Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hareide: "Vore trevligt att ta revansch på Sverige"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkter från Holland-Sverige i sportsändningen ovan.

Sverige slog ut Danmark i play off-rundan av kvalet till EM 2016.
Nu är Danmark suget på revansch i kommande play off-rundan av VM-kvalet.
- Det hade varit trevligt, säger förbundskaptenen Åge Hareide till BT.

Under tisdagen spelades gruppspelsfasen av VM-kvalet i Europa klart. Nu är det spikat att Sverige blir oseedat i play off-rundan av kvalet - och att man därmed kan ställas mot Danmark som man slog ut i play off-rundan av kvalet till EM 2016.

Flera svenska spelare vill lottas mot Danmark, och chansen att det blir verklighet är 25 procent stor. Sverige kommer att ställas mot antingen Danmark, Italien, Schweiz eller Kroatien. 

Danmarks förbundskapten Åge Hareide har tidigare tränat svenska klubbar som Malmö FF och Helsingborgs IF. Han känner till svensk fotboll väl och kan nu tänka sig ett nordiskt möte i play off. Någon önskemotståndare har han inte.

- Nej, det har jag faktiskt inte. På en bra dag kan vi slå alla, och på en lite mindre bra dag kan vi förlora mot alla. De här matcherna lever ofta sitt eget liv, säger Hareide till danska tidningen BT.

- Jag har inte studerat lagen särskilt mycket. Men jag kan mycket om Sverige och har sett dem spela många gånger. Och det är klart att det kunde vara trevligt om vi kan ta revansch på Sverige. Men svenskarna kan också vara väldigt bra, bra organiserade och hårt arbetande. 

Danska tidningen Ekstrabladet rankar Sverige som den tuffaste motståndaren som Danmark kan få i play off. Tidningen menar dock att de rödvita är favorit, med ett styrkeförhållande som de beskriver som 55-45 i Danmarks favör. Danske tv-experten Morten Bruun pekar också, i BT, ut Sverige som den tuffaste eventuella motståndaren. Han menar att Sverige är favorit (55-45).

- De som tror att Sverige efter att Zlatan Ibrahimovic slutade i landslaget blivit sämre borde tänka om. För de är minst lika bra som oss, säger Bruun till BT.

Play off-rundan av VM-kvalet består av ett dubbelmöte, som kommer att spelas 9-11 november och 12-14 november. Omgången kommer att lottas den 17 oktober. Lottningen sänds på Fotbollskanalen.

De lagen som Danmark kan få möta är, utöver Sverige, Grekland, Nordirland och Irland.

Omröstning
Vilket lag vill du att Sverige ska få möta i play off?
  • Schweiz
  • Italien
  • Danmark
  • Kroatien
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2017-10-11 kl 07:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons