Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gudmundssons Blågult-glädje: "En dröm att få vara med"

Sverige (herr)

Gabriel Gudmundsson får chansen i Blågult.
23-åringen visste inget, och upptäckte det efter Lilles träning.
- Jag hade fått ganska många notiser, så då förstod jag att jag hade kommit med, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Tidigare Halmstads BK-spelaren Gabriel Gudmundsson, 23, har gjort en fin debutsäsong med Lille i Frankrike. Vänsterbacken har gjort 29 matcher i Ligue 1, avgjort ett stormöte med Lyon och spelat åttondelsfinal mot Chelsea i Champions League.

Det har lett till att röster höjts om att han borde vara en del av det svenska landslaget, vilket han nu får vara i början av juni, då Blågult samlas för Nations League-spel. 

23-åringen tränade när förbundskaptenen Janne Andersson tog ut truppen under onsdagen. 

- Efter träningen tittade jag i mobilen, och då såg jag att jag hade fått ganska många notiser, så då förstod jag att jag hade kommit med, vilket var kul, säger han till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Du hade inte haft ett samtal med Andersson?
- Nej, vi hade inte haft något samtal, och vi hade träning när det var presskonferens, så det var lite spänning under träningen. 

Vänsterbacken är förstås glad över att få chanesn.

- Det är såklart svinkul. Det är jättestort och ett kvitto på att jag gör någonting bra, säger han och fortsätter:

- Man blir stolt inombords, då man lägger ner otroligt mycket hårt arbete. Det är kul att det märks och att man får utdelning för det. 

Hur mycket har du längtat efter att få vara med?
- Det har såklart alltid funnits med och det har varit en dröm att få vara med. Det är otroligt kul att den drömmen slår in nu. Det ligger som sagt mycket hårt arbete bakom, och det har varit en dröm sedan man varit liten att få representera landslaget.  

Under samlingen väntar spel mot Slovenien borta den 2 juni, Norge hemma den 5 juni, Serbien hemma den 9 juni och Norge borta den 12 juni.

ANNONS

Gudmundsson tror på tufft motstånd i gruppspelet.

- Det är inget lätt motstånd, alla tre är tuffa motstånd, så det blir fyra tuffa matcher, men det känns som vi har en bra och stor trupp, så vi kommer känna oss fullt redo när vi väl samlas och får lite träning innan. 

Hur ser du på dina chanser till speltid?
- Jag vet inte, det är svårt att svara på. Först och främst gäller det att lära känna alla spelare, ledare och anpassa sig till hur de spelar och ta lärdom därifrån. Sedan får man se om chansen kommer under det här lägret. Jag känner mig fullt redo och det ska bli kul.

Innan landslagssamlingen återstår en match av säsongen för Gudmundssons Lille mot Rennes i Ligue 1. Inför matchen är Lille, som vann ligan i fjol, på tionde plats i tabellen, vilket gör att säsongen är en missräkning för klubben. 

ANNONS

- Det är klart det är en besvikelse för oss, samtidigt som jag tycker vi borde legat lite högre upp, även om vi haft en skitsäsong. Jag tycker att vi kunde fått in lite fler poäng, men sådan är fotbollen och en tabell ljuger inte såklart. Det är som det är. Det är såklart inte en bra säsong, men det kommer en ny säsong, som jag tror att vi alla ser fram emot och det gäller att avsluta snyggt på lördag, säger han. 

Gudmundsson är samtidigt nöjd med det han presterat för egen del under säsongen. 

- Jag tycker att jag har tagit kliv och har även fått spela en del också, så det känns bra. Samtidigt har jag slitit mycket och jobbat hårt för att få en startplats, vilket är kul. Jag är fullt redo för nästa säsong som kommer också. 

Gudmundsson gästade nyligen Fotbollskanalens podcast "Lundh". I spelaren nedan går det att lyssna på avsnittet i sin helhet. 

ANNONS
Publicerad 2022-05-18 kl 20:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto