Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Glas tycker Schweiz maskade: "Sämre lag vill dra ner på tiden"

Sverige (dam)

SHEFFIELD. Sverige vann mot Schweiz med 2-1.
Efteråt tycker Hanna Glas att Schweiz maskade medvetet.
- Vi vet att sämre lag oftast vill dra ner på tiden, säger Glas.

Foto: Bildbyrån

Svenska landslaget tog under onsdagen första trepoängaren i sommarens Europamästerskap. Blågult vann mot Schweiz med 2-1 efter ett avgörande mål av Hanna Bennison i andra halvan av matchen.

Ytterbacken Hanna Glas tycker efteråt att motståndarlaget tog det lugnt i flera situationer på planen för att dra ut på tiden i matchen.

- Det kände man direkt, men det är något vi pratat om inför båda matcherna, att både Schweiz och Portugal kan vara lag som drar ner på tiden, så vi var förberedda på det. Det är inget som vi lät komma till oss. Det är som det är och vi får ta det därifrån.

Glas tycker vidare att Schweiz maskade medvetet.

ANNONS

- Absolut. Det är klart att de gör det. De vill ta alla poäng de kan få. Vi vet om att de här lagen gör det och vi får försöka driva upp tempot bättre.

Då hade ni pratat om det här inför matchen?
- Ja, vi vet att sämre lag oftast vill dra ner på tiden, då de kanske inte vill att vi ska göra fler mål och sådana saker. Vi var förberedda på det. Det var inget nytt.

Vidare är Glas nöjd med tre poäng, men lite besviken över prestationen.

- Det är blandade känslor. Jag är glad över att vi tog tre poäng och vann matchen. Det var det viktigaste i dag, men sedan känner vi att prestationen inte var den bästa.

Vad saknades prestationsmässigt?
- Vi slarvade mycket och det var många tekniska fel. Vi tog många felbeslut och var lite ivriga, ibland lite för mycket känns det som.

Sverige ställs på söndag mot Portugal i den sista gruppspelsmatchen i EM.

ANNONS
Publicerad 2022-07-13 kl 22:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto