Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gamla Ullevi slutsålt - då börjar man bli för stora (?): "Kanske"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Sverige kommer att spela på ett utsålt Gamla Ullevi.
Men frågan är om landslaget börjar bli lite för stort för arenan.
- Ja, kanske att vi börjar bli det, säger Johanna Rytting Kaneryd.
- Alla ska ha möjligheten att se oss. Man ska inte behöva resa land och rike, säger Magdalena Eriksson.  

4:32
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Spanien-Sverige i spelaren ovan.

Under måndagen meddelade Svenska Fotbollförbundet att man inför tisdagens möte med Frankrike har sålt ut samtliga sittplatser på Gamla Ullevi. Det efter att man etablerat ytterligare 1000 sittplatser för att arenan ska nå sin fulla kapacitet.  

Och även om det är ett nytt arenarekord för det svenska damlandslaget är det fortfarande en bit ifrån publikrekordet på Friends.  

I april gick Kosovare Asllani ut och sa att man börjar bli för stor för Gamla Ullevi - något som Johanna Rytting Kaneryd håller med om efter att hon svarat på frågor om att det väntas bli storpublik mot Frankrike.  

Annons

- Ja, kanske att vi börjar bli det. Det är mycket intresse nu och många biljetter som är sålda. Så det hade varit kul att se om vi hade en ännu större arena om vi kunde sälja slut den också, säger hon till Fotbollskanalen.  

Blir man sugen på att se om ni kontinuerligt kan fylla Friends?
- Ja, det är klart man blir. Man hoppas att det inte bara är en engångsföreteelse utan att intresset faktiskt finns och att det är så pass populärt att vi kan göra det. Nu spelar vi inte jättemånga matcher hemma på ett år så jag tror och hoppas att det inte är omöjligt. 

För landslagsbacken Magdalena Eriksson finns det dock en charm i att spela runt om i Sverige för att så många som möjligt ska kunna ta del av landslaget.  

- Jag tycker det är otroligt kul att vi kan involvera hela Sverige på något sätt. Vi är lite i Göteborg, lite i Stockholm och har varit i Malmö också, så vi når ut till alla. Jag vill att alla ska ha möjligheten att kunna se oss och inte behöva resa land och rike runt utan att man gör lite som en turné där man spelar på olika platser och visar upp sig. På så sätt kan ännu fler få upp ögonen för oss som landslag och vad vi står för.  

Annons

Då spelar inte storleken på arenan någon större roll?
- Jo, jo det är klart att vi vill ha ett minimumkrav nu när vi fått upp ett intresse och sålt slut den här matchen ganska långt i förväg också. Så det tycker jag är väldigt häftigt, det visar att det finns ett trycks, så det är klart att det ska finnas ett minimumkrav på arena.

Kvällens match mellan Sverige och Frankrike går att ses på Sportkanalen och C More med avsparkstid klockan 18:30.

Publicerad 2022-10-11 kl 08:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto