Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
9v

Granqvist sågar Håkan Sjöstrand: ”Jag är trött på att vi får ta skiten"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Nilla Fischers uppmärksammade tal.

SOLNA. En arg svensk lagkapten gick hårt åt SvFF och dess generalsekreterare Håkan Sjöstrand.
Dels för hemlighållandet av att herrarna gått ner i ersättning, dels för att Lasse Richt inte hyllades på Fotbollsgalan.
- Jag har mycket att ta med Håkan, säger Andreas Granqvist.

Efter landslagets träning under tisdagen mötte Andreas Granqvist pressen. Den svenske lagkaptenen var märkbart irriterad på det svenska fotbollförbundet och dess generalsekreterare Håkan Sjöstrand. Bakgrunden till irritationen var dels att landslagets förre fotbollschef Lasse Richt inte fick någon hyllning på Fotbollsgalan, dels att Nilla Fischers tal återigen satte fokus på de svenska herrarna.

- Jag står också för jämställdhet och har en fru och två döttrar och jag vill att mina flickor som växer upp ska ha alla möjligheter att syssla med det de vill. Det blir orättvist när man drar alla över en kam, vi har gjort vårt när vi skrev ett nytt avtal och då sänkt oss rejält för att damerna ska få ett bättre avtal. Det har inte kommit fram, det är förbundets fel, säger Andreas Granqvist.

Varför berättar ni inte?
- Det får du ta med Håkan. Jag får inte berätta det för förbundet. Det är ett avtal och jag får inte säga det utan att förbundet tillåter det. Vi har sänkt oss rejält för att damerna skulle få ett bättre avtal helt enkelt.

- Vi får ta det med Håkan (Sjöstrand). Jag är trött på den här diskussionen som dyker upp varenda samling och vi får ta skit när det är förbundet som ska stå här och prata om det. Vi kan säkert bli bättre, det säger jag inget om, men att vi hela tiden ska få skit när vi verkligen gjort saker känns tråkigt.

Kändes kritiken riktat mot er?
- Så blir det lite, det har varit ganska mycket mot oss de senaste åren. Visst har vi varit tysta men vi sänkte oss ordentligt vid den senaste omförhandlingen och det har inte kommit ut på ett bra sätt. Det är klart att det blir tröttsamt att prata om det här och inte om fotboll.

Lagkapten Granqvist är mån om att poängtera att han stöttar damerna.

- Jag har inga hard feelings mot varken mot Nilla Fischer eller damlandslaget och de har gjort det fantastiskt som tagit sig till VM igen. Hoppas att de gör det så bra som möjligt och jag kommer att heja på dem i sommar. Jag har gått i samma klass som Caroline Seger och känner henne bra men det har blivit en onödig schism mellan damlandslaget och herrlandslaget. Vi är på samma sida och det ska vi visa utåt också.

Andreas Granqvist tyckte Fotbollsgalan var okej men var tydlig med missnöjet att Lasse Richt som lämnade landslaget efter VM i somras inte fick något tack.

- Det är riktigt dåligt av förbundet att inte hylla en sådan kille som vi haft i så många år. Jag är väldigt överraskad att man inte gör det efter 35 år. Det blev jag väldigt besviken över, att man inte visade den uppskattningen som han förtjänade. Det var riktigt dåligt.

Har du framfört det?
- Jag har inte träffat Håkan (Sjöstrand) men jag sa till Lasse (Richt) på plats att han förtjänade mer än vad han fick. Det står jag för. Han har betytt otroligt mycket för oss i landslaget.

- Vi hyllar oss spelare, vi hyllar damer, vi hyllar herrar och alla andra, men Lasse är en sådan person som borde ha blivit hyllad.

Kommer du att ta det med Håkan?
- Ja, det kommer jag. Jag tycker att det är riktigt dåligt.

Fotbollskanalen har vid upprepade tillfällen sökt Håkan Sjöstrand för en kommentar.

Publicerad 2018-11-13 kl 14:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons