Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kullberg om första året i Brighton: "Jag har tagit stora kliv"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Emma Kullberg har snart varit i Brighton & Hove Albion i ett år.
Nu berättar hon om hur hon utvecklats som spelare i den engelska miljön.
- Det har varit en stor faktor till att jag har tagit stora kliv, säger hon till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

I vintras lämnade svenska landslagsbacken Emma Kullberg, BK Häcken i damallsvenskan för att testa vingarna utomlands. Flyttlasset bar av till Brighton & Hove Albion där säsongen precis har dragit i gång. För Brightons del har man inlett säsongen med en förlust mot Arsenal och en hemmavinst mot Reading.  

- Jag är nöjd med starten och att vi kan ta poäng och vinna matcher, säger hon till Fotbollskanalen.  

Första året under hyllade tränaren Hope Powell har varit lyckat för Kullberg som menar att hon lärt sig otroligt mycket av Powell.  

- Jag har fått ett stort förtroende och hon har velat utveckla mitt fysiska spel och besluttagande. att ta mer snabba beslut. Hon har velat jobba mycket med det när det kommer till mig och jag känner att jag tagit kliv i dem delarna. Hon försöker utveckla individen och se vad varje spelare behöver, säger Emma Kullberg. 

Annons

Hur viktig tror du att flytten till Brighton var för just spelutvecklingen?
-
För min del tror jag att det har betytt jättemycket för att komma in och komma till en liga med jättemånga bra spelare. Det är ett högt tempo och man ställs för utmaningar varje dag på träningarna men framför allt på matcherna för att vi möter så himla bra spelare. Så jag tror att den har varit viktig och där är det alltid individuellt men för min utveckling och för mig att ta nästa steg tror jag att det har varit viktigt och en stor faktor till att jag har tagit stora kliv. 

Vad var en bidragande faktor till att du ville lämna Sverige - att du kände att utvecklingen stannade av?
-
Engelska ligan har gjort en enorm utveckling och är verkligen en av de bästa ligorna just nu och jag känner väl att när jag väl fick chansen att flytta dit ville jag ta den. Jag såg det som en bra utmaning för mig att bli en bättre fotbollsspelare - det hade inget med att göra att jag kände att jag hade stannat av eller något för jag tycker att jag fick en jättefin utveckling i Kopparberg och sedan Häcken. Men jag kände mer att jag inte vill tacka nej till att spela i England.  

Annons

Har det levt upp till förväntningarna?
- Ja, det har det, avslutar hon.  

Kvällens match mellan Sverige och Frankrike går att ses på Sportkanalen och C More med avsparkstid klockan 18:30.

Publicerad 2022-10-11 kl 12:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto