Hermelin.

- Även om vi ser att vi kommer att göra förluster de närmaste åren så är det på en väsentligt mindre nivå än tidigare och sedan gå plus efter det. Men det är viktigt att säga att vi inte ställt ut något löfte om att täcka alla förluster.

Så det finns ingen garanti för förbundet att ni täcker förlusterna, för snart är ju SvFF:s pengar för Friends Arena slut?
- Nej, men vi har hjälpt dem så här långt och vill hjälpa dem framöver och vet att de inte har samma möjligheter som vi har.

Fabege gjorde i november upp om att ta över ägarandelarna från Solna Stad, Peab och Jernhusen och blev då majoritetsägare med 66,7 procent av ägandet i Arenabolaget som äger Friends Arena, och där SvFF har 22,2 procent och även har 11,1 procent ihop med Folksam. Då stärkte man även Arenabolagets balansräkning rejält med att de andra parterna på olika sätt fick skjuta till kapital.

-  Nu är vi en aktiv ägare på ett helt annat sätt och hittar olika möjligheter för att förbättra ekonomin i arenan och tror att vi ska kunna gå plus inom några år.

Folksam har skrivit ner värdet på sin investering i 11,1 procent till noll – hur värderar ni ert ägande?
- Vi har som Svenska Fotbollförbundet minskat värdet med avskrivningar men har ett värde som är mer än vad vi har i lån. Det är helt enligt revisorernas avskrivningsplan.

Publicerad 2017-03-27 kl 20:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå