Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Forsbergs svar till Leipzig: ”Kan inte säga allt jag vet”

Sverige (herr)

Det ryktas om att stora klubbar är intresserade av Emil Forsberg - men Leipzig vill inte släppa honom.
Sportchef Ralf Rangnick kallade nyligen flyttryktena för "sommarjulklappsönskningar".
- Det har han gjort varje fönster, säger Forsberg.

3:31
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

En stark debutsäsong i Bundesliga med sitt RB Leipzig har gjort att rykteskarusellen börjat snurra kring Emil Forsberg. Det har pratats om att klubbar som Liverpool, Arsenal och Roma är intresserade av att värva svensken under det sommarfönster som snart öppnar.

Forsberg tar uppståndelsen med ro.

- Det är positiva grejer. Men jag tänker inte så mycket på det. Mitt fokus är här på landslaget. Allt annat tar jag senare med Hasan (Cetinkaya, agent), säger han.

Är det extra smickrande med tanke på lagen du kopplas ihop med?
- Absolut. Det är klart att det är positivt att nämnas med stora klubbar. Men samtidigt gäller det att inte lägga för mycket energi på det. Allt handlar till slut om det som du ska göra ute på planen. Det är så jag alltid har tänkt och försöker tänka även nu. Så fokus ligger inte på det, utan det är mer på att fortsätta bevisa att jag ska vara här uppe.

Annons

Nyligen gick Leipzigs sportchef Ralf Rangnick ut i tyska Bild och sade att klubben inte räknar med att sälja några nyckelspelare i sommar, och att Forsberg kommer bli kvar. Mittfältaren själv ser fram emot att komma tillbaka till Leipzig.

- Ja, absolut. Jag har haft en fantastisk tid i Leipzig, allt har gått som jag vill. Vi får se, säger han med ett leende.

Tyska Kicker har tidigare skrivit att Forsberg i ett möte med klubbledningen ska ha bett om att få lämna.

- Det har jag inga kommentarer till. Jag pratar ganska ofta med klubbledningen faktiskt och jag har pratat med dem, absolut. Vad som sades där stannar där också, svarar Forsberg.

Utifrån ser det konstigt ut om Leipzig släpper sin kanske bästa spelare när man ska gå in i Champions League, eller?
- Så kan man absolut tycka, det är vad de står för. Jag kan inte säga så mycket om det, jag fokuserar på matchen mot Frankrike.

Annons

Vad är nästa steg för dig och klubben?
- Det får vi se, jag har haft möte med min agent och vi har gått igenom alltihop som ska hända, men det kommer. Just nu ligger fokus på landskampen. Det är en jätteviktig landskamp för mig och för Sverige och jag tänker inte mycket på allt annat.

Har du och Victor Nilsson Lindelöf (som ryktas till Manchester United) repat hur ni ska svara sarg ut på alla frågor?
- Nej, absolut inte. Det hade varit roligare för er om jag sagt allt som jag vet om men det kan jag inte göra. Det enkla svaret är standardsvar. Vi har match på fredag. Ska jag då prata om annat blir bara fel.

Du säger att du inte kan berätta allt som händer, hur ser du på att Ralf Rangnick går ut och säger att vilja lämna RB Leipzig nu är som att vilja ha julklappar på sommaren?
- Det har han gjort varje fönster, det är så han jobbar för klubben. Det är normalt. Vi har alltid haft en bra dialog, jag och Ralf. Det är så det är, det har jag inga problem med.

Annons

Forsberg menar ändå att det kan bli ett spännande sommarfönster för honom.

- Det kan det absolut bli.

Hur förklarar du att det gått så bra i år?
- Jag har trott på mig själv och haft bra lagkamrater runt om kring och samtidigt jobbat hårt. Inget kommer gratis. Så har jag alltid försökt tänka och det har gått bra. Det var den här utvecklingen jag såg när vi valde Leipzig. Nu står vi här. Det känns så klart jätteroligt.

Se en intervju med Forsberg i spelaren ovan.

Publicerad 2017-06-06 kl 14:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto