Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Svenska spelarna vill inte möta Italien: Ge oss Danmark!

Foto: Bildbyrån/Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkter från Holland-Sverige i sportsändningen ovan.

AMSTERDAM. Sverige vill inte möta Italien.
De flesta spelarna hoppas på Danmark.
- Det hade varit kul med Danmark, säger Marcus Berg.

Trots 0-2-förlust mot Holland är Sverige klart för play off. Lottning är i nästa vecka och motståndare kommer att bli Italien, Danmark, Schweiz eller Kroatien. De flesta svenska spelarna är överens om att Italien är en mardrömsmotståndare och många hoppas på Danmark.

- Italien är det starkaste laget med otroligt bra defensiv. Sedan har Kroatien också fantastiska spelare, men har väl haft lite problem ändå. Sedan har vi chans mot alla lagen. Danmark och Schweiz har vi nog störst chans mot, säger Marcus Berg.

- Det hade varit kul med Danmark. Det är ett bra lag, speciellt nu på slutet.

Efter ett par säsongen i FC Köpenhamn känner Ludwig Augustinsson till de danska landslagsspelarna. I nya klubblaget Werder Bremen spelar han tillsammans med danske Thomas Delaney.

- Jag tror att det är goda chanser att vi går till VM. Danmark eller Schweiz vill jag möta. Danmark kan jag utan och innan. Jag känner deras spelare väl. Jag spelar ju med Delaney i Bremen och vi har skojat lite om att det kan bli en ny play off mellan oss. Nu kan det ju bli så, säger han.

- Vad jag har förstått så vill Danmark möta oss för spelarna känner revanschlusta. Det blir som ett derby. Jag vet att några vill möta oss. Det hade varit kul.

Kroatien eller Italien som du inte vill möta då?
- Italien har väldigt mycket rutin och går alltid till mästerskap. Det känns som de två starkaste lagen. De andra två är en nivå under. 

Andreas Granqvist håller med om att Italien vore en mardröm att lottas mot, men vill också, till skillnad från sina lagkamrater, undvika Danmark.

- Tyvärr blev vi inte seedade men vi har visat att vi kan slå vilken motståndare som helst. Vi har en riktigt positiv känsla. Helst vill jag inte ha Italien, sedan får vi se. Danmark vill ha revansch på oss så Danmark vill jag inte heller möta. Kroatien eller Schweiz då. Vi kan slå vilket lag som helst, säger han.

Jakob Johansson:

- Spontant känns Italien som det svåraste motståndet. Italien är en stor nation inom fotbollen.

Omröstning
Vilket lag vill du att Sverige ska få möta i play off?
  • Schweiz
  • Italien
  • Danmark
  • Kroatien
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2017-10-11 kl 00:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons