Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Janne Andersson erkänner: "Det är jobbigt - det ställer till det"

Sverige (herr)

SOLNA. Många offensiva alternativ.
Men bakåt - och bland defensiva centrala mittfältare - ser det tunnare ut.
- Det ställer till det, medger förbundskaptenen Janne Andersson till Fotbollskanalen.

7:15
Nästa

Avbryt
Försök igen

Sveriges herrlandslag ska byta spelsätt och förbundskaptenen hintar om ett skifte till ett form av 4-3-3 eller 4-2-3-1-system. Då behövs en eller två mer defensiva centrala mittfältare. Alternativen där är få, speciellt till de kommande Nations League-matcherna i juni eftersom Albin Ekdal lämnat återbud.

Förbundskaptenen Janne Andersson medger att det är tunnare bakåt och på det defensiva mittfältet jämfört med offensivt.

- Du sätter fingret på något som är jobbigt. Det ställer till det. Det är jätteroligt med många offensivt skickliga spelare men du kan ju inte bara spela med offensivt skickliga spelare. Jag kan ju inte sätta Jesper Karlsson i mål. Det måste finnas en balans i ett lag, och där sliter vi lite just nu, säger Andersson.

ANNONS

- Det finns spelare men vi har ingen jättebredd där. Jag hoppas att det utvecklas fler unga spelare där. Framför allt att de alternativen som finns utöver Albin är hela och friska.

Vidare är Andersson kritisk till det faktum att Nations League är grunden till EM-kvalets lottning och hur Sverige kommer seedas inför den.

- Det systemet är inte bra. Det kan ju inte vara rätt att en turnering, med några matcher, avgör. Tidigare har det ju varit en rankning utifrån ett längre perspektiv. Skulle man gå efter Fifas rankning och ta bort de icke-europeiska så är ju vi rankade 13. 

- Nu är vi rankade någonstans efter de 16 bästa (i Nations League) eftersom vi åkte ur A-divisionen. Det innebär att vi hamnar mellan 17 och 32. Det kan inte vara rätt. Nu är det som det är.

I intervjun talar också Andersson om:

ANNONS

* Framtiden för Zlatan Ibrahimovic

* Debutanten Gabriel Gudmundsson

* Nya spelsättet

Publicerad 2022-05-18 kl 17:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto